mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τα "πόθεν έσχες" των ιδιοκτητών καναλιών στη Βουλή

Από την "Αυγή"

Να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους οι ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ζητούν με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Στρατούλης. Όπως σημειώνουν, τα τελευταία χρόνια η Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ορισμένους από τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ σε βαθμό κακουργήματος, σε άλλους έχει επιβάλει ποινές φυλάκισης και περιοριστικά μέτρα, άλλους έχει καλέσει σε ανάκριση ως κατηγορούμενους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, άλλους τους ελέγχει για τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι βουλευτές ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ να κατατεθούν στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής όλα τα «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών ΜΜΕ.
Σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό θα πληροφορηθούν οι Έλληνες αναγνώστες και τηλεθεατές ποια είναι η περιουσία των ίδιων, των συζύγων τους, των ανήλικων και ενήλικων τέκνων τους, πόσα ακίνητα διαθέτουν και πώς τα απέκτησαν, καθώς και ποιες ήταν οι μεταβολές της περιουσιακής τους κατάστασης και πόσο φόρο πλήρωσαν στο κράτος.
Επίσης ζητούν να μάθουν τι λογαριασμούς διατηρούν, σε ποιες τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα χαρτοφυλάκιά τους, τις παράλληλες συμβάσεις που έχουν συνάψει με το Δημόσιο.

Α.Ντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: