mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τις καταγγελίες στο σώμα ελεγκτών θα τις δει ο διευθύνων;

Το όνομα της Ρ.Θρασκιά παίζει συνεχώς τις τελευταίες μέρες για νέα εκπομπή στην ΕΡΤ. Εξωτερική εννοείται για την οποία, λέει, συζήτησε η Επιτροπή κοστολογίου. Οι νέες εκπομπές και η σειρά Μανουσάκη ως προτάσεις, δεν πέρασαν ακόμη από το ΔΣ της κρατικής TV. Γιατί έπρεπε προηγουμένως να διοριστεί νέος διευθύνων, αφού ο προηγούμενος μαζί με την παραίτηση του μίλησε για "συμμορίες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα".
Και ενώ κανείς θεσμικά δεν συγκινείται από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, οι εργαζόμενοι έστειλαν στο Σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης τρεις (3) καταγγελίες με σοβαρά στοιχεία. 
Για τις δυο πρώτες υπήρξαν δημοσιεύματα σε "Έθνος" και iefimerida, τα οποία προκάλεσαν και παρέμβαση εισαγγελέα.
Υπάρχει και η τρίτη καταγγελία στην οποία επίσης αναφέρονται σοβαρά στοιχεία. Αυτές τις καταγγελίες θα τις ζητήσει ο νέος διευθύνων μάναζτερ Γκίκας Μάναλης; Θα τις διαβάσει; Ή "εχθρός" είναι μόνο οι εργαζόμενοι που απαιτούν τα χρωστούμενα και δεδουλευμένα τους; Δηλαδή την ΕΡΤ που είχε κέρδη 57 εκατ ευρώ πριν οκτώ μήνες, δεν την "κλείνουν", δεν τη "ζημιώνουν" αυτοί που αποφασίζουν και μοιράζουν παραγωγές εδώ και εκεί και τη "ζημιώνουν" οι απλήρωτοι υπάλληλοι της;
Ας δούμε μερικά σημεία της νέας καταγγελίας για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε:

.....
Η εκπομπή «Μεσογείων 136» βγαίνει στον αέρα από τη συχνότητα της ΝΕΤ εδώ και περίπου τρεις μήνες ως μικτή παραγωγή χωρίς ακόμη να έχει υπογραφεί σύμβαση για τους όρους συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του ιδιώτη παραγωγού. Παρ΄όλα αυτά, και μόνον με την έγκριση της συνεργασίας από το Δ.Σ. της ΕΡΤ, οι οικονομικές υπηρεσίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχουν καταβάλει ήδη, όπως έχει γραφτεί και στον Τύπο, 27.000 ευρώ ως έξοδα προετοιμασίας της συγκεκριμένης εκπομπής.>>
.....
Η Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ απορρίπτει το σχέδιο της εν λόγω σύμβασης..διότι θεωρεί ότι ζημιώνει τα συμφέροντα της εταιρίας.
.....
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο προς διερεύνηση για τις παραγωγές της ΕΡΤ είναι η σχέση που έχει η ιδιωτική εταιρία παραγωγής με την ΕΡΤ.  Συγκεκριμένα, η εταιρία της έχει αναλάβει την εξωτερική παραγωγή της εκπομπής «Γένους Θηλυκού» που προβάλλεται από την ΕΤ1 με παρουσιάστρια την κυρία Τζένη Σταυροπούλου. Η εν λόγω εταιρία συζητά επίσης να αναλάβει και τη νέα εκπομπή που θα παρουσιάζει καθημερινά από την ΕΤ 1 η κυρία Ράνια Θρασκιά.
.....
Εως εδώ δεν θα υπήρχε τίποτα το μεμπτό εάν ο γιος της δεν είχε τοποθετηθεί πρόσφατα σε στελεχική θέση της ΕΤ1. Και συγκεκριμένα, στη θέση του Συντονιστή Προγράμματος της ΕΤ1. Ο γιός αποφασίζει και συντονίζει το πρόγραμμα της ΕΤ1 και η μητέρα, με την ιδιωτική εταιρία της, αναλαμβάνει αναθέσεις και εκτελεί, έναντι βεβαίως αμοιβής. Το ερώτημα τίθεται ευθέως: Σαφώς η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι ηθική. Νόμιμη είναι;
.....
Κυκλοφορεί ευρέως μεταξύ των διοικούντων στην ΕΡΤ ότι οι υπηρεσίες σας, όπως και αυτές του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Τζώνη που ερευνά τις καταγγελίες, δεν θα καταφέρουν να βρουν άκρη με τον δαιδαλώδη τρόπο που λειτουργεί η εταιρία και ότι όλοι στο τέλος θα βγουν «λάδι».



Δεν υπάρχουν σχόλια: