mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η δίκη της Leo Burnett και το εργατικό business plan της "Ε" *

*media news
(Η έκδοση της εβδομάδας)

● ● ● Άσχετα με το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω απ’ αυτήν, η παραίτηση του δημοσιογράφου Παντελή Καψή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, θεωρήθηκε αναμενόμενη, είκοσι μόλις μέρες μετά την τοποθέτησή του. Ορισμένες πληροφορίες επιμένουν ότι η επικείμενη αναδιάρθρωση στον ΔΟΛ και στα έντυπά του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

 ● ● ●Η συγχώνευση των ανεξάρτητων αρχών ΕΣΡ και ΕΕΤΤ, προς το παρόν, απομακρύνθηκε. Το έγγραφο όμως του υπουργού Εσωτερικών Δημήτρη Ρέππα είναι σαφές: απαιτεί άμεσα περικοπές λειτουργικού κόστους κατά 30%. Και να παραδοθούν ως το τέλος του μήνα τα οργανόγραμμα και οι καταστάσεις προσωπικού.

● ● ● Η φτηνή, από άποψη κόστους, τηλεόραση στα ελεύθερα κανάλια ρίχνει κατακόρυφα το επίπεδο της εμπορικής ψυχαγωγίας. Η οποία και μετακομίζει στις κλειδωμένες πλατφόρμες. Εντός του Οκτωβρίου αναμένονται τα συνδρομητικά πακέτα του ΟΤΕ TV, και το videoondemandτης HOL. Ταινίες και προγράμματα σε τιμή βιντεοκλάμπ.

 ● ● ●Με ψήφους 5 έναντι 2, το ΔΣ του ταμείου των ΜΜΕ αποφάσισε να μην ενταχθεί στη διαδικασία ανταλλαγής των κρατικών ομολόγων που διαθέτει. Το ερώτημα είναι αν το «αίτημα» θα επανέλθει στη νέα διοίκηση. Και το λέμε, γιατί η θητεία του ΔΣ λήγει σε δυο μέρες. Ήδη, το Υπουργείο Εργασίας απέστειλε έγγραφο στους συνδικαλιστικούς φορείς, να ορίσουν τους εκπροσώπους τους.


● ● ●Κρίσιμη δικαστική εξέλιξη Σε λίγες μέρες, στις 29 Σεπτεμβρίου κρίνεται η υπαγωγή της Leo Burnett στο άρθρο 99 του πτωχευτικού Κώδικα. Οι εργαζόμενοι όμως κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης της εταιρείας σε μια κίνηση τους να εξασφαλίσουν το σύνολο των αποζημιώσεων τους. Έχουν ήδη στα χέρια τους απόφαση της Επιθεώρησης εργασίας ότι οι «εθελούσιες έξοδοι» του Καλοκαιριού είναι «παράνομες και καταχρηστικές». Με αυτό το όπλο στα χέρια τους οι δεκάδες εργαζόμενοι και στελέχη της διαφημιστικής εταιρείας ελπίζουν πως θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους από τη μητρική πολυεθνική εταιρεία. Αυτή από την πλευρά της αναμένει την υπαγωγή στο άρθρο 99 προκειμένου να προχωρήσει τις συμφωνίες hair cut των χρεών της στην αγορά.

 ● ● ●Όλα στο πολιτικό τραπέζι Τους επόμενους δυο μήνες σχεδιάζει η γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης να παρέμβει για τον περιφερειακό Τύπο. Ο νέος υφυπουργός Άγγελος Τολκας μπορεί να μην έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις για τα σχέδια αλλαγής του υφιστάμενου νόμου για τις κρατικές δημοσιεύσεις στη Βουλή, από τις απαντήσεις του όμως προκύπτουν οι αλλαγές που θα επιχειρηθούν. Το ποσοστό απόδοσης 30% της κρατικής διαφήμισης συζητείται εκ νέου ενώ οι απευθείας αναθέσεις χωρίς τη διαμεσολάβηση διαφημιστικών εταιρειών, όπως έχουν ζητήσει οι ενώσεις ιδιοκτητών δεν αποκλείεται. Φανερό έγινε επίσης πως η κυβέρνηση προκρίνει τη μέθοδο των συγχωνεύσεων από τοπικό (νομός) σε περιφερειακό επίπεδο και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και τα κριτήρια με τα οποία θα δίνονται οι κρατικές δημοσιεύσεις.



● ● ●Προχωρά και ο blogονόμος Η επιτροπή για τα blog συνεχίζει το έργο της με στόχο να καταλήξει σε νέες ρυθμίσεις ελέγχου για το περιεχόμενο που ανεβαίνει στο Διαδίκτυο μέσα από blog. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Δ. Αυγερινοπούλου η επιτροπή εξετάζει τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου. Υποστηρίζει βεβαίως ότι δεν υπάρχει πρόθεση να εμποδιστεί η ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο και αντικείμενο της επιτροπής είναι ο εξορθολογισμός των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα.

 ● ● ●Οι ενημερωτικές εκπομπές του Mega βγαίνουν από την άλλη εβδομάδα στον αέρα κουτσουρεμένες στο κόστος παραγωγής. Κατά πληροφορίες το κόστος τους μειώθηκε κατά 30% ενώ υπάρχει και μείωση κατά 20% στις αμοιβές των συνεργατών με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

 ● ● ●Βιάζονται να σπρώξουν την εφεδρεία. Η ιδιωτική εταιρεία People for Business (PfB) όπως η ίδια ανακοίνωσε, είχε επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και την αξιολόγηση των μονίμων υπαλλήλων. Και όπως λέει μετά από αυτή την πρωτοβουλία της, αρχίζει επαφές με οργανισμούς του δημοσίου για να αναλάβει το έργο της ένταξης στην εφεδρεία! Αλήθεια πόσο κοστολογείται για τους οργανισμούς του δημοσίου αυτή η υπηρεσία ένταξης στους καταλόγους απολύσεων;

 Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στο ΕΣΡ ο δήμαρχος Φυλής για το ραδιοφωνικό σταθμό «Ξένιος», που παραμένει off air, ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Δεν αποκλείεται πλέον να μπει λουκέτο οριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό. Η προηγούμενη δημοτική αρχή (Άνω Λιοσίων) χρωστάει στο προσωπικό του μισθούς 11 μηνών!

● ● ● Να μην στείλει καταλόγους δημοσιογράφων, που θα ενταχθούν στο καθεστώς εφεδρείας, αποφάσισε το ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συντασσόμενο με την απόφαση των εργαζομένων, ότι στο Πρακτορείο δεν περισσεύει κανείς. Σημειώνεται ότι ήδη αναμένεται να αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση περίπου 50 άτομα. Η κυβέρνηση, πάντως, δεν αποκάλυψε τη δεύτερη φάση του σχεδίου για την «αναδιοργάνωση» του ΑΠΕ.

 ● ● ●Επεισοδιακή λέγεται ότι ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΚΑΙ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Το βέβαιο είναι ότι οι δυο μέτοχοι, Γ. Αλαφούζος και Β. Μαρινάκης, δεν τα βρήκαν. Κατά πληροφορίες μας, απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Β. Μαρινάκη στο σχέδιο σωτηρίας του Alter.

 ● ● ●Νέα γενική συνέλευση αναμένεται στην «Ελευθεροτυπία», μεθαύριο Δευτέρα, καθώς οι φήμες για τη λήψη δανείου 8 εκατ. ευρώ, κυκλοφορούν επίσημα και ανεπίσημα στους διαδρόμους. Και ενώ λίγοι από τους εργαζομένους στην εφημερίδα κατέθεσαν τελικά ασφαλιστικά μέτρα, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, έγινε δεκτή πρόταση για κατάθεση του «εργατικού business plan», με σημεία που θα παρουσιαστούν στη συνέλευση.


 ● ● ●Η αυτοκτονία του διευθύνοντος συμβούλου της διαφημιστικής εταιρείας Vitamin Μιχάλη Κριάδη, την περασμένη Τετάρτη, αποκάλυψε με τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης και στον χώρο της επικοινωνίας. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πρόσφατα την επικείμενη στρατηγική συμμαχία της με την Karamella. Και, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, για το 2010 παρουσίαζε συσσωρευμένες ζημιές 576.000 ευρώ. Και, ναι, η Vitamin ανήκει στον κατάλογο των εταιρειών της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του Alter.

● ● ●Επτά μονάδες αυξήθηκε η θεαματικότητα του Alter, με την επανεμφάνιση του κεντρικού δελτίου, στις μετρήσεις της AGB, ποσοστό που πήρε το κανάλι πριν βγει ο Νίκος Χατζηνικολάου στον αέρα. Ο κεντρικός παρουσιαστής επέστρεψε. Παρότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις των μετόχων απέναντί του...

● ● ●Η εκπομπή του Γιώργου Αυγερόπουλου «Εξάντας» περιμένει, μαζί με άλλες της ΝΕΤ, να πάρει το πράσινο φως από το ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης. Ο δημοσιογράφος, ωστόσο, έχει ήδη έτοιμο το υλικό της πρώτης εκπομπής του. Θα αφορά τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον αραβικό κόσμο, με επίκεντρο τη Λιβύη. Παράλληλα σκοπεύει να παρουσιάσει την ελληνική κρίση. Κι αν δεν κάνουμε λάθος, είναι η πρώτη φορά που η βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ θα βάλει τον οδηγό του «Εξάντα» στην ελληνική πολιτική και κοινωνική σκηνή.

 ● ● ● Ένα χρόνο σχεδόν μετά την τοποθέτησή του, υπογράφηκε η διυπουργική απόφαση για την αμοιβή του Λάμπη Ταγματάρχη. Οι αποδοχές του είναι 5.856,08 ευρώ. Η απόφαση ισχύει από 19 Νοεμβρίου 2010.
● ● ● Μέσα στον Νοέμβριο, αναμένεται το κυριακάτικο φύλλο της «Δημοκρατίας».
● ● ● Τις απολύσεις στην «Metro» του Βαγγέλη Μαρινάκη καταγγέλλει η ομοσπονδία προσωπικού.
● ● ● Όπως το είχαμε γράψει, η εξαγορά της «Λάμψης» από τις Αττικές Εκδόσεις κόστισε 4,3 εκατ. ευρώ.
● ● ● Κοντά στις 10.000 ευρώ κοστίζει στην ΕΡΤ η φύλαξη των τηλεοπτικών στούντιο και του κτιρίου της Κατεχάκη, ελλείψει προσωπικού φύλαξης.
● ● ● Κι άλλες 300.000 ευρώ θα κοστίσουν τα ενοικιαζόμενα τηλεοπτικά συνεργεία. ● ● ● Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ προχωρεί η Forthnet, μετά την ολοκλήρωση έκδοσης του ομολογιακού δανείου.
● ● ● Μετά από 5 μήνες, η ΕΣΗΕΑ εξέλεξε προεδρείο: πρόεδρος ο Δημήτρης Τρίμης, γενική γραμματέας η Μαρία Αντωνιάδου.
● ● ● Από tv τουρισμό σκίζει η χώρα... Μετά του παίχτες του X Factor Αγγλίας στη Μύκονο και τα ταξίδια του Travel σε ελληνικά νησιά και Αθήνα, στο Αιγαίο κατέφθασε συνεργείο τη ΡΑΙ 3 για ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ για εβδομαδιαία ταξιδιωτική εκπομπή του ιταλικού καναλιού. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για όλα τα παραπάνω είναι ότι εντάσσονται στα (επιδοτούμενα) προγράμματα προβολής της χώρας...
● ● ● Και ενώ η υποχρέωση απόδοσης του 1,5% για ελληνικές ταινίες λιμνάζει στη γραφειοκρατία των νομικών κενών του νέου νόμου Παύλου Γερουλάνου για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας, η συνδρομητική πλατφόρμα της Nova γιορτάζει τις 100 κινηματογραφικές συμπαραγωγές της. επένδυσε το 1,5% και σήμερα έχει πρόγραμμα από εμπορικές ελληνικές ταινίες, μεταξύ των πλέον διάσημων, «Λούφα και παραλλαγή σειρήνες», «Μόλις χώρισα», «Πολίτικη κουζίνα», κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: