mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο "Εξάντας" πάει Αμερική

To “Κλέβοντας απ' τους Φτωχούς” κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την παραγωγή του, το “Κλέβοντας απ' τους Φτωχούς” κατακτά τις ΗΠΑ, κάνοντας πρεμιέρα στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του 21ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ για το Περιβάλλον. Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 18:00 (τοπική ώρα).
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 190 ταινίες από 50 διαφορετικές χώρες, ενώ 196 κινηματογραφιστές και περιβαλλοντολόγοι θα έιναι παρόντες. Η φετινή διοργάνωση ευελπιστεί να προσεγγίσει “τον ζωτικό ρόλο των ποταμών της Γης στην ανθρώπινη επιβίωση και το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ύπαρξή τους”.

Το “Κλέβοντας απ' τους Φτωχούς” είναι γυρισμένο στην Σενεγάλη και αναφέρεται στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ψάρι στην παγκόσμια αγορά, η οποία έχει οδηγήσει ευρωπαϊκούς και ασιατικούς αλιευτικούς στόλους, στις ακτές της Δυτικής Αφρικής. Εκατοντάδες βιομηχανικά σκάφη-πειρατές ψαρεύουν παράνομα στα χωρικά ύδατα των κρατών της περιοχής, ρημάζοντας τον ωκεανό από κάθε μορφή ζωής και καταδικάζοντας εκατομμύρια Αφρικανούς στη φτώχεια και την πείνα.

Πηγή: Εξάντας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: