mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το κράτος τα κατάφερε: Οι πρώτοι ανασφάλιστοι υπάλληλοι στη Δ.Τ

Όπως κάθε φορά έτσι και πάλι, παρά την τρόϊκα, την Κομισιόν και τα μνημόνια, το ελληνικό κράτος είναι πρωτοπόρο στην εμφάνιση και καθιέρωση νέου τύπου εργασιακών σχέσεων. 
Στη Δ.Τ εργάζονται με τη θέληση τους οι πρώτοι υπάλληλοι, χωρίς ωράριο, χωρίς κρατήσεις για την ασφάλιση τους, χωρίς πρόβλεψη για παροχές υγείας. 
Το κράτος δίνει και πάλι το παράδειγμα στους ιδιώτες για το πως πρέπει να απασχολούν εργαζόμενους. Και αυτή τη φορά το παράδειγμα δίνεται μέσα από τη φωνή κρατικής προπαγάνδας, τη Δ.Τ.

Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε σήμεα πως οι συμβασιούχοι της Δ.Τ εργάζονται χωρίς ασφάλιση και περίθλαψη. 
Δηλαδή: 

Το δημιούργημα των Σίμου Κεδίκογλου, Παντελή Καψή και Γκίκα Μάναλη, η αυτοαποκαλούμενη Δημόσια Τηλεόραση (πλαισιώθηκε από τη νεόκοπη Δημόσια Ραδιοφωνία) συμπληρώνει ήδη δύο μήνες ζωής ως δήθεν κανονικό ΜΜΕ!

Ο υποτιθέμενος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν έχει αναγγείλει ακόμη στα ταμεία των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, ούτε και στο ΙΚΑ, καμία πρόσληψη συναδέλφου.

Όσοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι υπέκυψαν και υπέγραψαν 2μηνη σύμβαση «εποχικού προσωπικού» εργάζονται ανασφάλιστοι, κρατήσεις δεν γίνονται, οι ασφαλιστικοί μας οργανισμοί δεν γνωρίζουν πόσοι, ποιοι και με ποιους όρους βρίσκονται στην «Δ.Τ.».

Καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να ασκήσουν τώρα όλα τα δικαιώματά τους, αφού όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της «δημόσιας Δ.Τ.» παραβιάζεται το σύνολο της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2013
info@esiea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: