mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Απήυδησαν με την απαξίωση του ΕΣΡ και οι εργαζόμενοι του

Δημόσια έκκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απευθύνουν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που επισημαίνουν τους σοβαρούς κινδύνους για το κύρος και την αξιοπιστία της αρχής, από τη λήξη της θητείας των μελών του. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι και ειδικοί επιστήμονες απευθύνονται στους βουλευτές, είχαν καταθέσει και προτάσεις για την αναβάθμιση του οργάνου. Φαίνεται όμως πως η απαξία της συνταγματικής αρχής βολεύει πολύ καλά ορισμένα πολιτικά κόμματα, ειδικά της συγκυβέρνησης. Να σημειώσουμε επίσης πως σήμερα συνεδριάζει η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και πιθανώς να έχουμε εξελίξεις...

<<Δώστε λύση στο ΕΣΡ>>

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι,

Από τον Φεβρουάριο του 2012 έχει λήξει η θητεία του Προέδρου και τριών μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενός συνταγματικού θεσμού ταγμένου να ρυθμίζει και να εποπτεύει τη λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μέσων της χώρας.
Έκτοτε η θητεία των μελών αυτών παρατάθηκε για χρονικό διάστημα αρχικώς έξη μηνών, και στη συνέχεια, για αλλεπάλληλα διαστήματα τριών μηνών, 45 ημερών και δύο μηνών (μέχρι 15.4.2013), χωρίς η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να έχει επιλέξει μέχρι σήμερα τα νέα μέλη του ΕΣΡ.
Η σημαντική αυτή καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους καταρχήν ως προς το κύρος των αποφάσεων του ΕΣΡ που λαμβάνονται κατά το διάστημα αυτό, λόγω της γνωστής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει ήδη οδηγήσει σε ακύρωση μεγάλου αριθμού αποφάσεων του ΕΣΡ.
Επιπλέον, καλλιεργείται ένα κλίμα απαξίωσης της ανεξάρτητης αρχής σε μια περίοδο μάλιστα που ο ρόλος του ΕΣΡ είναι ιδιαίτερα σημαντικός (αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών, τήρηση της διατάξεων για τους ιδιοκτησιακούς περιορισμούς και τη διαφάνεια των οικονομικών στοιχείων των σταθμών).
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε να ολοκληρωθεί άμεσα η επιλογή του Προέδρου και των υπολοίπων μελών του ΕΣΡ, με αποκλειστικό γνώμονα την επάρκεια στο υπό ρύθμιση αντικείμενο.

Αθήνα, Πέμπτη 28.3.2013

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: