mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ερωτήματα για τα σόου της TV στις συλλήψεις νεοναζιστών

Πίσω από τις κάμερες

(Αναδημοσίευση από το "Πριν της Κυριακής"

Υπάρχει ένα γεγονός που δεν αμφισβητείται. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον φασίστα, ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Η πρώτη επιχείρηση απόδοσης της δολοφονίας σε «συμπλοκή φιλάθλων» από το Σκάι και την εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου, δεν απέδωσε. Μέχρι τότε η αποσιώπηση των εγκλημάτων των ναζί από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια ήταν η συνήθης πρακτική. Η ΧΑ όχι μόνο ήταν στο απυρόβλητο, αλλά τα στελέχη της είχαν περίοπτη θέση στις εκπομπές του Νίκου Ευαγγελάτου, του Γιώργου Τράγκα, του Άρη Πορτοσάλτε, όπως και σε μικρότερα κανάλια.

 Η ΧΑ είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, έλεγαν για να δικαιολογηθούν για τη φιλοξενία των ναζί σε εθνικό δίκτυο. Αυτό που ήταν αδιανόητο πριν από 5 χρόνια, της ισότιμης παρουσίασης των ναζιστικών θέσεων, με τις θέσεις των δημοκρατικών κομμάτων, είχε γίνει καθεστώς, αφού πρώτα το έδαφος «καλλιεργήθηκε» από το ΛΑΟΣ και το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη, ΤΗΛΕΑΣΤΥ (νυν ΑΡΤ TV).

Τι είναι εκείνο που άλλαξε τη στάση των τηλεοπτικών σταθμών; Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που επέτρεψε τη μεταφορά των αποκαλύψεων για τους ναζιστές στα κεντρικά δίκτυα που μέχρι χθες υποδύονταν πως τα εγκλήματα της ΧΑ δεν υπάρχουν; Η ευκαιρία που είδαν οι σύμβουλοι του Μάξιμου να εξαπολύσουν μια «επικοινωνιακή καταιγίδα», βασισμένοι σε υπαρκτά γεγονότα, με δόση υπερβολής, ώστε να αποκομίσουν  εκλογικά οφέλη. Το μήνυμα που απευθύνουν στους τρομαγμένους νοικοκυραίους, είναι απλό: Θέλετε να είστε φτωχοί και να κινδυνεύτε από το μαχαίρι της ΧΑ ή την ασφάλεια που εμείς σας παρέχουμε; Ο στόχος δεν είναι άλλος από τις εκλογές, ικανοποιώντας και ένα αριστερόστροφο κοινό που ενοχλούνταν από την εξώφθαλμη συνεργασίας των ναζί με την αστυνομία.


Αφού υπήρξε η ταυτοποίηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με τη ΧΑ, ξεκίνησε η καμπάνια, η οποία στηρίζεται σε πραγματικές αποκαλύψεις των εφημερίδων για τη λειτουργία των Ταγμάτων Εφόδου και των λοιπών δολοφόνων της ΧΑ. Στην τηλεόραση αυτός ο λόγος μεγενθύνεται, γίνεται υπερβολικός και συχνά ψεύτικος. Οι παρουσιαστές που «χαριεντίζονταν» με το Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο, τώρα όχι μόνο έχουν χτυπηθεί από Αλτσχάιμερ, αλλά εμφανίζονται ως οι σκληρότεροι κατήγοροί τους. 

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Θέματος. Της εφημερίδας που μεταβλήθηκε σε γραφείο Τύπου της ΧΑ, τυπώνοντας εν γνώσει της πλαστά ρεπορτάζ για τον Αγιο Παντελεήμονα και προβάλλοντας με όρους λάιφ στάιλ τους ναζί με Κάθε τρόπο. Από την εφημερίδα και το σάιτ, ως την εκπομπή του Αναστασιάδη στο θέμα. Για αυτό και προκαλεί οργή η δημοσίευση από αυτό το φύλλο της φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, από αυτού που μέχρι χθες θαύμαζε το Θέμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: