mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΡΤ τα κατάφερε, επέλεξε εταιρεία για το MPEG 4

Μετά από ένα ναυάγιο διαγωνισμού και πολλές επαφές μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών, η ΕΡΤ τα κατάφερε. Βρήκε την εταιρεία, γνωστή στον ελληνικό χώρο, για να περάσει στο σύστημα MPEG 4. Ανοίγει έτσι και ο δρόμος της "κοινής συνεννόησης" με τη Digea για την εκπομπή ψηφιακού σήματος. Θα αρχίσει η υλοποίηση του "κοινού πλάνου" που ζητά το υπουργείο υποδομών από τη Θράκη; Το ερώτημα θα απαντηθεί εάν προηγουμένως βρεθεί συνεννόηση και για τον μεταβατικό χάρτη συχνοτήτων. Και μπορεί ο Σ. Κάτσικας να ζήτησε την τήρηση του μεταβατικού χάρτη από όλους τους εμπλεκόμενους, η ΕΡΤ όμως επιμένει πως η Πάρνηθα, το Πήλιο και κάποια άλλα κέντρα εκπομπής πρέπει να ενταχθούν στο Μεταβατικό στάδιο της ψηφιακής.
Όσο για την ανακοίνωση της ΕΡΤ για το ΔΣ επισημαίνουμε μόνο ότι η διοίκηση φρόντισε ν γνωστοποιήσει δημόσια ότι έχει εμπιστοσύνη στα διοικητικά της στελέχη. Άρα οι παραιτήσεις μένουν προφορικές;

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τις αποφάσεις του ΔΣ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 19 Οκτωβρίου πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης και με αφορμή σειρά σχολίων που αφορούν σε επιλογές της διοίκησης σε θέματα προγράμματος, εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που έχουν την ευθύνη εισήγησης αυτών των θεμάτων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες προκειμένου η εταιρεία να λειτουργεί σε καθεστώς διαφάνειας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συστηματική ενημέρωση του Τύπου και κατ’ επέκταση των Ελλήνων πολιτών για τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε κάθε συνεδρίασή του.


Στη συνεδρίαση του ΔΣ, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

1. Η μίσθωση ξένων ταινιών μυθοπλασίας από τις οποίες μεγάλος αριθμός σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση αλλά και πολυβραβευμένες στα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ταινίες. Ενδεικτικά: « Στην άκρη του ουρανού» του Φατίχ Ακίν, « Οι τρεις πίθηκοι» του Νουρί Μπίλγκε Τσεϊλάν , «Οι ζωές των άλλων» του Φλόριαν Χένκελ Ντόνερσμαρκ, «Περσέπολις» των Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρονό, « Πληγές του Φθινοπώρου» της Τομπρίς Γκιριτλίογλου , «Μπαντίντας» του Χοακίμ Ρένινγκ, «Queen» του Στήβεν Φρίαρς, «Ο Λαβύρινθος του Πάνα» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, «Κάλλας forever” του Φ. Τζεφιρέλι, «To κορίτσι της λίμνης» του Αντρέα Μολαϊόλι και άλλες.

2. Η έγκριση της παραγωγής σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο « Μίλα μου πράσινα» . Στόχος της εκπομπής που θα ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα, είναι να λειτουργήσει σαν ένας πρακτικός οδηγός οικολογικής συμπεριφοράς.

3. Η ακύρωση και επαναπροκήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού που είχε ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στατιστικής κάλυψης αθλητικών αγώνων και εκπομπών.

4. Η κατακύρωση διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού κωδικοποίησης MPEG4 για ψηφιακή μετάδοση προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: