mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πείτε τη γνώμη σας για το Internet στο opengov

Λίγο πριν την ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού στο opengov η ΠΟΕΣΥ ζήτησε να ενταχθούν στο αγγελιόσημο οι ηλεκτρονικές σελίδες. Για να δούμε τι βγάλει ο διάλογος για τη ρύθμιση στο Διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση του opengov στο http://www.opengov.gr/ypes/?p=895
και η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συζήτησε τις νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και ειδικότερα τη νέα απόπειρα από πολλές πλευρές για υπονόμευση της φυσιογνωμίας του πόρου (αγγελιοσήμου), έως και κατάργηση του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλους τους συναδέλφους και τις διοικήσεις πρωτοβάθμιων Ενώσεων των ΜΜΕ σε πλήρη συντονισμό, με αίτημα τη θέσπιση καταβολής αγγελιοσήμου και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, ώστε να καταστεί επιτέλους εφικτή η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων σ’ αυτά και η μείωση της «μαύρης εργασίας».
Και επιμένουμε στην άμεση καταβολή στα Ταμεία των ΜΜΕ των εργοδοτικών χρεών (μεταξύ των οποίων και εισφορές των εργαζομένων).
Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση –στο πλαίσιο της «σοσιαλιστικής δέσμευσης» που ανέλαβε εκ νέου ο Πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή- να εγκαταλείψει το ρόλο του προστάτη των μεγάλων διαφημιστικών εταιριών (και κάποιων νεόκοπων εκδοτών και τέως δημοσιογράφων) και να επαναφέρει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που η ίδια είχε καταθέσει προς ψήφιση αλλά απέσυρε «λόγω πιέσεων».
Και φυσικά να αποσυρθεί η κατάπτυστη υπεξαίρεση του 10% των ούτως ή άλλως μειωμένων εσόδων των ταμείων μας.

Κείμενο για τη διαβούλευση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνουν την πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλία δημόσιας διαβούλευσης για τα θέματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Στόχος είναι η διαφάνεια και οι καθαροί κανόνες για τη δημιουργία ενός πλαισίου λειτουργίας και ανάπτυξης των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, τη θεμελίωση της πολυφωνίας, την έννομη σχέση με την πολιτεία και την κοινωνία, την τήρηση της δεοντολογίας και της ελεύθερης έκφρασης.
Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, από τον απλό ιδιώτη μέχρι τις επαγγελματικές ενώσεις Μέσων Ενημέρωσης, την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις συντακτών. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί ο τόπος και ο χρόνος της εναρκτήριας εκδήλωσης της διαβούλευσης. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστέλλει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τις προτάσεις του για την οργάνωση της διαβούλευσης στην παρακάτω φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: