mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Αν οι "32" της ΝΔ θέλουν να πατάξουν την ανομία για την ΕΡΤ ...

Oι αυθαίρετοι ζητάνε και τα ρέστα από την ΕΡΤ

Του Δημήτρη Μακρή στον "Ασύνταχτο Τύπο"

Τριάντα δύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Παντελή Καψή προτρέποντάς τον να προχωρήσει άμεσα το θέμα της ΕΡΤ και να διαλύσει την κατάληψη του Ραδιομεγάρου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Ειδικότερα την ερώτηση υπογράφουν μεταξύ άλλωνοι Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.
Οι βουλευτές της ΝΔ αφού δηλώσουν ότι «το καθεστώς ανομίας δεν μπορεί να είναι ανεκτό» ρωτούν τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση».
Οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν που ακριβώς έγκειται η παρανομία μας; Ξεχνούν ότι την ΔΤ δεν την αναγνωρίζει ως φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης πλην της Χρυσής Αυγής. Και κυρίως δεν αναφέρουν πόσα νομικά πραξικοπήματα συνόδευσαν το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Να τους εξηγήσουμε λοιπόν εν συντομία τι σημαίνει καθεστώς ανομίας:

  • Το κλείσιμο τη ΕΡΤ ήταν παράνομο, στα όρια του δημοκρατικού πολιτεύματος και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σε όλο τον πλανήτη.
  • Οι απολύσεις των 2.600 υπαλλήλων της ΕΡΤ ήταν παράνομες και αυτό το ομολόγησαν και οι νομικοί εκπρόσωποι της πολιτείας στη συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ. Προς τούτο εξάλλου έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 2.000 αγωγές.
  • Δεν υλοποιήθηκε για μήνες η απόφαση του ΣτΕ που ζητούσε άμεση επαναλειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από όλες τις συχνότητες. Για παράδειγμα, δημόσιο ραδιόφωνο, ένα και μοναδικό από Αθήνα, άρχισε να λειτουργεί πριν από λιγότερο από 1 μήνα.
  • Παράνομη ήταν και είναι η λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα στον οποίο εδώ και μήνες δούλευαν άνθρωποι χωρίς σύμβαση εργασίας. Δηλαδή μαύρη εργασία. Ας ρωτήσουν την Επιθεώρηση Εργασίας.
  • Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στη ΔΤ βρίθει παρατυπιών. Ο καθένας δήλωσε ότι προσόντα ήθελε να έχει και όχι όσα είχε πραγματικά.
  • Αλλά και οι τελικοί πίνακες των επιλεχθέντων δεν συντάχθηκαν με βάση τα μόριά τους αλλά με διάφορες αυθαίρετες… προσπεράσεις. Χώρια που προσλήφθηκαν και άνθρωποι που δεν έκαναν καν αίτηση.
  • Το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έδινε το δικαίωμα στον Κεδίκογλου να κλείσει την ΕΡΤ δεν κυρώθηκαν ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο. Έτσι νομοθετούσαν μόνο τα κοινοβούλια του Πινοσέτ, του Σαντάμ Χουσείν και άλλα «δημοκρατικά καθεστώτα».
  • Ο εκκαθαριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης, όλο αυτό το διάστημα, εκτελεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και πολύ πέραν της αρμοδιότητάς του αγορές εξοπλισμού και τηλεοπτικών προγραμμάτων!
  • Η παράταση των συμβάσεων των απασχολούμενων (δεν λέω εργαζόμενων γιατί πολλοί δεν έχουν ακόμη κανένα έργο, απλώς πληρώνονται) για 10 μήνες, παραβιάζει κατάφωρα τον νόμο 2190 που απαγορεύει την παράταση των συμβάσεων πέραν των 2 μηνών, και ευτελίζει απολύτως τον ρόλο της ανεξάρτητης αρχής ΑΣΕΠ.
  • Το κλείσιμο της ΕΡΤ αφήνει τη διαχείριση, από δω και πέρα, σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο (DIGEA) αποτελούμενο από καναλάρχες που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμυρίων σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα τους παραχωρεί και τις συχνότητες (δημόσια δηλαδή περιουσία) ΔΩΡΕΑΝ.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα «φάουλ» της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ. Γιατί υπάρχουν και άλλα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ελέγχου και χειραγώγησης των ΜΜΕ. Πχ. Το γεγονός ότι οι Έλληνες της ομογένειας (στο Βέλγιο και αλλού) βλέπουν πλέον τούρκικο κανάλι στις συχνότητες που είχε κατοχυρώσει η ΕΡΤ. Ότι επίσης σε πολλά νησιά βλέπουν μόνο τούρκικα, την ώρα που, όπως αποκαλύφθηκε, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με ιδιωτική εταιρεία την πώληση των δεκάδων κεραιών της ΕΡΤ για τα βραχέα κύματα… ως παλιοσίδερα.
Αν λοιπόν οι 32 ευαίσθητοι περί της νομιμότητας βουλευτές της ΝΔ θέλουν πραγματικά να κτυπήσουν την ανομία έχουν μία μεγάλη δυνατότητα να γράψουν ιστορία. Να παραιτηθούν για να πέσει η κυβέρνησή τους, μήπως και σωθεί κάτι σε αυτή τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: