mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Το διπλό παιχνίδι της Χ.Α με τα ΜΜΕ

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η επίθεση βουλευτών της "Χρυσής Αυγής" στο τηλεοπτικό κανάλι του Mega στη διάρκεια συγκέντρωσης εναντίον προβολής τούρκικων σειρών την ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Η επίθεση και οι ενέργειες των βουλευτών, όπως η ούρηση έξω από το κτήριο του καναλιού και η ρίψη μπογιάς και ταραμάδων, χαρακτηρίστηκαν "γελοίες". Τόσο από τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο όσο και από τον αρμόδιο υφυπουργό επί των ΜΜΕ Σίμο Κεδίκογλου. Έντονα αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Οι βουλευτές της Χ.Α. δείχνουν πως πράγματι ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας, το αν όμως οι επιθέσεις του κόμματος μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο ως φαιδρότητες, είναι ένα θέμα που προκαλεί έντονο προβληματισμό.
Μόλις πριν λίγες μέρες από τη συγκέντρωση του νεοναζιστικού κόμματος έξω από το κτήριο του Mega, μέλη της Χ.Α. έδωσαν την πολιτική υποστήριξη τους στην εταιρεία "Ελληνική Χρυσός" στη Χαλκιδική, φωτογραφήθηκαν με ανθρώπους της, στέλνοντας το μήνυμα πως στηρίζουν την επιχειρηματική επένδυση που ταυτίστηκε με το συγκρότημα Μπόμπολα. Λίγες μέρες μετά συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το Mega ως υποστηρικτές του ελληνικού έθνους καταγγέλλοντας το συγκρότημα Μπόμπολα.

Ερώτημα προκαλεί και η στάση του τηλεοπτικού σταθμού. Σε παλαιότερη συγκέντρωση πολιτών που αντιδρούσαν στο προπαγανδιστικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μπροστά στο κτήριο του στη Μεσογείων είχαν παραταχθεί διμοιρίες από ΜΑΤ με το φόβο ότι θα προκληθούν επεισόδια. Τα οποία και φυσικά δεν έγιναν. Στη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών όμως έγιναν επεισόδια. Η αστυνομία ήταν απούσα, είχε αποκλείσει μόνο την Μεσογείων αφήνοντας κενή την είσοδο του κτηρίου, την οποία μπλόκαραν οι χρυσαυγίτες. Κανείς κρατικός αρμόδιος δεν αντέδρασε, αν και η συγκέντρωση ήταν γνωστή εδώ και πολλές μέρες. 
Ούτε και η δικαιοσύνη, στέλνοντας το μήνυμα πως τέτοιες πράξεις μένουν ατιμώρητες. Σε αντίθεση με τις αντιδράσεις των πολιτών που διαμαρτύρονται είτε για τις επενδύσεις είτε για τις τηλεοπτικές ειδήσεις. Μόνο το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. To site του διευθυντή ειδήσεων του Mega αντιμετώπισε σχεδόν με αμηχανία το επεισόδιο, γράφοντας για τον "γνήσιο απόγονο του Νικηταρά του Τουρκοφάγου επέδειξε το πουλί του στην άοπλη τζαμαρία". Επέκρινε όμως σφοδρότατα τον Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε στο twitter πως το ίδιο το κανάλι φέρει ευθύνες για την προβολή της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: