mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης στο μπάσκετ και το MPEG 4

** news, η έκδοση της εβδομάδος
*** Αλλαγές στον Alpha. Αποχώρησε η Νατάσα Λεσιώτη επικεφαλής περιεχομένου και ο Man Niels υπέυθυνος από το RTL για τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

*** Στο ρόλο της ως «δημόσιας» τηλεόρασης θεωρεί ότι ανταποκρίθηκε η ΕΡΤ, συμφωνώντας να δώσει πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα της Α1 κατηγορίας του μπάσκετ. Η ΕΣΑΚΕ κατάφερε να συγκεντρώσει τις 11 ομάδες, πλην ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη που παρέμειναν στη Nova. Η ΕΡΤ παίρνει τις μεταδόσεις για την Ελλάδα και την ERTWorld, ζητώντας χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

*** Έφυγε από τη Real news ο Γιώργος Λιάγκας καθώς από μεθαύριο Δευτέρα βγαίνει μετά της συζύγου του Φαίης Σκορδά στο νέο πρωινάδικο του Mega.

*** Τη θέση του επικεφαλής του Real life καταλαμβάνει ο Αντώνης Πρέκας.

*** Στο τελευταίο στάδιο, λένε από την ΕΡΤ, ότι βρίσκεται ο διαγωνισμός για το MPEG4 της ψηφιακής τηλεόρασης. Προσφορές κατέθεσαν δυο εταιρείες.

*** Στο τελευταίο επίσης στάδιο, υποστηρίζει η διοίκηση της ΕΡΤ, ότι βρίσκεται η πρόσληψη των 480 συμβασιούχων. Τους αναμένει στο Ραδιομέγαρο ως τις αρχές Δεκεμβρίου.

*** Προβληματισμός εκφράστηκε για το κόστος δυο εκπομπών που πέρασαν το αρχικό στάδιο έγκρισης στο Ραδιομέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες επιστράφηκε προς νέα συζήτηση η μουσική εκπομπή της Δήμητρας Γαλάνη λόγω υπερβολικού κόστους. Για τους ίδιους λόγους η ΕΡΤ εμφανίζεται συγκρατημένη ως προς την καθημερινή παραγωγή της σατιρικής εκπομπής με τον Θοδωρή Αθερίδη.

*** Διέψευσε η «Ελεύθερη Τηλεόραση» δημοσιεύματα ότι δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία των μετόχων του Alter. Το κανάλι βρίσκεται σε δίνη φημών και σεναρίων για επικείμενο κλείσιμο ή ένταξή του στο άρθρο 99 (πτώχευση).

*** Στελέχη του Alter αποδίδουν τις φήμες σε αντίπαλα συμφέροντα. Κατά πληροφορίες για το θέμα έγινε σύσκεψη στελεχών της Marfin, που είναι και μέτοχος με μικρό ποσοστό στο κανάλι, και της Τράπεζας Πειραιώς.

*** Κλείνει από τις 24 Οκτωβρίου ο Αδέσμευτος Τύπος της Κυριακής. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος, υποσχόμενος στους εργαζόμενους ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Έκλεισε πάλι και η καθημερινή έκδοση της «Χώρας» του Γ. Τράγκα.

*** Προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον του Μνημονίου ως αντισυνταγματικού κατέθεσε η ΕΠΗΕΑ.

*** Δυο ακόμη ελληνικές σειρές για το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν ενέκρινε ο ΑΝΤ1. Στη μια από αυτές φημολογείται ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Ζέτα Μακρυπούλια.

*** Σοκ στην τηλεόραση από τη νέα πτώση της διαφήμισης. Στο μείον 31,5% ήταν τον Σεπτέμβριο και για όλα τα ΜΜΕ στο 24,2%. Τα τηλεοπτικά κανάλια φοβούνται νέα πτώση κατά 35% τον Οκτώβριο.

*** Την εταιρεία @Radical Media εξαγόρασε κατά 60% η Fremantle Media του ομίλου Bertlsman που κατέχει και το RTL group. Στόχος η παραγωγή και διανομή νέων φορμάτ στις ποικίλες πλατφόρμες περιεχομένου που δημιουργούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: