mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Στην οχυρωμένη Θεσσαλονίκη συζητούν για το τσουνάμι στα media

Στην «επιφάνεια» το χειρότερο σενάριο να ισχύσει η εφεδρεία, πριν γίνουν οι συγχωνεύσεις στην ΕΡΤ.
Συνεχίζονται τα προβλήματα στα αθλητικά μέσα της Θεσσαλονίκης.
Καμία επίσημη ενημέρωση για την επικείμενη νέα αρπαγή των αποθεματικών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου-

 Οι εργασίες στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ Ξεκινά σήμερα στις 5.30μμ στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ η διήμερη προγραμματική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Ο στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις συντονισμού για το επόμενο διάστημα. Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ολομέτωπη.
Οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στον Τύπο δεν εξαιρούνται. Οι επιλογές που μας απομένουν είναι πλέον ελάχιστες. Η απάντηση από την πλευρά μας δεν μπορεί παρά να είναι αγωνιστική και απεργιακή. Στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ είχαμε προτείνει πό τον Αύγουστο να ληφθούν αποφάσεις για πανελλαδικές κινητοποιήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, με κύρια αιτήματα την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και το πάγωμα και την ανάκληση των απολύσεων και των περικοπών. Το τσουνάμι που έχουν εξαπολύσει τα ανδράποδα της τρόικας, οι νεοφιλελευθεροι σοσιαληστές σε συνεργασία με την κλίκα των αφεντικών, πλέον δεν αφήνουν περιθώρια δεύτερων σκέψεων και δισταγμών. Υπάρχουν δυο επιλογές: να πάμε κόντρα ή να διαπραγματευτούμε.
Αν κάποιοι βλέπουν ότι υπάρχει διάθεση διαπραγμάτευσης από αφεντικά, τρόικα και πολιτική εξουσία να μας το πουν, διότι εμείς δεν το βλέπουμε. Μαύρη θολούρα επικρατεί. Αν κάποιοι εκτιμούν ότι υπάρχει δρόμος για να αποφύγουμε την μετωπική σύγκρουση και να γλιτώσουμε απολύσεις, περικοπές, λουκέτα, παραπέρα εξευτελισμό του κλάδου και την ασυδοσία των αφεντικών να μας τον δείξει. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει τοίχος που όλο ψηλώνει και όλο σιμώνει να μας πνίξει. Πρέπει να τον σπάσουμε, να ανοίξουμε ρήγματα ή να τον κοντύνουμε.
 Αυτό σημαίνει πόλεμος με τα αφεντικά και με τους λακέδες της πολιτικής εξουσία, δηλαδή κινητοποιήσεις και μάλιστα διαρκείας. Να βάλουμε εμείς λουκέτο στην στρόφιγγα από την οποία ακόμα και σήμερα αντλούν κέρδη, διότι οι απολύσεις και οι περικοπές γίνονται για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Να κλείσουμε εμείς τα φερέφωνα της προπαγάνδας της ιδεολογίας της υποταγής στην αγριότητα του καπιταλισμού, να αντιστρέψουμε τους όρους του παιχνιδιού. «Καλύτερα παράφωνοι παρά βουβοί και άφωνοι» και κυρίως «άβουλοι».

Για τη συνέχεια

http://asyntaxtostypos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: