mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αύριο βράδυ στις 8.00 στην ΕΣΗΕΑ για συντονισμό δράσης στα ΜΜΕ

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

Ένα Non- Paper να δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις των εργοδοτών. Μια ανακοίνωση- απάντηση της ΕΣΗΕΑ, η οποία ξάφνου αποφάσισε να «ενημερώσει τα μέλη της για όσα συμβαίνουν στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ για να τα προετοιμάσει για τις ραγδαίες εξελίξεις που επέρχονται».
Την ίδια ώρα 130 εργαζόμενοι στην «Απογευματινή» να παραμένουν απλήρωτοι και εγκαταλελειμμένοι στις βουλές του «πτωχευτικού κώδικα». Η διοίκηση του ΔΟΛ να εκδίδει επαίσχυντες τρομοκρατικές ανακοινώσεις που δηλώνουν την παρακολούθηση των κινήσεων των εργαζομένων εντός και πέριξ του κτηρίου αλλά και την απειλή της μείωσης μισθού σε περίπτωση που παρα-κινηθούν «ασκόπως στους χώρους εργασίας ή εκτός του κτηρίου».



Και όλα αυτά, είναι μόλις ορισμένα από τα περιστατικά που στιγμάτισαν την εβδομάδα που μας πέρασε. Ας μην ξεχνάμε τη δαμόκλειο σπάθη των επικείμενων απολύσεων με τη λήξη της εβδομάδας που διανύουμε και την αρχή του νέου μήνα, που ανάβει το πράσινο φως σε ΔΟΛ, Πήγασο και Χ.Κ Τεγόπουλος για τις νέες προαποφασισμένες απολύσεις συναδέλφων.

Γι’ αυτό και το μέχρι πρότινος καθιερωμένο τις Παρασκευές ραντεβού μας επιβάλλεται να προηγηθεί των εξελίξεων. Αυτή την Τρίτη λοιπόν, 26 Οκτωβρίου και ώρα 8.00, στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ, θα είμαστε και πάλι όλοι εκεί να υπερασπιστούμε την ενότητα, να οργανώσουμε την αλληλεγγύη αλλά κυρίως να χαράξουμε τις δράσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: