mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Το συμβόλαιο Μενεγάκη και η ...TEAM

news, η έκδοση της εβδομάδας

*** Η υπογραφή νέου συμβολαίου μεταξύ Alpha και Ελένης Μενεγάκη για τα δυο επόμενα χρόνια έγινε την ημέρα της πρεμιέρας της πρωινής εκπομπής. Η ανανέωση του συμβολαίου της παραπέμπει στα νέου τύπου συμβόλαια που υπογράφονται πλέον στην τηλεόραση. Χωρίς να δίνεται αύξηση, μειώνονται οι αποδοχές με επέκταση πληρωμής στα επόμενα έτη.

*** Τη λύση αυτή θέλουν να προτείνουν τα ιδιωτικά κανάλια και στην ΤΕΑΜ προκειμένου να συμφωνήσουν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions Leuage και του Europa League την τριετία 2012-2015. Θέλουν να (ξανα)υπογράψουν για τα τρία επόμενα συν τρία χρόνια κατεβάζοντας έτσι το συνολικό κόστος δικαιωμάτων.

*** Την επόμενη εβδομάδα, σχεδόν το βεβαιώνουν πλέον στο Ραδιομέγαρο, αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη των συμβασιούχων εργασίας. Άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι οι 481 που θα επιλεγούν με τις διαδικασίες προκήρυξης της ΕΡΤ θα προσληφθούν μετά τον Δεκέμβριο!

*** Στη ΝΕΤ 105.8 αρχίζει από αυτή την εβδομάδα νέα σατιρική εκπομπή στη 1 το μεσημέρι με τον Σεραφείμ Σύλλα.




*** Το κεντρικό δελτίο θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα η Ρίτσα Μπιζόγλη, αλλά η οριστική απόφαση για τον κεντρικό παρουσιαστή θα ληφθεί μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

*** Όπως αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό υπέβαλε την παραίτησή του από τη γενική διεύθυνση της ΕΡΑ ο Αντώνης Ανδρικάκης. Τον αντικατέστησε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

*** Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Όλα» του Θ. Αναστασιάδη και στον ΑΝΤ1 για την προβολή της Μ. Ντούβλη στην εκπομπή.

*** Τη θέση της για το ραδιοτηλεοπτικό φάσμα και την πολιτική της Ε.Ε σε ό,τι αφορά το ψηφιακό μέρισμα γνωστοποίησε η EBU. Η Ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης λέει πως η επίγεια ελεύθερη τηλεόραση χρειάζεται επαρκές φάσμα για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

*** Νέα εφημερίδα για το στοίχημα. Το «Ταμείο» του N. Καραγιαννίδη κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

*** Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται το Mega με εταιρείες διανομής του εξωτερικού για την πώληση δικαιωμάτων της δραματικής σειράς «Το νησί». Η σειρά θα παρουσιαστεί επίσημα στο Τηλεοπτικό Φεστιβάλ των Κανών την άνοιξη του 2011.

*** Τις κατευθύνσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ έδωσε ο νέος διευθυντής ειδήσεων Γιώργος Κογιάνης. Όπως είπε, στο δελτίο θα παίζουν όλες οι ειδήσεις.

*** Εκτός του ελληνικού δορυφόρου ERT Sat βρέθηκε για την Ευρώπητο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ επειδή άλλαξε η εταιρεία διανομής του δορυφορικού σήματος.

*** 36 συνολικά εταιρείες ερευνών πήραν το πράσινο φως από το ΕΣΡ για να συμμετάσχουν σε δημοσκοπήσεις κατά την προεκλογική περίοδο. Τα στοιχεία τους είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ www.esr.gr και μεταξύ αυτών είναι και η Focus.

*** Μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς που προσλαμβάνουν δημοσιογράφους και τους αναθέτουν καθήκοντα καμεραμέν ή τεχνικού ήχου κατήγγειλε η Ένωση Τεχνικών στην ΕΣΗΕΑ.

*** Μετά από αυτό η ΕΣΗΕΑ υπέβαλε καταγγελία στο ΣΕΠΕ για παραβίαση της συλλογικής σύμβασης εργασίας στα«BlueSky», «Τηλεάστυ», «Kontra TV», «Αδέσμευτος Τύπος», «Αυριανή», «Φίλαθλος» και «Χρήμα Τρίτη».

*** Xωρίς ειδήσεις τη Δευτέρα στα κρατικά κανάλια λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ένωση συντακτών.

*** Το περιοδικό των Αττικών Εκδόσεων του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου «Ιδέες & Λύσεις για το σπίτι» θα κυκλοφορεί πλέον ως ένθετο περιοδικό στη «Real news» κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα. Η συμφωνία έγινε μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και για πρώτη φορά το περιοδικό θα δοθεί στις 21 Νοεμβρίου.

*** Έρχονται οι καμπάνιες probono των διαφημιστικών εταιρειών και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών για την ενίσχυση του ΕΟΤ και του εσωτερικού τουρισμού. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες κατέθεσαν τις προτάσεις τους στην ΕΔΕΕ και αναμένεται το επόμενο διάστημα η ανάπτυξη και υλοποίηση των τηλεοπτικών ταινιών και των διαφημιστικών καταχωρίσεων. Την επιμέλεια των προτάσεων και την παραγωγή προσφέρθηκε να αναλάβει η Spot JWT. Η καμπάνια θα συνεχιστεί σε δεύτερη φάση με testimonials του κοινού.

*** Προσαρμόζει την τακτική στα ΜΜΕ που κατέχει ανά την Ευρώπη ο όμιλος του RTLGroup, προτάσσοντας την ανάπτυξη νέου επιχειρηματικού μοντέλου για την ψηφιακή εποχή. Το σχέδιο που παρουσίασε εστιάζει σε δύο βασικά σημεία τη δημιουργία νέων εξειδικευμένων καναλιών και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Ειδικά για τη θυγατρική εταιρεία της Freemadle, παραγωγού μεταξύ άλλων του παγκόσμιου project του Bigbrother, ο στόχος είναι να διπλασιάσει τα κέρδη της ως το 2015.

*** Ο πόλεμος της τηλεοπτικής κουτάλας. Τα σόου μαγειρικής τη φετινή σεζόν υπερισχύουν οποιουδήποτε άλλου προγράμματος. Στην ελληνική τηλεόραση θα μεταδίδονται 55 ώρες συνολικά προγραμμάτων με μαγειρική. Πρωταθλητής της κουτάλας αναδεικνύεται το Mega με 18 ώρες, λόγω του καθημερινού «Master chef» ενώ Alpha και ΣΚΑΪ ακολουθούν με 6 ώρες την εβδομάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατηρηση. Ο παραγωγος λεγεται "Συλλας Σεραφειμ" δηλ. το Σεραφειμ ειναι το επωνυμο.

Matina Pap είπε...

ευχαριστώ