mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν θάρθουν για εσένα στη Ραδιοφωνία σου....θα είναι αργά;

Σοκαρισμένοι άκουσαν τις επιβεβαιώσεις του Γιάννη Μιχελάκη ό,τι πράγματι οι απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα θα γίνουν. Γιατί πρέπει να ...εκσυγχρονιστούν. Τι μας θυμίζει αυτό, ε; Οι δυο δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται(από τις δηλώσεις τους) πως έπεσαν από τα σύννεφα. Όλα τα έχουν κάνει μέχρι σήμερα, σε όλα "ναι" είπαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Όλα τα παρέδωσαν όπου έπρεπε. Και τώρα τους παίρνουν τα δικά ΤΟΥΣ Μέσα μέσα από το στόμα; 
Η δήλωση του Γ. Καμίνη και οι δηλώσεις Γ. Μπουτάρη (με αναδημοσίευση ρεπορτάζ από http://voria.gr/Γ. Καμίνης:
«Θα προσκρούσει η κυβέρνηση στην κατηγορηματική άρνηση μας. Αυτό που συνέβη με τη Δημοτική Αστυνομία και με τους σχολικούς φύλακες δεν μπορεί να συνεχιστεί με τα δημοτικά ραδιόφωνα.
 Ειδικά στην Αθήνα, ο 9.84, που είναι και το σημαντικότερο δημοτικό ραδιόφωνο πανελλαδικά, έχει κάνει από μόνος του μία τρομερή εξυγίανση. Να θυμηθούμε μόνο, ότι κόστιζε 13 εκατομμύρια ετησίως, επί προκατόχου μου στο δήμο, και τώρα το έχουμε κατεβάσει το κόστος του σταθμού κάτω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα ο σταθμός έχει αναβαθμιστεί, έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε να αποτελεί το πιο σημαντικό, το πιο σοβαρό ραδιόφωνο. Γιατί μπορεί ο σταθμός, ακόμα, να μη μπορεί ο ίδια να ανταποκριθεί στα έξοδά του και να χρειάζεται μία ενίσχυση από το δήμο αλλά είναι απαραίτητος γιατί, επιτέλους, έπιασε το σφυγμό της πόλης. Δεν ξέρω ένα τέτοιο κενό ποιος θα μπορέσει να το αναπληρώσει. Προφανώς κανείς. Αυτού του τύπου οι οριζόντιες πλέον παρεμβάσεις στους δήμους τελείωσαν. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε αυτό».

-------  ----

Επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με το φερόμενο σχέδιο κινητικότητας στους δημοτικούς οργανισμούς ραδιοτηλεόρασηςεξαπολύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποδίδοντας στην κυβέρνηση πολιτικό δόλο ή προχειρότητα και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

Όπως τονίζει, σε δήλωσή του, το σύνολο των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλης της χώρας είναι ζήτημα να ανέρχεται σε 450. «Συνεπώς ο αριθμός των 700 εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ που φέρονται να εντάσσονται στην "κινητικότητα", δεν υφίσταται ούτε στη φαντασία των αυτόκλητων εκκαθαριστών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρει. «Όταν μάλιστα γίνεται λόγος για αξιολόγηση των δομών και επανακαθορισμό των απαιτούμενων θέσεων εργασίας στα δημοτικά ΜΜΕ, καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιοι σκόπιμα εξαπολύουν ή διαρρέουν νούμερα προκειμένου να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια», συμπληρώνει.

Ο κ. Μπουτάρης σημειώνει ότι από τις αρχές Ιουλίου του 2013, ο δήμος Θεσσαλονίκης απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών πλήρη φάκελο αξιολόγησης των δομών του, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ που κατέχει.

Σε ό,τι αφορά τη «Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας» (ΔΕΠΘΕ) - η οποία λειτουργεί δύο τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (FM100 και FM100,6) και έναν τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας (TV100) – ο κ. Μπουτάρης αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση, θέσαμε με σαφήνεια τους όρους λειτουργίας τους, αποδεχόμενοι την αναγκαιότητά τους ως Μέσων δημόσιου χαρακτήρα και χαμηλού κόστους. Μέσα σε λιγότερο από 30 μήνες, πετύχαμε τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους κατά 55% (από 8 εκατ. ευρώ το 2009 σε μόλις 3,5 εκατ. ευρώ φέτος). Παράλληλα, και με μεγάλο κοινωνικό κόστος, μειώσαμε το προσωπικό τους κατά 43%, καταργώντας 49 θέσεις απασχόλησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και άλλες 17 θέσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου ή έργου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, ακόμα και σε τομείς όπου οι αυξημένες τεχνολογικές απαιτήσεις δημιουργούν νέες ανάγκες για στελέχη με ανώτατη εκπαίδευση».

«Με τη σημερινή συνθήκη των 120 εργαζομένων, η ΔΕΠΘΕ μετά βίας καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας ενός ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού και δύο ραδιοφώνων (εκ των οποίων το ένα λειτουργεί σε εθελοντική βάση). Παρόλα αυτά, η ΔΕΠΘΕ έχει ανταποκριθεί με αξιοθαύμαστη επάρκεια στις ανάγκες ενημέρωσης σε επίπεδο πολεοδομικού συγκροτήματος και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2011 μεταδίδει ζωντανά το σύνολο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διαφάνεια του τοπικού πολιτικού συστήματος», υπογραμμίζει ο δήμαρχος.

«Η ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό το πρόσχημα των επιταγών της τρόικας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι αδιανόητο να πλήττονται έτσι απροκάλυπτα οι Δήμοι και οι δομές που προχώρησαν έγκαιρα στην εξυγίανσή τους, με νέους κανονισμούς λειτουργίας, οργανογράμματα κλπ. Καλούμε την κυβέρνηση να καταλάβει το λάθος της και να αναζητήσει αλλού τις ευθύνες για την υστέρηση των μεταρρυθμίσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: