mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η αύξηση μ.κ στο ΔΟΛ και το θολό τοπίο στο ΑΠΕ*

news media
* (η έκδοση της εβδομάδας)

>Καταγγέλθηκε η σύμβαση της νομικής συμβούλου στην ΕΡΤ A. Μπαλωμένου μετά τη γνωμοδότηση που έλαβε η διοίκηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

> Θολό παραμένει το καθεστώς εποπτείας για το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Τυπικά έχει περάσει στον έλεγχο του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ουσιαστικά όμως το θέμα δεν λύθηκε αφού το ΑΠΕ νοείται και ως ηλεκτρονικό ΜΜΕ, άρα η αρμοδιότητα ανήκει στον Τ. Χυτήρη!

> Το ΕΣΡ διεξάγει έρευνα για τη μετατροπή του Κontra TV από μη ενημερωτικό κανάλι σε ενημερωτικό.

>Αγωγή κατά του «Βήματος» και των Στ. Ψυχάρη, Π. Καψή και Ν. Χασαπόπουλου κατέθεσε ο Α. Βγενόπουλος ζητώντας αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ για δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ο ρόλος του Ν. Παπανδρέου.

>Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προβλέπεται στο ΔΟΛ με τη συμμετοχή των Β. Ρέστη και Στ. Ψυχάρη, αλλά υπάρχουν αντίθετες απόψεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου.

>Μεγάλη συζήτηση έγινε για το ασυμβίβαστο απασχόλησης σε άλλο ηλεκτρονικό Μέσο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο προεδρεύων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Θανάσης Παπαγεωργίου ζήτησε από τις υπηρεσίες της κρατικής τηλεόρασης να κάνουν έλεγχο στο μόνιμο προσωπικό αν υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν δήλωσαν παράλληλη απασχόληση και συνεχίζουν να εργάζονται σε ηλεκτρονικό Μέσο. Μυρίζει μάλλον μπαρούτι στην ΕΡΤ.



>Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στην ανακοίνωση του ΣΚΑΪ ότι αποσύρεται από τη μετάδοση των αγώνων μπάσκετ της Euroleague, ήρθε η ενημέρωση της ΕΡΤ ότι πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης! Η αρχή γίνεται με τον αγώνα Ολυμπιακού-Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη Δευτέρα στη ΝΕΤ.

>Μετά από τέσσερις ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΔΟΛ αποφάσισαν να αναστείλουν την απεργία τους. Στη συνάντηση που έγινε με τον Σταύρο Ψυχάρη ο τελευταίος δεν δεσμεύθηκε ότι θα σταματήσουν οι απολύσεις και ζήτησε να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή στην εταιρεία με τη συμμετοχή των εργαζομένων.
>Λύση στο αδιέξοδο των δημοτικών ΜΜΕ αναζητούν οι εργαζόμενοι με την προώηση της διάταξης για τη μετατροπή των δημοτικών Μέσων σε εταιρείες «ειδικού σκοπού».

>Ένταση πάλι στην «Ελευθεροτυπία» μετά την απόλυση του επικεφαλής του site και του οικονομικού Γ. Παπαγεωργίου. Στο μεταξύ το επόμενο διάστημα αλλάζει το lay out της Κυριακάτικης.

>Την παραίτησή του υπέβαλε από το Βήμα ο Βασίλης Χιώτης και όπως αναμένεται την αρχισυνταξία θα αναλάβει ο Σήφης Πολυμίλης.

> Τις δηλώσεις του Τηλέμαχου Χυτήρη στο Flash επικαλέστηκε το Associated Press στο ρεπορτάζ του για την κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης από συμβασιούχους του Yπουργείου Πολιτισμού.

> Στη δημιουργία νέων θεματικών site στα πρότυπα του tlife της Τατιάνας Στεφανίδου προχωρεί ο Νίκος Ευαγγελάτος.

> Συνεχίζουν να έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από την παγκόσμια διαφημιστική αγορά. Η Nielsen σε πρόσφατη αναφορά της κάνει λόγο για αύξηση της δαπάνης τους πρώτους 6 μήνες του 2010 κατά 13%. Η παγκόσμια διαφημιστική δαπάνη ανέρχεται σε 238 δισεκατομμύρια δολάρια. Γεωγραφικά, η Λατινική Αμερική είναι η αγορά με την ταχύτερη ανάπτυξη με ποσοστό αύξησης της διαφήμισης 45%, όταν στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι της τάξης του 9%.
> Η διείσδυσητης ψηφιακής τηλεόρασης στη Μεγάλη Βρετανία φτάνει πλέον στο 92,7% του πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό αναφέρει η πρόσφατη έκθεση ψηφιακής προόδου της Ofcom για το 2ο τρίμηνο του έτους. Ο οργανισμός του DVB-T ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις του «Freeview HD» φτάνουν σήμερα τις 230.000 με ισχυρή ανοδική τάση. Η επίγεια πλατφόρμα υψηλής ευκρίνειας περιλαμβάνει HD TV κανάλια από το BBC το ITV και το Channel 4.
(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 16 Οκτωβρίου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: