mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Με ασυμβίβαστα και χωρίς το συν της εμπειρίας στην ΕΡΤ

Βέβαιοι εμφανίζονται πλέον στην ΕΡΤ πως αύριο Σάββατο θα δημοσιευθεί στις δυο πρώτης κυκλοφορίας εφημερίδες, μια πρωινή μια απογευματινή, η προκήρυξη για τις 19 ειδικότητες συμβασιούχων εργασίας ενός έτους. Οι θέσεις για τις οποίες θα προσλάβει συμβασιούχους η ίδια η ΕΡΤ είναι 461 ενώ για τις υπόλοιπες ως τις 700 αναμένεται, τώρα που υπεγράφη η υπουργική απόφαση των 4 υπουργών, από το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν μέχρι τώρα γνωστά, ισχύει το ασυμβίβαστο παράλληλης απασχόλησης (δείτε και το αντίστοιχο ρεπορτάζ από http://www.paraskevi13.com/?cat=4)  για τη "μάχη" που δόθηκε από όσους δεν ήθελαν αυτό το κριτήριο. Στην ΕΡΤ θα μπορούν να προσληφθούν όσοι δεν εργάζονται σε άλλο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό, δεν δουλεύουν σε site ή τηλεοπτικό περιοδικό.
Οι προκηρύξεις θα είναι αναλυτικές,

ανά ειδικότητα και Μέσο, άλλη κατηγορία δηλαδή για γενική διεύθυνση ενημέρωσης, άλλη για πρόγραμμα, άλλη για το ραδιόφωνο και ούτω καθ΄εξής.
Δεν υπάρχει το κριτήριο της πρότερης εμπειρίας στην ΕΡΤ, αντιθέτως θα υπάρχει το κριτήριο της εμπειρίας σε ΜΜΕ. Όπως θυμόμαστε είχε δοθεί υπόσχεση ότι με κάποιο τρόπο θα προβλεφθεί το κριτήριο αυτό και θα δοθεί προβάδισμα στους απολυμένους τριμηνίτες που εργάζονταν χρόνια ολόκληρα στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Τώρα λένε πως όσοι περάσουν στη δεύτερη φάση αξιολόγησης θα κριθούν και από την εμπειρία τους στην ΕΡΤ.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το στοιχείο ότι δεν θα προσληφθούν και οι 461 συμβασιούχοι το ίδιο διάστημα. Θα υπογράφουν σταδιακά και αναλόγως τις ανάγκες(!) της ΕΡΤ σε εκπομπές, άλλοι τον Ιανουάριο, άλλοι τον Μάρτιο, άλλοι τον Ιούλιο....
Δεν μπορούμε επίσης να μην λάβουμε υπόψη ότι ήδη κυκλοφορούν περίεργες φήμες για έτοιμες λίστες με ονόματα προς πρόσληψη στην κρατική ΕΡΤ μέσω της σύμβασης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: