mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σας θυμίζουν κάτι από τα ελληνικά ΜΜΕ όλα αυτά;

"Η τηλεόραση, ο τύπος και το ράδιο, όλοι, προβάλλουν το ίδιο ζήτημα και δείχνουν τις ίδιες εικόνες. Επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια ή τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στη Μασσαλία, τα μέσα έχουν επιλέξει να αποκρύψουν το πλήθος των πρωτοβουλιών και πρακτικών που έχουν ανθίσει από τις αρχές Σεπτέμβρη."

Κείμενο που διαβάστηκε στην Εθνική Γαλλική ραδιοφωνία την Τετάρτη 27 Οκτώβρη από μια μικρή ομάδα που διέκοψε το ζωντανό πρόγραμμα του σταθμού.
http://gr.contrainfo.espiv.net/2010/10/28/text-french-radio/
“Όταν ένα αφεντικό ζητάει από το προσωπικό να αποδεχτεί τις απολύσεις και τις περικοπές στους μισθούς με στόχο «να σωθεί η εταιρεία» έχει κιόλας αποφασίσει να κλείσει την επιχείρηση. Όταν η δεξιά, η αριστερά και τα μέσα μας εξηγούν πως πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για να «σώσουμε το συνταξιοδοτικό μας σύστημα», ανακοινώνουν κατ ουσία πως η κατάργησή του έχει δρομολογηθεί.
Μας λένε να δουλέψουμε 2 χρόνια παραπάνω. Η εκμετάλλευση κρατάει πάντα πάρα πολύ και ο χρόνος που μας κλέβουν δεν γυρίζει ποτέ πίσω…



Τα συνδικάτα προσπαθούν να κοντρολάρουν το κίνημα, με στόχο να παρουσιαστούν ως οι μόνοι λογικοί συνομιλητές στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Ελπίζουν να αποκομίσουν έτσι μερικά ψίχουλα για τα μάτια του κόσμου. Τα συνδικάτα διαπραγματεύονται το μέγεθος των δεσμών μας. Εμείς θέλουμε να τα σπάσουμε.

Η τηλεόραση, ο τύπος και το ράδιο, όλοι, προβάλλουν το ίδιο ζήτημα και δείχνουν τις ίδιες εικόνες. Επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια ή τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στη Μασσαλία, τα μέσα έχουν επιλέξει να αποκρύψουν το πλήθος των πρωτοβουλιών και πρακτικών που έχουν ανθίσει από τις αρχές Σεπτέμβρη. Κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών, μπλοκαρίσματα σουπερμάρκετ από τους υπαλλήλους, ανανεωμένες απεργίες από τους δασκάλους, τους σιδηροδρομικούς εργάτες, τους εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας PSA και το προσωπικό της Γαλλικής Εθνικής ραδιοφωνίας, κυλιόμενες απεργίες, σπάσιμο των γραφείων του κόμματος του Σαρκοζί (UMP), των γραφείων του συλλόγου εργοδοτών(MEDEF) και των γραφείων συμβούλων. Δεν περιμένουμε τίποτα από τα μέσα.
Η εξουσία χρησιμοποιεί την τακτική του διαίρει και βασίλευε. Τα συνδικάτα, τα κόμματα και τα αφεντικά μας κατηγοριοποιούν. Βάζουν στην κόντρα πολίτες με απεργούς, απεργούς με καταληψίες δρόμων, εργάτες με ανέργους, εξεγερμένους με διαδηλωτές. Καταφεύγουν στην καταστολή, τις έρευνες και τις κρίσεις για να σπάσουν την αλληλεγγύη. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπάρχουν ήδη 2500 συλλήψεις, με την πλειοψηφία των δικαστικών αποφάσεων να επισύρει ποινές φυλάκισης ως 5 μήνες.

Πρέπει να αρνηθούμε να πάρουμε μέρος στο παιχνίδι που στήνεται για να μας νικήσουν. Πρέπει να αποφασίσουμε μόνοι μας πώς δρούμε και οργανωνόμαστε ανεξάρτητα από τις εξουσίες τους. Η Πέμπτη είναι άλλη μια μέρα γενικής διαμαρτυρίας. Ας τη χρησιμοποιήσουμε για να συνευρεθούμε, να οργανωθούμε και να προχωρήσουμε πέρα από τις οδηγίες τους. Πικετοφορίες, μπλόκα, σαμποτάζ…Αφήστε μας να διαλέξουμε εμείς ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά και δίκαια μέσα ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο και να πάρουμε την ευθύνη για αυτά.

Δεν τους χρωστάμε τίποτα, ας μπλοκάρουμε την οικονομία
Απεργίες, μπλόκα, σαμποτάζ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια: