mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Που είσαι Λαμπράκη να το δεις... Ο ΔΟΛ αποκλεισμένος

 Το σύνθημα "Σφαγείο ο ΔΟΛ" δίνει τον τόνο στις εξελίξεις στο μεγαλύτερο δημοσιογραφικό οργανισμό. Από το πρωί απολυμένοι και εν δυνάμει απολυμένοι εργαζόμενοι από το διοικητικό προσωπικό απέκλεισαν με το πανό τους, την είσοδο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου. Δόθηκε συνέντευξη Τύπου της Διασωματειακής επιτροπής ενώ οι εργαζόμενοι ψήφισαν να μην μπουν στο κτίριο ως το τέλος της βάρδιας. Αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες ότι έγιναν μικροεπεισόδια, κάτι που δνε επιβεβαιώνεται από πουθενά.
Όσοι ήθελαν οπωσδήποτε να μπουν να δουλέψουν, καυγάδισαν αλλά τελικά μπήκαν από τις πίσω πόρτες. Έξω στη συγκέντρωση βρίσκονταν και πολλοί δημοσιογράφοι που θα περίμεναν την απόφαση του σωματείου τους το απόγευμα.
Η ΕΠΗΕΑ από αύριο πραγματοποιεί 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ νέα συγκέντρωση θα γίνει αύριο το πρωί. Συνολικά έχουν απολυθεί 45 άτομα, μάλλον η εταιρεία έχει ξεπεράσει κατά πολύ το νόμιμο 4% και δεν προβλέπεται φραγμός.
Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν "απρόκλητη" την επίθεση που γίνεται από τον ΔΟΛ,ότι πρόκειται στην ουσία για "πόλεμο". "Στο δικό μας αίμα στηρίχθηκε η ανάπτυξη του ΔΟΛ" σημείωσαν ενώ ακούστηκε πως το κόστος για τις 30 απολύσεις που είχαν γίνει ως εκείνη την ώρα είναι το 1/3 των μισθών των ανώτατων στελεχών του οργανισμού. 
Εξίσου εντυπωσιακά ήταν τα όσα ψυθιρίζονταν στο δρόμο και δεν ακούστηκαν από μικροφώνου. Για:
-νέα πρόσληψη στο ραδιόφωνο του "Βήμα FM" για το Σαββατοκύριακο, κόρη κάποιου παράγοντα με μισθό 4.000 ευρώ όταν τα "μικρά" του ραδιοφώνου πληρώνονται 200 ευρώ μεικτά για 6ωρη βάρδια σύνταξης.
-το μισθό των 40.000 ευρώ ανώτατου στελέχους στον ΔΟΛ που μειώθηκε κατά 10%.
- Έξοδα παράστασης στελεχών, από τον καφέ τους ως και πιστωτικές κάρτες που πληρώνονται από τον ΔΟΛ.
Όσο ο πόλεμος αγριεύει είναι βέβαιο πως τέτοια σχόλια θα πληθαίνουν. Το ερώτημα είναι ποια είναι η θέση των δημοσιογράφων που μοιάζουν φοβισμένοι και άβουλοι στις εξελίξεις.

Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πάντως δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί διέξοδος. Η ανταπόκριση ααπό το http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/10/blog-post_3948.html 
είναι κατατοπιστική.



Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε το ξεπούλημα των εργαζόμενων στον ΔΟΛ.
Ο Σόμπολος πρότεινε ένα δεκαήμερο επαφών του ΔΣ με τον Ψυχάρη κατ' αρχάς και με άλλους εργοδότες (π.χ. Μπόμπολα), με τον πρωθυπουργό στη συνέχεια, με τους θεσμικούς παράγοντες, με τον υπεύθυνο κυλικείου της Βουλής, τον κυρ Γιώργο τον ψαρά στη Μαυρομιχάλη και στη συνέχεια να γίνει ίσως μια 24ωρη απεργία του διασωματειακού (4 ψήφοι).
Συσπείρωση και Αριστερή Οχθη πρότειναν 24ωρες επαναλαμβανόμενες στον ΔΟΛ από την Τετάρτη (μαζί με την ΕΠΗΕΑ) και 48ωρη του διασωματειακού για όλο τον κλάδο την επόμενη εβδομάδα (4 ψήφοι)
Ο Ράμμος (ΠΑΜΕ) μετά από ένα γενικό ξεκάρφωμα ότι είναι υπέρ των απεργιών (γενικώς και αορίστως) πρότεινε αφού στην κρίση θα γίνονται απολύσεις, προστασία των ανέργων και μια σειρά από τέτοια μέτρα, όπως χαμηλότοκα δάνεια για τα νέα ζευγάρια, χαμηλά τιμολόγια στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, και φτηνότερα ψάρια από τον κυρ Γιώργο της Μαυρομιχάλη που λέγαμε πιο πρίν (1 ψήφος).
Τσαλαπάτης και Κουμπιάς έκαναν μια δική τους πρόταση που κανένας δεν κατάλαβε και προφανώς δεν έκανε τίποτε για τους απολυμένους του ΔΟΛ (2 ψήφοι)
Νομίζουμε ότι αν ο κυρ Ράμμος ψήφιζε την πρόταση για απεργία ίσως είχε μία πιθανότητα να γινόταν κάτι, αλλά η γραμμή είναι "λέμε παχιά λόγια και στο διαταύτα τίποτε".
Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ όμως με τις δικές τους κινητοποιήσεις τον σημερινό αποκλεισμό του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, τη μαζικότητά τους, την μικροφωνική που έστησαν απ' έξω έδειξαν το πώς μπορούμε να παλέψουμε.
Η ΕΠΗΕΑ συνεχίζει με 24ωρες απαναλαμβανόμενες στον ΔΟΛ απο την Τετάρτη το πρωί. Αυτόν το δρόμο χρειάζεται να γενικεύσουμε σε κάθε μαγαζί, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων για να ξεπεράσουμε τα ξεπουλήματα των γραφειοκρατών.
Οι Financial Crimes καλούν όλους τους δημοσιογράφους στον ΔΟΛ, στον Πήγασο, παντού, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του προσωπικού.
Γιατί μόλις τελειώσει ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας με το προσωπικό, θα στραφεί εναντίον τους και τότε δεν θα υπάρχει κανένας να τους υποστηρίξει. Οι μεν υπάλληλοι γιατί θα έχουν απολυθεί, ο δε Σόμπολος γιατί ακολουθώντας την ίδια στρατηγική που έδειξε σήμερα, δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό που θα πειράξει τα αφεντικά του.

ΥΓ: Να τι παθαίνει όποιος δεν αντιδρά στα σοβαρά όταν η συμφωνία για προσωρινό μεταβατικό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, παραβιάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: