mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μετά την απαγόρευση σύμβασης στην ΕΡΤ, η κατάργηση αυξήσεων στην ΕΤΕΡ

Μία μόλις εβδομάδα μετά το "απαγορευτικό" Παπακωνσταντίνου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2009, προ Μνημονίου και Τρόικας δηλαδή, στην ΕΡΤ, ήρθε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας με την οποία απαγορεύεται στους τεχνικούς της ραδιοφωνίας να λάβουν την αύξηση που αποφάσισε ο ΟΜΕΔ.
Δικαίως η ΕΤΕΡ μιλά για "απόφαση έκτακτου στρατοδικείου". Ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα; Η μείωση των μισθών φυσικά.
Από τη στιγμή που ανάλογες επιτροπές λειτουργούν ως "αφεντικά" των υπουργών τίποτε δεν εκπλήσσει.

*Η φωτο προέρχεται από εφημερίδα στις αρχές του αιώνα και κυκλοφορεί στα mail box φίλων.



Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

** και για όσους θέλουν περισσότερα σίγουρα αξίζει η ανάγνωση της απόφασης με την οποία γίνονται αποδεκτά τα επιχειρήματα των ιδιοκτητών....Η απόφαση δημοσιεύεται στο http://www.eter.gr/html/news.html

Μηδενικές αυξήσεις αποφάσισε το έκτακτο στρατοδικείο της κυβέρνησης για τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας κουρελιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΜΕΔ. Μέσα στον ορυμαγδό της ιλιγγιώδους αύξησης των τιμών ακόμη και στα πλέον στοιχειώδη είδη διαβίωσης και στον εφιάλτη της ραγδαίας συρρίκνωσης των ήδη πενιχρών αποδοχών της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων, κάθε απόπειρα των τελευταίων να πάρουν έστω και μια στιγμιαία ανάσα, υπονομεύεται και ματαιώνεται από την πρωτοφανή αναλγησία της κυβέρνησης.

Θα αναφερθούμε αμέσως σε ένα από τα πιο πρόσφατα «κατορθώματα» αυτής της πολιτικής: Η κυβερνητική οδηγία για μηδενικές αυξήσεις στο δρόμο που χάραξαν οι μνημονιακοί εσωτερικοί και εξωτερικοί φύλακες και διαχειριστές του τραπεζικού χρήματος, παράγγειλε προκρούστιο κρεβάτι για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.



Στο πνεύμα αυτό λοιπόν η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας έστησαν έκτακτα στρατοδικεία αναθεώρησης και κατάργησης κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζομένων. Οι εργοδότες βέβαια, αφού τους άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση την πόρτα με το εκτρωματικό νομοθέτημα (άρθρο 51 του Ν. 3871/2010) Λοβέρδου (θα τον θυμόμαστε ως τον σφαγέα της ΣΣΕ μας) προσέφυγαν στις 30/8/2010 στην «εφετειακή εξέταση» της Διαιτητικής απόφασης για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που εξεδόθη από τον ΟΜΕΔ και από τον Διαιτητή κο Ιωάννη Μαντούβαλο την 1/7/2010 και η οποία προέβλεπε αύξηση 1,5% από 1ης 1ου του 2010 και 1,5% από 1ης 9ου του 2010 και κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με Πράξη Κατάθεσης 17/2-7-2010.
Με τις διαδικασίες που ορίζει ο Ν 3871/2010 στήνεται όργανο τύπου έκτακτου στρατοδικείου, όπου με την κουκούλα της ανωνυμίας (δεν ανακοινώνεται ποιος ψήφισε τι) αποφαίνονται 3 διαιτητές. Σήμερα λοιπόν λάβαμε την απάντησή τους την οποία και αναρτούμε στην ιστοσελίδα της Ένωσής μας ως μνημείο συνταγματικής εκτροπής, κυβερνητικής αναλγησίας και εργοδοτικής αναισχυντίας. Ως τέτοια την παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων. Βγήκε με σχετική πλειοψηφία 2 προς 1 και κουρελιάζει την Διαιτητική απόφαση της 1ης 7ου 2010 του ΟΜΕΔ μη δίνοντας αυξήσεις για το 2010.
Το πήραμε το μήνυμα, κύριοι της κυβέρνησης: Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η εργοδοσία, σπεύδετε να το υλοποιήσετε εσείς. Όποια απόφαση ξεφεύγει από τις βουλές του μνημονίου που ΕΣΕΙΣ υπογράψατε, την καταργείτε στήνοντας έκτακτα στρατοδικεία και ψηφίζετε γι αυτό αναγκαστικά νομοθετήματα που, κατά παράβαση των κανόνων της νομιμότητας, της κοινής λογικής, αλλά και αυτής της στοιχειώδους ανθρωπιάς, επεκτείνονται και σε χρόνο παρελθόντα της δημοσίευσης του Νόμου. Συμβαίνουν πράγματα πρωτόγνωρα στη χώρα μας. Σήμερα είναι το οικονομικό της ΣΣΕ μας. Αύριο τα θεσμικά, και μεθαύριο ίσως θα επιβάλετε και να πληρώνουμε για να εργαζόμαστε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, συνδικαλιστικές και νομικές, για να παρθεί πίσω η αντισυνταγματική και αντεργατική πραξικοπηματική εκτροπή που συνιστά η «Εφετειακή Διαιτητική Απόφαση», μια απόφαση με μυστικές ψήφους 2-1, της οποίας ηθικός αυτουργός είναι το Υπουργείο Εργασίας και η καλοκαιρινή ντροπολογία Λοβέρδου με την οποία εδραιώνεται το μνημόνιο του 0% και για τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα για σύμβαση 300 εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι η εργοδοτική πλευρά είχε απορρίψει μετά πολλών επαίνων και πρόταση του Μεσολαβητή κου Γεωργίου Κατρούγκαλου για μηδενικές μεν αυξήσεις αλλά με ταυτόχρονη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Κάτι ήξεραν τότε, αφού από το υπουργείο τους έκλειναν το μάτι ότι θα τους εξασφαλίσουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Μονά-ζυγά των εργοδοτών, αυτό τον σοσιαλισμό έχει στο νου της η κυβέρνηση και αυτόν ήρθε να εφαρμόσει στις πλάτες μας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πλαισιώσει και να συνδράμει στις ενέργειες της Ε.Τ.Ε.Ρ για την κατάργηση κάθε τέτοιας εκτρωματικής «ρύθμισης» που κατεδαφίζει τις Συλλογικές μας Συμβάσεις, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: