mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Το Columbia Journalism Review στα ελληνικά

Με το Graduate School of Journalism του Columbia University of New York υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την έκδοση του Columbia Journalism Review στην ελληνική γλώσσα.
To CJR κυκλοφόρησε το 1961 και είναι ένα από τα κορυφαία περιοδικά στον κόσμο στο γνωστικό πεδίο της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Τα άρθρα που δημοσιεύει καταγράφουν τους προβληματισμούς, τις επιτυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμερικανική και διεθνής δημοσιογραφία. Το περιοδικό δημοσιεύει, επίσης, συνεντεύξεις, βιβλιοκρισίες και βιβλιοπαρουσιάσεις έργων, σχετικών με τη δημοσιογραφία και την ιστορία, χρηστικές πληροφορίες και παραλειπόμενα.
Η Ελληνική Έκδοση θα είναι τριμηνιαία και θα κυκλοφορεί στην Κύπρο και την Ελλάδα. Το ήμισυ της ύλης του περιοδικού θα καλύπτει θέματα που αφορούν την δημοσιογραφία στην Ελλάδα και την Κύπρο και τους ελληνόφωνους ή ελληνικής και κυπριακής καταγωγής δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο, ενώ το άλλο 50% θα αποτελείται από άρθρα της Αμερικανικής Έκδοσης, μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Το Columbia Journalism Review − Ελληνική Έκδοση έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνόφωνη αγορά. Θα φιλοξενεί άρθρα γραμμένα από δημοσιογράφους και επαγγελματίες της επικοινωνίας, αλλά θα απευθύνεται και στην πανεπιστημιακή κοινότητα, προβαίνοντας τακτικά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την συγγραφή ακαδημαϊκών άρθρων (call for papers). 
Τα επιστημονικά άρθρα θα υποβάλλονται σε διαδικασία αξιολόγησης (peer review) από ακαδημαϊκούς κριτές. Το περιοδικό θα διευθύνεται από συντακτική επιτροπή αποτελούμενη από έγκριτους καθηγητές και δημοσιογράφους.

Πηγή: http://www.ouc.ac.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: