mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Που είναι ο "ειδκός σκοπός" των ΜΜΕ των δήμων;

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 9 Οκτωβρίου)

Δίνη Καλλικράτη στα δημοτικά ΜΜΕ

Μια εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καλούνται οι δημοτικές αρχές να εφαρμόσουν το καθεστώς μετατροπής των δημοτικών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ΑΕ αμέσως μετά τις εκλογές της 7 Νοεμβρίου, βάζει φωτιά στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στην ουσία το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Καλλικράτη σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, και επίσης οι ζημιογόνοι σταθμοί να εφαρμόσουν τα προγράμματα περικοπών. Με την εγκύκλιο αυτή αποδεικνύεται πως η διάταξη που είχε καταθέσει η Ένωση Συντακτών μετά από συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ ως ασπίδα προστασίας για τα Μέσα των δήμων, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση παρά τις, προ των εκλογών του 2009, υποσχέσεις του Γιάννη Ραγκούση.

Η ΠΟΕΣΥ συζήτησε τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις και καταδίκασε την πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα δημοτικά ραδιόφωνα και κανάλια απασχολούν σε όλη την Ελλάδα περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους ενώ τα περισσότερα Μέσα είναι ζημιογόνα και λειτουργούν με συνεχείς ενισχύσεις από τους προϋπολογισμούς των δήμων. Τα προβλήματα λειτουργίας είναι ήδη τεράστια. Στους σταθμούς «Κανάλι 1», «Ξένιος», «Επικοινωνία» οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται ενώ στον «Αθήνα 9,84» μπήκε λουκέτο στο δεύτερο ξενόγλωσσο σταθμό Air FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: