mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Εξελίξεις στην Κύπρο, πάει εκεί το Star

Μια ενδιαφέρουσα είδηση με σημασία και για τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά αλιεύσαμε στο sigmalive. Το Star πηγαίνει Κύπρο μέσα από ένα καινούργιο κανάλι.

Star Κύπρου: Το νέο κανάλι ανοικτής ζώνης!
Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 πρόκειται να ξεκινήσει το νέο κανάλι ανοικτής ζώνης της Κύπρου. Ο λόγος για το Star Κύπρου το οποίο έρχεται στη χώρα μας μέσω του γνωστού επιχειρηματία και βουλευτή του ΔΗΣΥ Σωκράτη Χάσικου και του Star Ελλάδος. To κανάλι θα λειτουργεί στα πρότυπα που λειτουργούν στη χώρα μας ο ΑΝΤΙ και το ΜΕGA Κύπρου, τα οποία τροφοδοτούνται με αρκετό τηλεοπτικό περιεχόμενο από τα μητρικά κανάλια της Ελλάδος και παράλληλα έχουν και σημαντικό αριθμό κυπριακών παραγωγών και προγραμμάτων.


Η έδρα του νέου καναλιού της Κύπρου θα βρίσκεται στα Λατσιά, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το κανάλι ΑΛΦΑ το οποίο βρίσκεται στην τηλεοπτική πλατφόρμα της Lumiere TV μετά από σχετική μακροχρόνια συμφωνία που υπογράφηκε στο παρελθόν.
Τα ηνία στο νέο κανάλι θα έχει ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τσαλακός ο οποίος έχει μακρά θητεία από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στον ΑΝΤ1 Κύπρου.
Εδώ και λίγους μήνες ο κ. Τσαλακός έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει το νέο κανάλι και παράλληλα θα συνεργάζεται και με τα άλλα μέσα του Ομίλου που είναι η εφημερίδα «Αλήθεια» και το Supersport Fm.
Στόχος της ομάδας του Σωκράτη Χάσικου είναι να μπει σφήνα στη μάχη για την πρωτιά μεταξύ Sigma και ΑΝΤ1 κάτι το οποίο δεν κατάφεραν το Mega και το Plus TV το οποίο εσχάτως κατάφερε να αφήσει στο πάτο της τηλεθέασης την ΕΡΤ.
Από τον ερχομό του νέου καναλιού θεωρείται δεδομένο ότι θα επηρεαστούν σημαντικά το Plus TV του Ανδρέα Σοφοκλέους το οποίο θα «χάσει» τα προγράμματα του Star που μεταδίδει σήμερα και κατ’επέκταση θα πρέπει να βρει νέο στρατηγικό σύμμαχο εξ’Ελλάδος για να αυξήσει τη τηλεθέαση του.
Τέλος, όσον αφορά στην LTV η οποία θα χάσει τη συμμαχία που είχε με τον Άλφα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε θα αναπληρώσει αυτό το κενό με νέο κανάλι το οποίο θα δημιουργηθεί. Η συνεργασία LTV-Άλφα με βάση το τελευταίο συμβόλαιο που υπογράφηκε τερματίζεται το Μάιο του 2011 και όπως είναι φυσικό δεν θα ανανεωθεί.


Πηγή:

http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/services/319568

Δεν υπάρχουν σχόλια: