mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το "όχι" της ΕΑΝΑ στιν Μόσιαλο και τα στοιχεία δανείων της "Ε" *

Χουάν Γκρίς
*media news
(H έκδοση της εβδομάδος)

●●● ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις εξελίξεις στην κρατική τηλεόραση, σιγή υπάρχει όσον αφορά στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι», πριν από ένα περίπου μήνα, το Υπουργείο Επικρατείας ενημερώθηκε για το περιεχόμενο επιστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία εκφραζόταν η αντίθεσή της σε παρεμβάσεις με στόχο τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μετά από αυτό, ανακοινώθηκε ότι θα ζητηθεί η συνδρομή της ένωσης στο εγχείρημα αναδιοργάνωσης του εθνικού πρακτορείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της στην ειδική επιτροπή. Ούτε αυτό όμως ωφέλησε: όπως λένε οι πληροφορίες μας, απάντησε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει.
 ●●●Την αντίθεση του στο κλείσιμο της ΕΤ 1 και στη διακοπή του μπρίφινγκ, εξέφρασε ο πρώην αρμόδιος για τον τομέα των ΜΜΕ Τηλέμαχος Χυτήρης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε το μπρίφινγκ «δημοκρατική κατάκτηση, που δεν πρέπει να τερματιστεί».
 ●●●Μνημόνιο αποχωρήσεων ή λουκέτο. Με αυτό τον τρόπο τέθηκαν οι όροι, για την επόμενη μέρα στην «Ελευθεροτυπία», κατά τις συναντήσεις της επιτροπής των εργαζομένων με τον οικονομικό διευθυντή Αντ. Πολυκανδριώτη. Και ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «Ε» θα εξασφαλίσει το δάνειο (γίνεται ήδη λόγος για 20 εκατ. ευρώ), η συζήτηση επικεντρώνεται στους όρους του business plan και στις εγγυήσεις. Λέγεται ότι υπάρχει λίστα αποχωρήσεων-απολύσεων 435 και πλέον ατόμων. Επίσης, ότι προγραμματίζεται το κλείσιμο του τυπογραφείου, εκτός από μια εκτυπωτική μηχανή, και η πώληση του κτιρίου στον Νέο Κόσμο.
 ●●●Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην «Ε», μετά την παρουσίαση οικονομικών στοιχείων για τα δάνεια των περασμένων ετών και τη διαχείρισή τους, αλλά και τις νέες δηλώσεις, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν προβλέπεται να πληρωθούν μισθοί, αποφάσισε να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα για τα δεδουλευμένα και να γίνει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους αμειβόμενους με δελτίο παροχής. Διόλου δεν αποκλείεται και η επίσχεση εργασίας, στην οποία όμως δεν συμφώνησαν όλοι οι δημοσιογράφοι.
 ●●●Για μια ακόμη φορά, το ΕΣΡ επιβεβαίωσε την πολιτική επιβολής βαριών χρηματικών ποινών σε τηλεοπτικές εκπομπές που σατιρίζουν, ή αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα. Μετά το «Ράδιο Αρβύλα», ήρθε η σειρά του Λάκη Λαζόπουλου. Τιμωρήθηκε με 80.000 ευρώ, με επιχείρημα την «προστασία των θεσμών» για το βίντεο με τα πρόσωπα των Γ. Παπανδρέου, Γ. Πεταλωτή και Γ. Καρατζαφέρη, στα σώματα των πρωταγωνιστών της δικτατορίας. Το ΕΣΡ, πάντως δεν δείχνει ανάλογη ευαισθησία σε καταγγελίες για τηλεοπτικά προγράμματα χαμηλής ποιότητας.
 ●●●Τις αμέσως επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένονται οι συναντήσεις των ενώσεων ιδιοκτητών ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, καθώς και των τηλεοπτικών καναλιών, με τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο. Η ατζέντα είναι καυτή, καθώς τα μέτωπα για την αγορά είναι ανοιχτά και οι απαιτήσεις να δοθούν άμεσα λύσεις καταγεγραμμένες.
 ●●●Η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, έβγαλε στη φόρα και τις αντιδράσεις για την επιλογή να μπουν λουκέτα στα ραδιόφωνα της ΕΡΑ. Παρουσιάστηκαν στοιχεία ακροαματικότητας, άνω του 20%, για τα ραδιόφωνα Κοζάνης και Φλώρινας. Και αφέθηκε η αιχμή πως στη Μακεδονία μένουν μόλις 2 ραδιόφωνα, ενώ σε άλλες περιφέρειες (Πελοπόννησος, Κρήτη, Αιγαίο) επτά.

●●●Η επίσχεση εργασίας που άρχισαν οι τεχνικοί μετά την αθέτηση της συμφωνίας των ιδιοκτητών να καταβάλλουν τους μισθούς τους τον Σεπτέμβριο, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου στη νέα κρίση του Alter. Όπως όλα δείχνουν, έχουν εκδηλωθεί αντιθέσεις ανάμεσα στους μετόχους και στους μελλοντικούς επενδυτές. Η παραίτηση του οικονομικού τοποτηρητή για την παρακολούθηση του σχεδίου σωτηρίας, έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά.
 ●●●Κατά της ανταλλαγής ομόλογων του Δημοσίου αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ τάχθηκαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Η αρνητική απάντηση του ταμείου στο Υπουργείο Οικονομικών προφανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι σε 20 μέρες λήγει η θητεία του παρόντος διοικητικού συμβουλίου.
 ●●●Χωρίς διέξοδο οι συζητήσεις για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ καθώς δεν είναι δυνατόν να βρεθεί συνεννόηση για το πρόσωπο του προέδρου. Οι προσπάθεια θα συνεχιστεί με προεδρεύουσα τη Μαρία Γκίκα από τους «Επαγγελματίες δημοσιογράφους». ●●●Απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες είναι οι εργαζόμενοι στο κανάλι CRETA CHANNEL (Ηρακλείου) καταγγέλλει η ΕΣΗΕΠΗΝ, που σημειώνει πως ήδη έχει επιβληθεί η εκ περιτροπής εργασία.
 ●●●Τα 487.000 ευρώ φθάνει η ετήσια συνδρομή της ΕΡΤ στην EBU, την ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης Σε σύγκρουση με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΝΤ1 Αλεξάντερ Χόλαντ αποδίδεται η παραίτηση του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού Ζοζέφ Μεζάν.
 ●●●Σε Energy 88,6 μετονομάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Fresh μετά τη συμφωνία του Κώστα Γιαννίκου με τον όμιλο NRJ. Ο όμιλος μεταξύ άλλων έχει και το σταθμό του Παρισιού, εκεί που κάνει εκπομπές ο Νίκος Αλιάγας
●●● Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχώρησε ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη και η νέα ονομαστική τιμή των μετοχών του ανέρχεται σε ένα ευρώ ανά μετοχή.
 ●●● Μετά τις περικοπές κατά 15% και 7,5% στο Mega ήρθαν και οι απολύσεις. Κι άρχισαν από την πρωινή ζώνη.
 ●●● Στις 10 Οκτωβρίου αποφάσισε το Mega να παρουσιάσει επίσημα το νέο του πρόγραμμα.
 ●●● Αποκλειστικά στη Nova θα εκπέμπει το National Geographic. Η Forthnet ξεκίνησε την παροχή πακέτων «τηλεφωνία, τηλεόραση, ρεύμα», ανακοινώνοντας τη συμφωνία της με την ENERGA.
 ●●● Για πρώτη φορά, έγινε συγκέντρωση απολυμένων έξω από το κτίριο του ΚΚΕ στον Περισσό. Εκεί η επιχείρηση «λουκέτο στην τηλεόραση» συνεχίζεται. Τις 50 έφτασαν οι απολύσεις στον Flash, μετά τις 6 νέες απομακρύνσεις στις αρχές του μήνα.
 ●●● Επανέρχονται οι προτάσεις να διαθέσει η ΕΡΤ σε ιδιωτικά κανάλια, τη διοργάνωση και προβολή της Eurovision 2012. Επιχείρημα είναι το κλείσιμο της ΕΤ 1.
 ●●● Απλήρωτοι από τον Ιανουάριο είναι οι δημοσιογράφοι της «Αυριανής».
●●● Από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της ΕΕΤΤ αποχώρησε η Δήμητρα Νικολακοπούλου η οποία καταλαμβάνει θέση ειδικού επιστήμονα στην επιτροπή. Τη θέση της πήρε η Ιωάννα Αλεξοπούλου.
 ●●●Στο δημιουργικό spec της Εθνικής Τράπεζας μετέχουν οι εταιρείες Adel Saatchi & Saatchi, Ashley & Holmes, BBDOAthensκαι Magnet. Τοκομμάτιτων media διεκδικούνοι: ΒGM OMD/ The Media Corp, Carat, Media Insight και United Μedia.
 ●●●Τη διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου Forthnet ανέλαβε ο Γιώργος Γεωργατζής.
 ●●● Ως σημαντική εξέλιξη εκτιμάται το ξεπάγωμα του διαγωνισμού για την τουριστική προβολή της περιφέρειας Αττικής, έργο με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει κατακυρωθεί στην McCann Erickson Athens.

Δεν υπάρχουν σχόλια: