mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εφαρμόστε κοινό πλάνο ψηφιακής μετάβασης, λένε στα κανάλια

Στόχος το switchoff της αναλογικής το 2013

Τον συντονισμό της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών με στόχο τη συνεργασία όλων των παρόχων δικτύων και τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας στην εκπομπή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.
Την εξαγγελία αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας Σωκράτης Κάτσικας στο πλαίσιο της Infocom την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας παράλληλα από τη Digea, την ΕΡΤ, την Digital Union και τις ενώσεις ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών να τηρήσουν χωρίς διαφωνίες τον μεταβατικό χάρτη συχνοτήτων. Η ΕΡΤ από κοινού με τη Digea αλλά και την Digital Union που εκπέμπει το ψηφιακό σήμα περιφερειακών καναλιών, πρέπει να παρουσιάσουν κοινό πλάνο ψηφιακής μετάβασης ανά κέντρο εκπομπής.



Στόχος της κυβέρνησης όπως προκύπτει, είναι να επιταχυνθούν οι θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται (ένα Π.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες και 7 υπουργικές αποφάσεις), ώστε η Ελλάδα να καταργήσει την αναλογική τηλεόραση στα μέσα του 2013. Ο νέος ψηφιακός χάρτης τηλεοπτικών συχνοτήτων που θα παρουσιάσει το Υπουργείο Υποδομών, δεν περιλαμβάνει το ψηφιακό μέρισμα το οποίο θα διατεθεί σε διαφορετική διαγωνιστική διαδικασία, όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η «Ι». Παράλληλα σχεδιάζεται η ένταξη της επικοινωνιακής καμπάνιας για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και το οριστικό switch off του αναλογικού σήματος σε υποστηρικτικό έργο από την Ψηφιακή Σύγκλιση.
(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 23 Οκτωβρίου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: