mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μετανάστες φαίνονται υπέροχοι όταν η κάμερα του Alpha δείχνει τον υπουργό!

  • << Ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ ήρθε σήμερα (σ.σ.: την Παρασκευή) το πρωί στη Μυτιλήνη και μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη μπήκαν σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Με αυτό βγήκαν στα ανοικτά της Λέσβου, στα σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας, πραγματοποιώντας γυρίσματα για την εκπομπή του Alpha “Αυτοψία”>>
  • <<Την περασμένη Παρασκευή, όμως, όλα ήταν διαφορετικά. Εκτός από την ευγένεια στην είσοδο, «χαμογελαστοί λιμενικοί πρόσφεραν συσσίτιο στους μετανάστες που το είχαν μαγειρέψει καλόγεροι από γειτονικό μοναστήρι. Οι μετανάστες ήταν όλοι περιποιημένοι, κάτω από σκιά, είτε σε τέντες είτε στις σκηνές! >>

Σόου από τον Βαρβιτσιώτη 

Βρέθηκε το τριήμερο στη Μυτιλήνη για τα γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής, αλλά θεώρησε περιττό να απαντήσει δημόσια για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του νησιού.

ΛΕΣΒΟΣ Της Ανθής Παζιάνουστην Εφημερίδα των Συντακτών

Σε τηλεοπτικό εσταντανέ μετέτρεψε ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη το περασμένο τριήμερο. Αν και ο ίδιος φρόντισε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την παρουσία του στη Λέσβο με αντικείμενο την «παράνομη μετανάστευση», κατά την επίσκεψή του δεν παραχώρησε καν συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Βαρβιτσιώτης απέφυγε να απαντήσει δημόσια για το χάλι που έχει δημιουργήσει η ίδια η πολιτεία και το υπουργείο του στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των προσφύγων, τις καταγγελίες που έχουν δημοσιεύσει διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.
Αντίθετα, προτίμησε να πρωταγωνιστήσει σε γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής ιδιωτικού καναλιού της Αθήνας, περιφερόμενος συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, μιλώντας για τη σημασία της νησιωτικότητας αλλά και για νυχτερινές περιπολίες του Λιμενικού που θα καιροφυλακτεί για «λαθρομετανάστες».

Τα τοπικά μέσα


Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Τηλεόρασης Μυτιλήνης (TVm),
«ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ ήρθε σήμερα (σ.σ.: την Παρασκευή) το πρωί στη Μυτιλήνη και μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη μπήκαν σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Με αυτό βγήκαν στα ανοικτά της Λέσβου, στα σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας, πραγματοποιώντας γυρίσματα για την εκπομπή του Alpha “Αυτοψία”. Μετά ο υπουργός θα επισκεφθεί τον χώρο που ετοιμάζεται για να φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες».

Αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα ναυάγια που σημειώθηκαν στα ανοιχτά της Λέσβου από τον Δεκέμβρη του 2012 και στην παντελή έλλειψη μέριμνας για τη σίτιση και τη στέγαση των προσφύγων, ο υπουργός Ναυτιλίας επιδόθηκε σε συσκέψεις επί συσκέψεων, τονίζοντας την αναγκαιότητα εξωραϊσμού χάριν του τουρισμού και δημιουργίας χώρων υποδοχής, ώστε «να απομακρυνθούν οι εικόνες των μεταναστών από τα κεντρικά λιμάνια των νησιών μας και φυσικά της Μυτιλήνης».
Πέραν της τηλεοπτικής εκπομπής, η επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη αυτές τις μέρες δεν είναι τυχαία. Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών, το οποίο είχε εξαγγείλει σε επίσκεψη -αστραπή στη Λέσβο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. Το κέντρο «στήνεται» τους τελευταίους δύο μήνες σε πρώην στρατόπεδο στα ΝΑ του νησιού από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Μέσων της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα.
Στον εν λόγω χώρο έχουν τοποθετηθεί 10 οικίσκοι-λυόμενες αίθουσες χωρητικότητας 14 ατόμων το καθένα. Αρχικά προβλέπεται οι επτά να διατεθούν για την παραμονή προσφύγων, οι υπόλοιποι τρεις να στεγάσουν διοικητικές υπηρεσίες, καθώς και χώρους ιατρείου, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα διασφαλιστεί η σίτιση. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποσχέθηκε ότι «μέσα Σεπτέμβρη θα φύγει το αίσχος που επικρατεί στο λιμάνι».

Περιμένοντας την επιθεώρηση του υπουργού…
Βασιλικότερα του βασιλέως, τα στελέχη του Λιμενικού φρόντισαν να… εξωραΐσουν τη «φιλοξενία» των προσφύγων για τα μάτια του υπουργού αλλά και των καναλιών.
Στην προβλήτα του λιμανιού, εκεί όπου δεσπόζουν επί μήνες οι ίδιες σκηνές στρατιωτικού τύπου με βρόμικα στρωσίδια, σε 40 και βάλε βαθμούς Κελσίου και αποβιβάζονται εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά από Τουρκία και κρουαζιερόπλοια, κάτι είχε αλλάξει. «Τις προηγούμενες μέρες καμιά 200αριά άνθρωποι πέρασαν από εδώ», λένε εθελοντές από το «Χωριό τού Ολοι μαζί» στην «Εφ.Συν.». «Γλίτωσαν από τον πόλεμο, τις βόμβες, τα χημικά, τους διωγμούς, την πείνα και τις κακουχίες και βρέθηκαν με το γνωστό σύστημα διακίνησης σε αυτό το φιλόξενο ελληνικό λιμάνι, κάτω από τον καύσωνα, χωρίς σκέπαστρο, χωρίς τροφή, πλην των λιγοστών τροφίμων που μαζεύουν οι εθελοντές, χωρίς νερό, πλην μιας βρύσης, κάτω από ένα καπάκι στο πάτωμα, η οποία ενίοτε κλείνει για να μην ξοδεύουμε και όλη μέρα νερό, γέροι, νέοι, γυναίκες, έγκυες, μικρά παιδιά, βρέφη, όλοι εκεί σε συνθήκες κράτησης στην άσφαλτο του λιμανιού» αναφέρει εθελοντής-γιατρός. Ας σημειωθεί ότι σε όλο αυτό το διάστημα δεν έλειψαν και τραγελαφικά περιστατικά, με λύματα χημικών τουαλετών που άδειαζαν δίπλα στον καταυλισμό! «Φαντάσου να είσαι πρόσφυγας πολέμου από τη Συρία και να νομίζεις ότι γλίτωσες από τα χημικά και ξαφνικά να βρεθείς στο λιμάνι της Μυτιλήνης!».

Την περασμένη Παρασκευή, όμως, όλα ήταν διαφορετικά. Εκτός από την ευγένεια στην είσοδο, «χαμογελαστοί λιμενικοί πρόσφεραν συσσίτιο στους μετανάστες που το είχαν μαγειρέψει καλόγεροι από γειτονικό μοναστήρι. Οι μετανάστες ήταν όλοι περιποιημένοι, κάτω από σκιά, είτε σε τέντες είτε στις σκηνές! Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου εξέταζε και κατέγραφε κόσμο και έστελνε τους βαρύτερα αρρώστους στο νοσοκομείο. Κρίση πολιτισμού και ανθρωπιάς; Οχι φυσικά. Ολοι περίμεναν την επιθεώρηση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη!», μας είπαν οι εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: