mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η Ισπανία ανακάλεσε άδειες επειδή δεν πλήρωσαν!

(αναδημοσίευση από digital tv info)

Εννέα πανεθνικά ισπανικά κανάλια που εκπέμπουν μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης θα πρέπει να διακόψουν τις εκπομπές τους μετά από απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τις άδειες τους, που είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2010. Η απόφαση επηρεάζει τέσσερις από τα μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ της Ισπανίας: την Mediaset, την Artesmedia (πρώην όμιλος Antenna 3), την Vocento και την Unidad Editorial. Η Mediaset θα χάσει δύο κανάλια, η Artesmedia 3, η Vocento 2 κανάλια και η Unidad Editorial επίσης 2 κανάλια. 
Η ανάκληση των αδειών έρχεται μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας σύμφωνα με την οποία οι άδειες είναι άκυρες επειδή χορηγήθηκαν χωρίς δημόσιο πλειστηριασμό.
Η ένωση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών UTECA επέκρινε το μέτρο και επιβεβαίωσε ότι θα το εφεσιβάλει. Η UTECA λέει ότι η απόφαση θα επηρεάσει ένα τομέα που βρίσκεται σε κρίση, ο οποίος έχει χάσει το 50% του μεριδίου του στην αγορά τα πέντε τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι θα απειλήσει επίσης την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: