mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τι κρίνεται αύριο στη συνέλευση για τον ΕΔΟΕΑΠ

STOP στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων από τρόικα και κυβέρνηση 
ΕΔΟΕΑΠ υγιής, για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ – η εργοδοσία να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

ΟΧΙ στα μικροκομματικά και προσωπικά παιγνίδια στις πλάτες των ασφαλισμένων
Συνεχίζεται η προσπάθεια άλωσης του ΕΔΟΕΑΠ και δήμευσης των αποθεματικών του, όπως έχουν βάλει στόχο κυβέρνηση και τρόικα. Μετά τα δομημένα ομόλογα, τα υποχρεωτικά «κουρέματα», τη συρρίκνωση των παροχών υγείας και τους απαράδεκτους – έως ύποπτους – χειρισμούς της (συνένοχης) διοίκησης Σπανοπούλου και Σία, τώρα σειρά έχουν τα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται προς τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους στον οργανισμό, με την ευκαιρία της παραίτησης της πλειοψηφίας του ΔΣ.
Όποια και αν είναι η απάντηση, ένα πρέπει να είναι σαφές: ότι η απερχόμενη διοίκηση είναι έκθετη και φέρει τεράστια ευθύνη για τη ληστεία σε βάρος των ασφαλισμένων. Είναι υποχρεωμένη και θα αναγκαστεί να απολογηθεί, στη νέα γενική συνέλευση, που θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου. Αυτή, δηλαδή, την οποία κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να «πνίξουν» ορισμένα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ – συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, ο οποίος έτσι πρόσθεσε μια ακόμη ανεξήγητη, άστοχη και αντικειμενικά επικίνδυνη ενέργεια στον απολογισμό της θητείας του.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή από την αρχή έχει επισημάνει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων είναι από τα βασικά μέτωπα του πολέμου που έχει κηρυχθεί σε βάρος της κοινωνίας, μαζί και των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες υπόγειας συνδιαλλαγής και έχει απαιτήσει απόλυτη διαφάνεια. Πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του ρόλου της απερχόμενης διοίκησης. Έχει ξεκαθαρίσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν αποτελούν περιούσιο λαό και δεν πρόκειται να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης από τους σύγχρονους δυνάστες – εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ.
Κι εδλώ τίθεται το ερώτημα: 
Γιατί, αλήθεια, περίμεναν τόσους μήνες για να παραιτηθούν τα 5 μέλη της διοίκησης; Γιατί δεν το έκαναν αμέσως μετά τη σχεδόν ομόφωνη μομφή που δέχτηκαν στη συνέλευση του περασμένου Ιουνίου και το πάνδημο αίτημα να φύγουν; Μήπως επειδή ήθελαν πρώτα να περικόψουν μερικές ακόμη παροχές του ΕΔΟΕΑΠ; Μήπως επειδή σε αυτό το διάστημα επιχείρησαν να καλύψουν τις ατασθαλίες τους; Μήπως επειδή επιχείρησαν να αναδιοργανωθούν, ώστε να έχουν ελπίδες να καταλάβουν εκ νέου τη διοίκηση και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο; Ή για κάποιο άλλο λόγο, που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε;
Ορισμένοι, βεβαίως, εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες, επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρεί τη διοικητική του αυτονομία. Δεν κατανοούν πως αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Είτε επειδή είναι μια προσωρινή κατάσταση, μέχρις ότου ολοκληρωθεί το έγκλημα και μείνει γυμνός από αποθεματικά και από διαπραγματευτικά όπλα. Είτε επειδή κάποιοι σχεδιάζουν να τον μετατρέψουν σε ένα απόλυτα κλειστό κλαμπ (ενδεχομένως ένα «επαγγελματικό ταμείο»), στο οποίο θα συμμετέχουν πολύ λιγότεροι από όσους είναι σήμερα ασφαλισμένοι: οι εκλεκτοί των αφεντικών, οι φοβισμένοι και υποταγμένοι και ελάχιστοι «τυχεροί» που θα έχουν απομείνει για… ξεκάρφωμα.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθεί και αυτό το έγκλημα. Να αγωνιστούν για:

Ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ – σε παραδοσιακά και νέα Μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά. Ρύθμιση ώστε να ενταχθούν σε αυτό οι μερικά και εποχικά απασχολούμενοι, καθώς και αυτοί που αμείβονται σήμερα με μπλοκάκι, με απαίτηση φυσικά να μπουν άμεσα σε μισθολόγια.
Την επιστροφή των κλεμμένων από τα αποθεματικά, μεγάλο μέρος των οποίων αντιπροσωπεύει τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων. Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε σχέδιο δήμευσης της περιουσίας, των παροχών και των δικαιωμάτων μας. Να αποκατασταθούν άμεσα οι παροχές, κυρίως εκείνες που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες των ασφαλισμένων.
Να μην αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων, όπως εδώ και καιρό σχεδιάζει η διοίκηση Σπανοπούλου και Σία. Άλλωστε, περιθώρια για κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν, καθώς μεγάλο μέρος των μισθών μας έχει ήδη εξανεμιστεί, από τις μειώσεις που έχουν επιφέρει οι ατομικές συμβάσεις και την αύξηση της φορολογίας, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα επιβίωσης.
Την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες, οι οποίοι επί δεκαετίες έχουν απαλλαγεί προκλητικά από τη στοιχειώδη υποχρέωση της στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος. Τη δήμευση της περιουσίας εκείνων που εξακολουθούν να μην αποδίδουν στον ΕΔΟΕΑΠ και τα άλλα ταμεία όσα τους οφείλουν.
Να αποτραπούν να προσωπικά και μικροκομματικά παιχνίδια παρασκηνίου και διαπλοκής. Να εκλεγεί μια διοίκηση ασυμβίβαστη απέναντι στις απαιτήσεις κυβερνητικών, τροϊκανών και εργοδοτών, που θα αποκαλύψει όλο το βρόμικο παρασκήνιο της καταλήστευσης του ταμείου. Που θα αρνηθεί να βάλει ταφόπλακα στις παροχές υγείας και τις συντάξεις και θα ενώσει τη δύναμη και τη φωνή της με όλους τους εργαζόμενους.Ας δηλώσουμε δυναμικά και μαζικά παρόντες στη γενική συνέλευση της 4ης Μαρτίου. Ας αποτρέψουμε τους γνωστούς στημένους καβγάδες και τα σχέδια εκείνων που δεν έχουν κανένα συμφέρον από τη δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση. Ας επιβάλλουμε τη θέληση και το συμφέρον των πολλών στο ταμείο μας, απομονώνοντας τους λίγους.
Ας στηρίξουμε, στις επερχόμενες εκλογές, συναδέλφους που δεν θεωρούν την αντίσταση και την ανυπακοή αγγαρεία, αλλά ανάγκη και ελπίδα. Όσους δεν αντιμετωπίζουν τους εκτός δημοσιογράφων εργαζόμενους ως μίασμα, αλλά ως συντρόφους στον αγώνα.


Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: