mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Νέο σχέδιο ψηφιακής μετάβασης;

Και ξαφνικά σχέδιο για Switsh off στην Κρήτη! 
(αναδημοσίευση από το DigitalTVInfo)


Λίγες μέρες πριν τελειώσει ο Μάρτης της δέσμευσης έναντι της τρόικας για την προκήρυξη του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος, η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών με σχέδιο της ενημερώνει τους παρόχους δικτύου για τα επόμενα βήμα της ψηφιακής μετάβασης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του digital TV Info στο εν λόγω σχέδιο προβλέπεται τον Μάϊο να γίνει το switch off στα δυο σημεία εκπομπής της Κρήτης, τη Μαλάξα (Χανιά/Ρέθυμνο) και τη Ρογδιά (Ηράκλειο). Η μετάβαση θα γίνει με βάσει την παλιά ΚΥΑ του 2008, άρα το switch off θα αφορά τις συχνότητες του παλαιού χάρτη.
Το σχέδιο πάντα κατά πληροφορίες, εφαρμόζει το νέο ψηφιακό χάρτη του Νοεμβρίου 2012 από τον Ιούλιο του 2013. Ως πρώτο σημείο (allotment) για το switch off αναφέρεται αυτό της Θεσσαλονίκης! Τα allotments της Αττικής ακολουθούν αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο του 2013.
Το σχέδιο της γενικής γραμματείας προβλέπει τα πρώτα βήματα της ψηφιακής μετάβασης ως και τον Φεβρουάριο του 2014 σε δέκα συνολικά σημεία του νέου ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων.
Πρέπει να σημειώσουμε πως ο παραπάνω σχεδιασμός προϋποθέτει πως μέχρι τον Ιούλιο που ορίζεται η έναρξη της ψηφιακής μετάβασης με βάσει το νέο χάρτη, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση των αδειών για Πάροχους δικτύου. Αυτό και αν είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση με δεδομένο τις μέχρι στιγμής απαιτήσεις των Πάροχων δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: