mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το ThePressProject περνάει σε νέα φάση

Εκεί που τελειώνουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ αρχίζει το ThePressProject

Η δημοσιογραφία, πάντως, δεν τελείωσε. Τώρα μόλις αρχίζει. Για την ακρίβεια, ξαναρχίζει: έρευνα, κριτικός λόγος, ρεφλέξ, ανεξαρτησία από κόμματα/συμφέροντα/κυβερνήσεις, αποκάλυψη, έλεγχος της κάθε εξουσίας, αξιοπιστία.
Μαζεύουμε τη σκυτάλη εκεί απ’ όπου την άφησαν οι παλιοί μάστορες της δημοσιογραφικής έρευνας. Εκεί απ’ όπου τους ανάγκασαν να την παρατήσουν οι βαρόνοι των ΜΜΕ, βουτηγμένοι στη διαπλοκή, στην ανάγκη του διαφημιστή, στα εύκολα λεφτά του χρηματιστηρίου και αργότερα στα χρέη και την αναξιοπιστία.

Το ThePressProject περνάει σε νέα φάση. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος της πειραματικής του παρέμβασης. Φυσικά τα πειράματα θα συνεχιστούν, αλλά σε ανώτερο επίπεδο, με περισσότερους πόρους, καλύτερη οργάνωση, επαγγελματισμό και υποδομές, με μεγαλύτερο πλουραλισμό αλλά και με το ίδιο διαβολεμένο κέφι, με χιούμορ και ευρηματικότητα.

Με το κύρος της παλιάς καλής εφημερίδας. Με την ταχύτητα και τη θερμή αλληλεπίδραση του ραδιοφώνου. Με τη δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας και του ντοκουμέντου. Με τη φρεσκάδα περιοδικού. Με την τεκμηρίωση επιστημονικού συγγράματος. Με την ορμή κολεκτίβας. Με τη δυναμική του διαδικτύου, απαλλαγμένου από τις παιδικές του ασθένειες.

Όλ’ αυτά, σε νέο αμπαλάζ. Όχι σε λαμπερό περιτύλιγμα, αλλά σε ένα μοντέρνο τεχνολογικό περιβάλλον που συνδυάζει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης, τεκμηρίωση, εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης από διαφορετικές συσκευές, συνδυασμό του κειμένου με βίντεο, ήχο, δυναμικά διαγράμματα και multimedia αρχεία.

» Έρευνες
» Καθημερινή ροή ειδήσεων
» Βιντεοσυνεντεύξεις
» Πολιτικές αναλύσεις
» Υπογραφές
» Ζωντανές καλύψεις και συνεχή updates
» Τεκμηρίωση
» Συνεχής αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες
» Διεθνείς συνεργασίες
» Νέα αρχιτεκτονική και αισθητική

Αν δεν έγινε με την πρώτη κατανοητό, φιλοδοξούμε όταν μεγαλώσουμε να γίνουμε ένας ολοκληρωμένος όμιλος πολλαπλών μέσων μαζικής επικοινωνίας. Προς το παρόν, το ThePressProject μετατρέπεται σε ομπρέλα κάτω από την οποία συστεγάζονται και κυοφορούνται όλ’ αυτά. Κι ας μην πει κανείς ότι δεν τον είχαμε προειδοποιήσει…

Ταυτότητα του νέου TPP

Εκδότης - Κώστας Εφήμερος
Συντονιστής - Χριστόφορος Κάσδαγλης
Τεχνικός υπεύθυνος - Κομνηνός Δουλγκέρης
Έρευνες – Νικόλας Λεοντόπουλος
Αναλύσεις - Κωνσταντίνος Πουλής, Ηρακλής Μπογδάνος
Πολιτικό ρεπορτάζ - Βασιλική Σιούτη
Διεθνή - Λαμπρινή Θωμά
Ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες: Χριστίνα Βασιλάκη
Πολιτισμός - Γιώργος Στυλιανού
Media - Δημήτρης Κανελόπουλος
Αρχισυνταξία Newsroom - Σωτήρης Σβανάς
Σύνταξη - Ίριδα Χαριλάου, Μυρτώ Αρετάκη, Ελένη Σταματούκου
Συνεργάτες- Μιχάλης Αλιμάνης, Παντελής Παντελόγλου, Κώστας Παστρίμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: