mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η μάχη για τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα και η ευρωπαϊκή Οδηγία

Ένα  εξώδικο της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για την προβολή τηλεοπτικών στιγμιοτύπων το Σαββατοκύριακο, φαίνεται πως οδηγεί στα άκρα τη μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα.
Η NOVA επιμένει στη θέση της: διεκδικεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ συμφωνία, προκειμένου να παραχωρήσει την προβολή στιγμιοτύπων από τους αγώνες του πρωταθλήματος, και προειδοποιεί για προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Από τη δική του πλευρά το κανάλι του ΣΚΑΪ εμμένει στη δική του θέση: ότι προβάλλει τα στιγμιότυπα στο πλαίσιο της υποχρέωσής του να ενημερώσει το τηλεοπτικό κοινό, για γεγονότα μείζονος αθλητικής σημασίας, στο επιτρεπόμενο όριο των 90 δευτερολέπτων σε κάθε ματς.
 Κύκλοι της Forthnet δήλωναν πως, την ερχόμενη εβδομάδα, η εταιρεία θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να προστατεύσει το ακριβό προϊόν της, ενώ έχει ζητήσει και τη συνδρομή της Super League γι’ αυτό. Το κουβάρι, όπως όλα δείχνουν, θα το λύσει η νέα ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Οδηγία που ενσωματώθηκε και στην ελληνική νομοθεσία με Προεδρικό Διάταγμα τον Νοέμβριο του 2010.

Όπως αναφέρει, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν δικαιώματα αποκλειστικών μεταδόσεων πρέπει να «παρέχουν αδιακρίτως» και «μόνο για τους σκοπούς των προγραμμάτων γενικής ειδησεογραφίας αποσπάσματα «με δίκαιους, εύλογους και ίσους όρους». Τα σύντομα αυτά αποσπάσματα «δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 90 δεύτερα λεπτά της ώρας για κάθε αυτοτελή εκδήλωση ή αυτοτελώς μεταδιδόμενο πρόγραμμα». Αν η κόντρα για τα στιγμιότυπα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, θα κληθεί το δικαστήριο να ερμηνεύσει τον όρο της «αυτοτελούς εκδήλωσης», αν δηλαδή είναι η μια αγωνιστική του πρωταθλήματος ή ο κάθε ξεχωριστός αγώνας σ’ αυτήν.

 Πηγή:http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=99758

Δεν υπάρχουν σχόλια: