mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Λόγω ασυμβίβαστου στη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ*

* news

Η έκδοση της εβδομάδος


●●● Λόγω ασυμβίβαστου ως προς την εταιρεία παραγωγής θα κοπεί, όπως όλα δείχνουν, η μουσική εκπομπή με τη Δ. Γαλάνη και όχι λόγω κόστους. Η εταιρεία, όπως καταγγέλθηκε και το ψάχνει η νομική υπηρεσία, δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο επιχειρήσεων ενώ έχει σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών.

●●● Η διοίκηση πάντως εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στα στελέχη της διοίκησης και έτσι οι παραιτήσεις των Ε. Χοϊδά και Β. Τσιλίκουνα δεν προχώρησαν

●●● H Karamella κέρδισε για μια ακόμη φορά τη διαφημιστική προβολή της ΕΡΤ. Το κονδύλι που είχε εγκριθεί είναι 600 χιλιάδες ευρώ και η συμφωνία είναι για ένα χρόνο με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμη.



●●● Αλλάζει το καθεστώς ενίσχυσης της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών από τα τηλεοπτικά κανάλια. Το σχέδιο νόμου του Π. Γερουλάνου καθορίζει πως η ΕΡΤ θα καταβάλλει το 1,5% επί του ετήσιου τζίρου της, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια το 1,5% επί των καθαρών εσόδων τους.

●●● Εναλλακτικά μπορούν να επενδύουν σε κινηματογραφικές παραγωγές το 0,75% και το υπόλοιπο να δίνεται για δωρεάν διαφήμιση ταινιών του ελληνικού σινεμά.

●●● Το καθεστώς επεκτείνεται και στις συνδρομητικές υπηρεσίες οπτικοακουστικού περιεχομένου που παρέχονται με κάθε μέσο: δορυφορικά, ιντερνετικά ή μέσω app από πλατφόρμες κινητών. Μέχρι τώρα μόνο η συνδρομητική της NOVA απέδιδε το νόμιμο 0,75% για τη συμπαραγωγή ταινιών. Την τελευταία δεκαετία έχει ενισχύσει περισσότερες από 85 ελληνικές ταινίες.

●●● Αυξάνει το ΑΠΕ για τους συνδρομητές του την αποστολή ραδιοτηλεοπτικών δελτίων σε 17 ημερησίως.

●●● Στο Πρακτορείο υπάρχει ένταση εξαιτίας της επιχειρούμενης αλλαγής στο καθεστώς εργασίας εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών. Για τη χρηματοδότηση του ΑΠΕ-ΜΠΑ πάντως έγινε συνάντηση του Η. Μάτσικα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

●●● Αλήθεια, τι γίνεται και καθυστερεί τόσο πολύ η προαναγγελλόμενη επικοινωνιακή καμπάνια του Υπουργείου Εσωτερικών; Οι εταιρείες κατέθεσαν τις προτάσεις τους εμπρόθεσμα αλλά 15 μέρες πριν από τις εκλογές δεν είχαν κανένα νέο.

●●● Με το υπάρχον προσωπικό μονίμων και συνεργατών σε εκπομπές, όπως η Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Κ. Αρβανίτης, η Μ. Σαράφογλου θα λειτουργήσει το βράδυ των εκλογών η ΝΕΤ.

●●● Ναυάγησε ο διαγωνισμός της ΕΡΤ για τα στατιστικά των αθλητικών αγώνων· αντιθέτως η προμήθεια του συστήματος MPEG 4 κατακυρώθηκε στην εταιρεία με την καλύτερη προσφορά.

●●● Δεν κυκλοφόρησε για δυο ημέρες η «Απογευματινή» που βρίσκεται σε διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης. Οι εργαζόμενοι μαζί με την ΕΣΗΕΑ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

●●● Κατά πληροφορίες οι τράπεζες που έχουν χορηγήσει μεγάλα δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, δέχονται τη λύση της αναχρηματοδότησης υπό τον όρο της αναδιάρθρωσης η οποία θα ελέγχεται από την τράπεζα. Στα πρότυπα της τρόικας δεν θα εγκρίνουν τη δεύτερη δόση αν δεν γίνουν πράξη τα μέτρα αναδιάρθρωσης.

●●● Μ’ αυτά τα δεδομένα αναμένονται σύντομα εξελίξεις και στο Alter με αιχμή, όπως λένε οι πληροφορίες, αλλαγές στη μετοχική σύνθεση του καναλιού.

●●● Κρίση στην Κάντζα. Το νέο πρόγραμμα, στηριγμένο σε εκπομπές reality και real life, δεν αντεπεξήλθε στον ανταγωνισμό με την καλολαδωμένη μηχανή προγράμματος του Mega.

●●● Θα γίνουν παρεμβάσεις στον Alpha. Μετά την αλλαγή της εκπομπής της Βίκυς Χατζηβασιλείου, εισακούονται και οι διαμαρτυρίες του Ε. Μποτρίνι του οποίου η εκπομπή θα μετακομίσει..

●●● Σαν παράνομο κείμενο κυκλοφορούσε το κομμένο editorial του Π. Κωστόπουλου με τίτλο «Νούμερα (τηλεθέασης) και άλλες τηλεοπτικές ιστορίες». Το κείμενο αποσύρθηκε από τον ίδιο τον εκδότη καθώς περιείχε αιχμές για τον Alpha και το DownTown κυκλοφόρησε χωρίς αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: