mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα χάλια μας και στον ΕΔΟΕΑΠ

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Ασύνταχτου Τύπου"

(υπήρξε δημοσιογράφος που πρότεινε περίθαλψη ανάλογα με την κλίμακα εισφορών!)


 Δεν φτάνει η επίθεση εναντίον των εργαζομένων από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης δέχονται και άλλη επίθεση από τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ που φέρεται να αποφασίζει νέες μειώσεις στις παροχές των μελών – μετόχων της και να ετοιμάζεται να πάρει αποφάσεις για τα αποθεματικά μας χωρίς καν τη συμμετοχή μας… Νέες μειώσεις παροχών προανήγγειλε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
Σε συνάντηση του ΔΣ με τους συντάκτες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας η πρόεδρος, Ελένη Σπανοπούλου, έθεσε ζήτημα συμμετοχής ή μη του ΕΔΟΕΑΠ στο κούρεμα των ομολόγων, με τη συμμετοχή μας ή όχι στη διαδικασία του roll over, βάσει σχετικής επιστολής Κουτρουμάνη προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
To ΔΣ απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, πετώντας το μπαλάκι… στη γνώμη των παριστάμενων δημοσιογράφων. Ωστόσο, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, εκτιμάται ότι το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει ήδη αποφασίσει την υπαγωγή μας στις σχετικές επιταγές της τρόικας που απώτερο στόχο έχουν την καταλήστευση των εναπομείναντων αποθεματικών και την εξάλειψη κάθε υφιστάμενου δικαιώματος στην ασφάλιση και την περίθαλψη…


 Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισε η Ελένη Σπανοπούλου, ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρεί σήμερα 168,9 εκατ. ευρώ σε καταθέσεις, εκ των οποίων τα 148,6 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος σε ομόλογα, για τα οποία και η συζήτηση περί roll over. Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά προκάλεσε η αδυναμία της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ να απαντήσει πού έχουν επενδυθεί τα εν λόγω ομόλογα και σε τι διαδικασία βρίσκονται. Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων η πρόεδρος δεσμεύθηκε να ρωτήσει την ΤτΕ, να μάθει και να απαντήσει – άγνωστο πότε – σχετικώς!

Την ίδια στιγμή που η διοίκηση μιλά για νέο μαχαίρι στις επικουρικές και τις παροχές, στα οικονομικά στοιχεία που η ίδια παρουσίασε εμφανίζεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ “παίζει”(και) σήμερα τα λεφτά των ασφαλισμένων στο Χρηματιστήριο, διατηρώντας χαρτοφυλάκιο μετοχών διαφόρων εταιρειών (Καθημερινή, Πήγασος, Φ. Νάκας, Ιασώ, ΕΤΕ, Alphabank, Τρ. Πειραιώς κ.ά.), έχοντας απολέσει από την εν λόγω δραστηριότητα μόλις σε ένα χρόνο σχεδόν 16 εκατ. ευρώ! Εκ μέρους των παριστάμενων συντακτών κατετέθησαν διάφορες προτάσεις.

Ο Γιάννης Αγγέλης (αποχώρησε νωρίς λόγω συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έπρεπε να παραστεί) μίλησε για ανάγκη καθυστέρησης της υπαγωγής στο roll over με την προσφυγή μας σε διεθνείς οίκους που θα συνεκτιμήσουν την κατάσταση και θα εκπονήσουν έρευνα για τα ενδεχόμενα αποτελέσματα υπαγωγής ή μη.
Aρκετοί έθεσαν ζήτημα δημοσιοποίησης όλων των οικονομικών του ταμείου στο Διαδίκτυο (και τις συμβάσεις με τα νοσοκομεία, τους γιατρούς, τους εργαζομένους κλπ προκαλώντας τη δυσφορία της διοίκησης) και άλλοι μίλησαν για ανάλγητες οριζόντιες περικοπές χωρίς πρόγραμμα και ζήτησαν από το ΔΣ να δώσει πρώτο το “καλό παράδειγμα” παραχωρώντας τις αποζημιώσεις των μελών του υπέρ των ανέργων (επίσης προκάλεσαν τη δυσφορία).

Σε εκκρεμότητα παραμένει η πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία όλων των μελών – μετόχων το θέμα του roll over, όπως και για κάθε άλλο σοβαρό ζήτημα, με την επισήμανση να μην τεθεί το ζήτημα σε γενική συνέλευση, καθώς είναι γνωστή η διαδικασία έγκρισης “δια βοής” στις συνελεύσεις του ΕΔΟΕΑΠ και η (σκοπίμως) καθυστέρηση της όλης διαδικασίας μέχρι να φυλλορροήσουν οι περισσότεροι εκ των ολίγων ούτως ή άλλως συμμετεχόντων. Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι γνωστές… αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες φωνές.

Υπήρξε δημοσιογράφος, για παράδειγμα, που έκανε λόγο για επιβολή επιπλέον εισφοράς (από το 3% που είναι σήμερα), καθώς και για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, βάσει των εισφορών. Με απλά λόγια, εάν πρέπει να κάνεις εγχείριση ανοικτής καρδιάς αλλά είσαι στα πρώτα κλιμάκια, να πεθάνεις γιατί δεν θα έχεις καταβάλει ακόμη τις υψηλές εισφορές…


Πηγή: http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: