mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Καθώς περιμένουμε τον διαγωνισμό για τις ψηφιακές συχνότητες, ας μάθουμε...Με αφιέρωμα στην ψηφιακή μετάβαση της Μεσηνίας κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του Digital Tv info Οκτωβρίου. Με ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στην αγορά αλλά και τεχνολογικές λύσεις για δορυφορική ή επίγεια λήψη τηλεοπτικών σταθμών.
Στα θέματα του περιοδικού ακόμη το ρεπορτάζ που αναδημοσιεύουμε για το πότε και το γιατί των δεσμεύσεων για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Με δεδομένο βέβαια ότι ο Σεπτέμβριος τελειώνει και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η δημοπρασία, πρακτικά σημαίνει πως η διαδικασία θα καθσυτερήσει τουλάχιστον ως τον Ιανουάριο του 2014! 


Με «εντολή» τρόϊκας υποχρεωτικά η ψηφιακή μετάβαση!
(αναδημοσίευση από το Digital Tv info Οκτωβρίου) 

Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμενόταν επιτέλους η προκήρυξη της δημοπρασίας με αρχική τιμή εκκίνησης για την παροχή των αδειών στους παρόχους δικτύου. Οι πληροφορίες που είχε η αγορά έλεγαν μάλιστα πως τον Νοέμβριο αναμένεται το πρώτο switch off  σύμφωνα με το νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων toy 2012. To σενάριο επιβεβαιωνόταν από τη νέα υπουργική απόφαση του Αυγούστου με την οποία καθορίζεται το οριστικό χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής επίγειας μετάβασης στα 34 allotment της χώρας. Ως άγνωστος Χ στην απόφαση παρέμενε η ημερομηνία χορήγησης των ψηφιακών αδειών. Με δεδομένο ότι η επίγεια ψηφιακή μετάβαση πρέπει να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2014, προέκυψε η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα, το αργότερο δηλαδή τον Νοέμβριο του 2013, τα πρώτα αναλογικά switch off, όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα:


  1. Allotment 15 (Λαμία) συν 30 ημέρες –Νοέμβριος 2013
  2. Allotment 22(Πύργος), 23 (Τρίπολη), 25 (Καλαμάτα) 26 (Σπάρτη) συν 60 μέρες-Δεκέμβριος 2103
  3. Allotment 2 (Πλάκα), 3 ( Θάσος), 4 (Παγγαίο) συν 90 ημέρες –Ιανουάριος 2014 Allotment 20 (Αττική- SFN-1), 21 (Αττική- SFN-2) συν 150 ημέρες- Μάρτιος 2014
  4. Allotment 17 (Αίνος), 18 (Πάτρα), 19 (Κόρινθος) συν 180 ημέρες- Απρίλιος 2014
  5. Allotment 5 (Θεσσαλονίκη), 6 (Χαλκιδική), 12 (Λάρισα), 14 (Βόλος) συν 210 ημέρες- Μάιος 2014
  6. Allotment 1 (Έβρος), 7 (Φλώρινα), 8 (Μεταξάς), 9 (Ιωάννινα), 10 (Θεσπρωτία), 11 (Κέρκυρα) συν 270 ημέρες –Ιούλιος 2014
  7. Allotment 13 (Ακαρνανικά), 16 (Καρπενήσι), 24 (Ναύπλιο) συν 330 ημέρες –Σεπτέμβριος 2014
  8. Allotment 27 (Δυτική Κρήτη), 28 (Κεντρική Κρήτη), 29 (Ανατολική Κρήτη), 30 (Δωδεκάνησα), 31a (Κυκλάδες-SFN-1), 31b (Κυκλάδες-SFN-2), 32 (Σάμος), 33 (Λέσβος), 34( Καστελόριζο) συν 390 ημέρες –Νοέμβριος 2014 

Ίσως και την ώρα που τυπώνεται το περιοδικό να έχει δημοσιευθεί και η δημοπρασία των ψηφιακών συχνοτήτων για παρόχους δικτύου. Αν και όπως μαθαίνουμε μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχαν δυσεπίλυτα προβλήματα. Η πίεση ωστόσο είναι ασφυκτική και τα μυστήρια της λύνονται αν διαβάσει κανείς το νέο κείμενο δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς το κλιμάκιο της Τρόϊκας το οποίο έρχεται για έλεγχο όλων όσων έχει ζητήσει γραπτώς, στο τέλος Σεπτεμβρίου. Προς το τέλος του κειμένου διαβάζουμε: Η κυβέρνηση πρέπει «Να υιοθετήσει την αναγκαία δευτερεύουσα νομοθεσία για την εγκαθίδρυση των διαδικασιών αδειοδότησης για τους παρόχους εκπομπής ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης (Σεπτέμβριος 2013). Να ξεκινήσει το διαγωνισμό για την ανάθεση των δικαιωμάτων χρήσης για την εκπομπή ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης (Σεπτέμβριος 2013)». Αυτές είναι οι δυο δεσμεύσεις που δεν μπορεί να αγνοήσει για τρίτη φορά η ελληνική κυβέρνηση, όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις με τους επίδοξους ενδιαφερόμενους για τις άδειες παρόχων δικτύου.


Και το δελτίο Τύπου του περιοδικού με όλα τα θέματα: 

Με όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και με μια μεγάλη προσφορά για όλους τους φίλους αναγνώστες κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου του Digital TV info. 

Η νέα σαιζόν ξεκίνησε, και όπως κάθε χρόνο, η ανάγκη για ευκολότερη και απολαυστικότερη τηλεοπτική παρακολούθηση οδηγούν πολλούς από εμάς στα καταστήματα της αγοράς για ανανέωση ή ακόμη και επέκταση του εξοπλισμού μας, ακόμη και όταν οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια του παρελθόντος. Το Digital TV info, θέλοντας να ενισχύσει τις αγορές των αναγνωστών του, προσφέρει σε συνεργασία με την AMF Electronics μιαδωροεπιταγή των 10€, εφόσον προβείτε σε αγορές από 100 ευρώ και άνω. Την δωροεπιταγή μπορείτε να την εξαργυρώσετε είτε κατευθείαν στην AMF Electronics, είτε στα συνεργαζόμενα καταστήματα AMF Digital Stores και ισχύει είτε για λιανική, είτε για χονδρική πώληση. Έτσι, μπορείτε να κερδίσετε έκπτωση της τάξης των 10€ για αγορές από 11 επώνυμες εταιρίες του χώρου, όπως Wisi, Fagor, LG, κ.ά., τις οποίες θα βρείτε στην πίσω πλευρά της δωροεπιταγής. 

Περνώντας τώρα στην ύλη του τεύχους, στο τεύχος Οκτωβρίου θα βρείτε ένα αναλυτικό συγκριτικό τεστ των αυτόνομων DVB-modulator της αγοράς, των οποίων η τιμή έχει πέσει πάρα πολύ σε σχέση με αντίστοιχο τεστ, πριν από περίπου 2 χρόνια. Να ενημερώσουμε ότι οι DVB-T modulator είναι ειδικές συσκευές που μετατρέπουν μια οποιαδήποτε οπτικοακουστική πηγή, όπως ένας δορυφορικός δέκτης (του εμπορίου ή δέκτης OTE – Nova) σε σήμα RF, ώστε να μπορεί μια τηλεόραση να συντονιστεί με αυτό μέσω της απλής διαδικασίας αναζήτησης καναλιών. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας κανάλια σε όλο το σπίτι ή σε όλο το συγκρότημά σας, αρκεί οι τηλεοράσεις σας να είναι ψηφιακές (ακόμη και MPEG-2). Να αναφέρουμε ότι στο συγκριτικό είχαμε και HDMI DVB-Tmodulators για μεταφορά HD καναλιών, των οποίων ελέγχθηκε η συμβατότητα με δέκτες OTE TV καιNova

Η συνέχεια είναι αφιερωμένη στο μεγάλο Switch off της Μεσσηνίας. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις νέες συνθήκες λήψης, αλλά και μια έρευνα στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή με τα σημαντικότερα τεχνικά καταστήματα της αγοράς μας.

Η τεχνολογία SAT>IP έρχεται και το Digital TV info σας παρουσιάζει την καρδιά του συστήματος, όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι δυνατότητες που μας παρέχει, ενώ γίνεται και αναφορά στις όλεςρυθμίσεις του συστήματος, ανάλογα με την εφαρμογή που έχουμε να καλύψουμε.

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι περισσότερες εταιρίες παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα της αγοράς, τα οποία φυσικά περνούν και από το εργαστήριο του Digital TV info. Έτσι, αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε το δορυφορικό ιταλικό πακέτο Tivusat, που έρχεται με δέκτη Humax και εφάπαξ συνδρομή, αλλά και τους δύο νέους δέκτες Edision Optimuss OS1 και OS2, που έρχονται με ποιοτικόhardware, επεξεργαστή Broadcom και υποστήριξη Linux/Enigma2. Το πιο εμπορικό κομμάτι της Dream Multimedia, ο μικρός Dreambox DM500HDαναβαθμίστηκε Hardwareικά στην version 2. Με νέες πλέον μνήμες ο μικρός, αποκτά δυνατότητες των μεγαλύτερων αδερφών του. H μόδα και η σταθερότητα του επεξεργαστή Broadcom δεν άφησε ασυγκίνητη, ούτε την Optibox, που έσπευσε να παρουσιάσει και αυτή το νέο της Linux/Enigma2 μοντέλο, με το όνομα EVO E3 HD, ο οποίος τυγχάνει ιδιαίτερης υποστήριξης από την ομάδα OpenATV. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο η αγορά των FTA δορυφορικών δεκτών βαστά καλά! Ο νέος Commander 8300 HD, τα κάνει όλα και κοστίζει κάτω από 100 ευρώ

Όσο αφορά τις επίγειες λήψεις αυτό το μήνα παρουσιάζουμε τον Netvil HD3, έναν πολύ ικανό επίγειο δέκτη με multimedia δυνατότητες, αλλά και την επίγεια κεραία Fagor Rhombus, που διακρίνεται από τοπανέμορφο design της, την ποιοτική της κατασκευή και τις υψηλές δυνατότητες λήψης. Τέλος, τα τεστ του μήνα ολοκληρώνονται με το ICIP TV, ένα Web TV box, που μεταφέρει στην οθόνη της τηλεόρασης σας, πολλά IP και Web TV κανάλια, σε συνδυασμό με ισχυρές δυνατότητες Multimedia Player

Πολύ πλούσια είναι και η ειδησεογραφία του μήνα, όπου μεταξύ άλλων θα βρείτε μια ιστορική αναδρομή στην τηλεοπτική διαπλοκή, που δείχνει ξεκάθαρα γιατί φτάσαμε… εδώ που φτάσαμε (στήλη Editorial), το πλήρες χρονοδιάγραμμα των επόμενων switch off (στήλη Media), τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Channel (στήλη News), καθώς και τα νέα HD δορυφορικά κανάλια (στήλη HD News).

Και όπως πάντα μαζί με το Digital TV info θα βρείτε και το περιοδικό Security Report, που αυτό το μήνα έχει ως κεντρικό θέμα την ρύθμιση μιας varifocal κάμερας, ώστε να αποκτήσετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε ακόμη πολλά ειδικά θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες τεχνικούς των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. 

Φέρνοντας κάθε μήνα πρωτότυπα θέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα έντυπα μέσα,πλούσιο και αποκλειστικό ρεπορτάζ από όλες τις εξελίξεις, καθώς και πλήρης και κυρίως έγκυρησύνοψη της ειδησεογραφίας του μήνα, ελπίζουμε το νέο τεύχος του Digital TV info, να γεμίσει ευχάριστα και επιμορφωτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.
 
                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: