mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ψηφιακή; Ποια ψηφιακή;

Η ψηφιακή μετάβαση της TV εκτός ατζέντας

 (αναδημοσίευση από Ισοτιμία)

 ΤΕΣΣΕΡΙΣ μήνες πριν από την οριστική ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας δείχνει να έχει βγάλει εκτός πολιτικού ενδιαφέροντος την επιτάχυνση των διαδικασιών για το switch over της αναλογικής TV. Τα σχέδια για την αλλαγή του νόμου, ο οποίος θα διαπνεόταν από τις ψηφιακές εξελίξεις και θα έβαζε στο επίκεντρο την τηλεοπτική αδειοδότηση υπό το νέο πρίσμα της ψηφιακής εκπομπής, σκόνταψαν στις πολιτικές διεργασίες εντός της κυβέρνησης.
Και ενώ η ΕΕΤΤ και το Υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσαν ότι τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία του φάσματος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, διεργασία στην οποία μετέχει και η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, το τηλεοπτικό φάσμα παραμένει ερμητικά παγωμένο. Διατηρώντας και τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο ιδιότυπο καθεστώς πολιτικής και επιχειρηματικής ομηρίας.
Η ατάκα του απερχόμενου υπουργού Τηλέμαχου Χυτήρη στην ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα προς τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, ότι δεν φρόντισε να παραλάβει το σχέδιο νόμου, είναι αφενός αποκαλυπτική του κλίματος που υπάρχει. Αφετέρου, όμως, δείχνει ότι η κυβέρνηση επιζητά και νέο κύκλο επαφών και διαπραγματεύσεων με τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις.
 Εκτός από τα ανοιχτά θέματα των συγχωνεύσεων και του ειδικού φόρου, κομβικό ζήτημα παραμένουν οι όροι της τηλεοπτικής αδειοδότησης στην ψηφιακή εποχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι», ήδη προγραμματίζονται συναντήσεις του Η. Μόσιαλου με τους φορείς ιδιοκτητών της τηλεόρασης, των ημερήσιων εφημερίδων και του περιοδικού Τύπου.

 Πηγή: http://www.isotimia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: