mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τι δεν λέει για τη κρίση στο ΔΟΛ ο Αντώνης Καρακούσης

Ανακοίνωση των Financial Crimes, απάντηση στο διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση

Ο κ. Καρακούσης με σημερινό του άρθρο στο ΒΗΜΑ ανέλαβε για μια ακόμη φορά να "ντύσει" με επιχειρήματα τις 48 απολύσεις που έκανε ο ΔΟΛ μέσα σε δύο ημέρες. Επίσης δίνει επιχειρήματα στην τάξη του για τις υπόλοιπες απολύσεις που θα ακολουθήσουν στον Οργανισμό Λαμπράκη και για την οριζόντια μείωση των μισθών κατα 30%. Αυτά τα νούμερα δεν είναι δημιουργήματα νοσηρών εγκεφάλων αλλά αυτά που είπε ο κ Καρακούσης και η παρέα του χθές στην συνάντηση που είχαν με τα σωματεία του Τύπου.
Η κεντρική ιδέα του κ Καρακούση που θα μπορούσε να την πεί με μοναχά μια φράση είναι: "Οι διαφημήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, οι τράπεζες δεν μας δανείζουν άρα απολύουμε και μειώνουμε μισθούς για να επιβιώσει ο ΔΟΛ". Ολα τα υπόλοιπα ήταν περιτύλιγμα, γι' αυτό το μοναδικό επιχείρημα.
Τα πιο σημαντικά όμως είναι αυτά δεν λέει ο κ Καρακούσης στο άρθρο του. Και να τα πάρουμε απο την αρχή:

  • Δεν λέει ο κ Καρακούσης ότι ο ΔΟΛ "έδιωξε" τον κ Καψή απο τις τάξεις του Οργανισμού για να γίνει υπουργός πρίν 2 χρόνια (εν μέσω κρίσης) δίνοντάς του αποζημίωση απόλυσης 500.000 ευρώ. Γιατί όπως έλεγε και ο ίδιος ο Καψής έχει παιδί να σπουδάσει στο εξωτερικό. 
  • Δεν λέει ο κ Καρακούσης ότι ο ΔΟΛ (εν μέσω κρίσης) πρίν λίγους μήνες προσέλαβε τον κ. Μαρτιγόπουλο, πρώην διευθύνων Σύμβουλο της ΚΟΣΜΟΤΕ για να οργανώσει τον ΔΟΛ, με ετήσιες απολαβές πάνω απο 500.000
  • Δεν λέει ο κ Καρακούσης ότι ο ΔΟΛ (εν μέσω κρίσης) έχει γεμίσει με αρχισυντάκτες και διευθυντές, αδρά αμοιβόμενους. Οι κακές φήμες λένε ότι η αναλογία δημοσιογράφου πρός αρχισυντάκτη είναι σχεδόν δύο προς ένα. Και όταν κάποιος τόλμησε και μίλησε στην συναντηση με τα σωματεία γι' αυτούς τους μισθούς των στελεχών, η απάντηση ήταν ότι την μισθοδοσία των στελεχών την χειρίζεται προσωπικά ο κ Ψυχάρης.
  • Δεν λέει ο κ Καρακούσης ότι ο ΔΟΛ (εν μέσω κρίσης) έδωσε μπόνους στα μέλη του ΔΣ του ΔΟΛ για την "φανταστική δουλειά" που εκαναν την χρονιά που πέρασε και έχουν οδηγήσει τον άλλοτε μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο στα χάλια που είναι σήμερα. 
  • Δεν προβληματίζεται ο κ Καρακούσης με ποιανού ιδεολογική στήριξη, άν όχι του ίδιου του Οργανισμού, εφαρμόζεται σήμερα η πολιτική των μνημονίων που οδηγεί σε αυτό το απαράδεκτο σύμφωνα με την άποψή του καθεστώς να μην δίνουν οι τράπεζες δάνεια στις επιχειρήσεις. 
  • Δεν προβληματίζεται ο κ Καρακούσης, γιατί "τα Νέα" έφτασαν να πουλάνε 20 χιλιάδες φύλλα. Πιστεύει ότι ο απλός εργαζόμενος θα δίνει καθημερινά απο τα ελάχιστα που έχει στην τσέπη του για να αγοράζει μια εφημερίδα που επαναλαμβάνει τις κυβερνητικές ψευτιές; Στο κάτω κάτω, την μνημονιακή προπαγάνδα την ακούει στην τηλεόραση δωρεάν, και μπορεί να βρίσει και με την άνεσή του. 
  • Δεν προβληματίζεται ο κ Καρακούσης, οτι ο κόσμος που μαθαίνει για το καθεστώς τρόμου και απολύσεων που επιβάλλουν στον Οργανισμό, θα τους γυρίσει την πλάτη; Γιατί η Μανωλάδα (και το ξέρει καλά ο κάθε εργαζόμενος) δεν είναι μόνο στην Ηλεία και κανένας δεν θέλει "ματωμένες φράουλες".
Τέλος, καλά θα κάνει να ξέρει ο κ Καρακούσης και ο κάθε κ Καρακούσης, ότι με τους εργαζόμενους δεν έχει ξεμπλέξει. Για ένα μόνο λόγο. Γιατί με την πολιτική τους θα "ξαναγεννάνε" συνέχεια εργαζόμενους που θα αντιστέκονται, όσους μαχητικούς εργαζόμενους και να απολύσουν. Γιατί όσοι συνάδελφοι πίστεψαν ότι άν "υπογράψουν ατομική σύμβαση", αν δεν κατέβουν στη συνέλευση, αν δείξουν στον προιστάμενο ότι διαφωνούν με τους "συνδικαλιστές", ίσως και να γλυτώσουν τη δουλειά τους, σήμερα διαψεύδονται. Και θα αντιδράσουν. Και κ Καρακούση, αυτοι θα σας κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά. Ρώτησε τον ΓΑΠ να σου το επιβεβαιώσει. Εμείς απο την μεριά μας δεν θα το αφήσουμε στην τύχη αυτό. Θα το οργανώσουμε για να συμβεί.


Τα σωματεια του κλάδου πετάνε μία μία, τις ευκαιρίες που τους δίνονται για να οργανώσουν την αντεπίθεση του κλάδου, απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες, όπως αυτην τώρα στον ΔΟΛ, Εμείς όμως επιμένουμε. ΕΝΑΝΤΙΑ στις 48 απολύσεις και την έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου, χρειάζεται πενθήμερη απεργία όλων των ενώσεων στον ΔΟΛ με περιφρούρηση όλων των εγκαταστάσεων απο τους χιλιάδες εργαζομενους και άνεργους του κλάδου. Τωρα που βγήκε προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ δεν έχουν δικαιολογία.
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουμε τις μάχες μαζί. Για να αναγκάσουμε τα σωματεία μας να μην αφήσουν άλλες χαμένες ευκαιρίες, για να αντρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και αφεντικών μαζί με όλη την κοινωνία.

 Επομενος σταθμός για όλους μας είναι η διαδήλωση την ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.
Κλείστε θέση με τα πούλμαν. τηλ επικοινωνίας 6975885649

Δεν υπάρχουν σχόλια: