mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οι παραιτήσεις στην ΕΡΤ συνεχίζονται...

Η μάχη της εφεδρείας στην ΕΡΤ έφερε κρίση και στη διοίκηση

 (αναδημοσίευση από Ισοτιμία)

  Εν μέσω έντονων διαξιφισμών, παραιτήθηκε το μέλος του ΔΣ Ηλίας Μοσχονάς, στέλεχος της Vodafone, που έχει επιλεγεί από τον Παύλο Γερουλάνο ως αρμόδιος της αξιολόγησης του προσωπικού της κρατικής τηλεόρασης. Ο πόλεμος της εφεδρείας και των λουκέτων στην ΕΡΤ συνεχίζεται, με τους εργαζόμενους να έχουν βγάλει εκτός τηλεοπτικού αέρα το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ με τις συνεχόμενες στάσεις εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και να κρατούν, ανοιχτή στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, μόνο τη συχνότητα της ΕΤ-1, που οδεύει προς κλείσιμο.

Ο κ. Μοσχονάς, όλο το προηγούμενο διάστημα, επεξεργαζόταν το σχέδιο διαχείρισης δυναμικού της ΕΡΤ και παραιτήθηκε, διαφωνώντας με τις διαδικασίες της εφεδρείας. Χθες Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή της και η Λένα Διβάνη (άλλη μια επιλογή του υπουργού Πολιτισμού). Δεν αποκλείονται και άλλες παραιτήσεις μελών της διοίκησης, ακόμη και του διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη.
Κατά πληροφορίες, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, προχθές, εκφράστηκαν σοβαρές αντιρρήσεις τόσο για τη διαδικασία επιλογής προσώπων προς εφεδρεία όσο και για την ίδια την εφαρμογή του μέτρου των απολύσεων. Αναταράξεις προκαλεί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής η απαίτηση να δοθούν ονόματα υπαλλήλων για ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
 Στο μεταξύ, στο τηλεοπτικό κοινό επικρατεί πλήρης σύγχυση για την οικονομική και διοικητική κατάσταση της ΕΡΤ. Στην έρευνα που έκανε η εταιρεία GPO για λογαριασμό της ομοσπονδίας εργαζομένων της κρατικής τηλεόρασης, σε ποσοστό άνω του 50% θεωρούν ότι η ΕΡΤ επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί του ανταποδοτικού τέλους.



Και πιστεύουν ότι είναι ελλειμματική, ενώ ήδη καταγράφει κέρδη ύψους 27 εκατ. ευρώ το πρώτο 6μηνο του 2011. Παρ’ όλ’ αυτά, τάσσονται σε ποσοστό 60,2% εναντίον του κλεισίματος της ΕΤ-1 πιστεύοντας (σε ποσοστό 82,8%) ότι η ύπαρξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ως αντίβαρο στα ιδιωτικά κανάλια, είναι απαραίτητη. Σε μεγάλη πλειονότητα, οι ερωτηθέντες (54,4%), θεωρούν ότι τα κυβερνητικά μέτρα θα βλάψουν τη δημόσια τηλεόραση και θα ενισχύσουν (57,3%) τα ιδιωτικά κανάλια.

Η δημοσκόπηση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αποσταλεί ήδη στα γραφεία των δύο αρμόδιων υπουργών και μετόχων της ΕΡΤ, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ηλία Μόσιαλου. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που συνεχίζουν επί πέντε ημέρες τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μπλοκάροντας τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ, πρόλαβαν τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο.
Κατά πληροφορίες, το Υπουργείο Επικρατείας σχεδιάζει να αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία δημοσκοπήσεων τη διεξαγωγή έρευνας για την αποδοχή των τηλεοπτικών προσώπων της κρατικής τηλεόρασης σε ειδήσεις και εκπομπές. Η πληροφορία αυτή αντιμετωπίστηκε με κακεντρέχεια στο ραδιομέγαρο. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σχολίασαν ότι αναζητείται η «νομιμοποίηση» για την απομάκρυνση των παρουσιαστών, σε εσωτερικές ή εξωτερικές ενημερωτικές παραγωγές, που δεν είναι αρεστοί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά ο κ. Μοσχονάς αφησε την εταιρία όπου εργαζόταν για να ασχοληθεί με την αξιολόγηση του προσωπικού της ΕΡΤ; Δηλαδή ο Γερουλάνος που τον έστειλε εκεί γνώριζε, τόσους μήνες πριν, για την εργασιακή εφεδρεία και τι ακριβώς θα ακολουθούσε; Και πως ο παραιτηθείς ήξερε ποιός π.χ. μοντερ είναι ταχύτερος στη δουλειά του και ποιός ... σπαρίλας; Τους παρακολουθούσε; Τους δημοσιογράφους π.χ. πως τους ξεχώριζε; Και τώρα τι έγινε; Αλλους πρότεινε και άλλους βγάζουν σε εφεδρεία; Παρεμβαίνουν στο έργο του; Μήπως είχε δίκαιο κάποιος που έλεγε "Αν σε 1-2 χρόνια βρεθώ άστεγος στη Μεσογείων θα πρέπει να μηνυθουν Μοσχονάς, Ταγματάρχης και Παπαγεωργίου ώστε α)να μαθευτεί η αλήθεια και β) σε ποιόυς θα κάνω αγωγή".