mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο δήμαρχος δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις και απειλεί τους εργαζόμενους με μηνύσεις!

update:

Εκεί μας χρώσταγαν θέλουν και τη ζωή μας.
Η υπόθεση του "Ξένιου" αρχίζει να αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Σαν αυτό που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία. Αυτοί τα έφαγαν όλα, εμείς το πληρώνουμε κι αν αντιδράσουμε θα πάμε ...φυλακή.
Στον "Ξένιο" λοιπόν που ο δήμος Φυλής έκλεισε, πτώχευσε, εκκαθάρισε, οι εργαζόμενοι περιμένουν ακόμη τα δεδουλευμέμα τους. Όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος από χρέη στο δημόσιο, κ.λ.π. Οι εργαζόμενοι οιπόν κέρδισαν στα δικαστήρια και οριστικά ο δήμος υποχρεούται να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων. Αυτά τον περασμένο Αύγουστο. Ο δήμος όμως με όλες τις παρατυπίες στην πλάτη του, με πορίσματα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που επιρρίπτουν συγκεκριμένες ευθύνες, με χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία που κανείς δεν γνωρίζει αν τα έχουν ζητήσει και με ποιό τρόπο, αρνείται να πληρώσει.
"Δεν πληρώνω" ήταν η τελευταία φράση του δημάρχου. Και μόλις οι εργαζόμενοι πήγαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, άρχισαν οι απειλές...

Για τη συνέχεια του ρεπορτάζ μας ενημερώνουν: Το τελευταίο στοιχείο στο ρεπορτάζ: ο Δήμαρχος έκανε ανακοπή στην απόφαση για τα ασφαλιστικά. Την Δευτέρα πήγαμε ξανά στην Ευελπίδων και εκεί η δικηγόρος του δήμου μας ''προειδοποίησε'' οτι ο Δήμαρχος θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα.... Δηλαδή, αν το ερμηνεύω σωστά, οι εργαζόμενοι παρανομούν και άρα άδικα διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους!. Αφού δεν κατάφεραν να βγάλουν την επίσχεση παράνομη, προσπαθούν τώρα να μας εκφοβίσουν. Αυτό όμως που δεν εξηγούν στους πολίτες του Δήμου Φυλής είναι ότι όσο ο Δήμαρχος καθυστερεί να πληρώσει τις οφειλές του στους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ, τόσο επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου!

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της ανέχειας, της προσωπικής και ατομικής πτώχευσης. Άλλος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και θα του κόψουν, άλλος το ενοίκιο και κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο, κ.λ.π.
Και στα συρτάρια του υπουργείου Εσωτερικών στοιβάζονται οι φάκελοι με τα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Σελίδες, επί σελίδων, εκατοντάδες έγγραφα.
Και έχουν το θράσος οι κυβερνώντες και οι φίλοι τους να κουνάνε το δάχτυλο.
Στη φωτογραφία (κάντε κλίκ) είναι μια μόνο σελίδα από το πόρισμα παρανομιών του δήμου για τον "Ξένιο" με τα χρέη. Πολύ θα μας ενδιέφερε να μάθουμε την απάντηση του δημάρχου αν, πως και πότε θα τα πληρώσει...



Το ρεπορτάζ από το site της "Αυτοδιοίκησης" που έφερε πάλι το ζήτημα στην επικαιρότητα

Οι 47 εργαζόμενοι στον "Ξένιο 94,3" παραμένουν επί τρία ολόκληρα χρόνια απλήρωτοι, όμηροι του δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη, που έχει βαλθεί να τους εξοντώσει οικονομικά και οικογενειακά, όπως αναφέρουν.

Υποστηρίζουν ότι «με δικονομικά τερτίπια αρνείται να συμμορφωθεί στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αποφάσισε υπέρ των εργαζομένων στην αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων διατάσσοντας την καταβολή χρηματικών ποσών για την κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών των εργαζομένων».
Και περιγράφουν τις τραυματικές εμπειρίες της ανεργίας.
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ
* Σε εργαζόμενο του ΞΕΝΙΟΥ με παιδιά, πριν λίγες μέρες, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης της οικίας του.
* Σε δεύτερο εργαζόμενο του ΞΕΝΙΟΥ υπάρχει ειδοποίηση διακοπής ρεύματος που θα εκτελεστεί σε λίγες ημέρες.
* Τρίτος εργαζόμενος του ΞΕΝΙΟΥ αδυνατεί οικονομικά να προβεί σε απαραίτητη
ιατρική πράξη.
Καθημερινά μικρά γεγονότα αφιερωμένα στον Δήμαρχο και σε κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Φυλής ξεχωριστά, ανεξαρτήτως παράταξης.
Σας ευχαριστούμε όλους για την «ΕΞΟΝΤΩΣΗ», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: