mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Δέκα λόγοι για "Ανατροπή" στην ΕΣΗΕΑ

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ για Ρήξη και Ανατροπή (και) στην ΕΣΗΕΑ

ΕΣΗΕΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ΗΣ-19ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Στηρίζουμε -Ψηφίζουμε την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή [FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές].

Η ανεργία, τα μπλοκάκια, η «μαύρη εργασία», η ανασφάλεια και η απληρωσιά είναι πλέον ο κανόνας στα ΜΜΕ, ενώ μας επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες μέρες.

Εκδότες και καναλάρχες ανταγωνίζονται ποιος θα έχει τους πιο φτηνούς και υποταγμένους εργαζόμενους στη δούλεψή του, με τις πιο ξεφτιλισμένες ατομικές συμβάσεις.

Τα ταμεία, οι συντάξεις και οι παροχές υγείας λεηλατούνται, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πεθαίνουν, ενώ οι εργοδότες μειώνουν ή δεν αποδίδουν τις –ήδη ελάχιστες– εισφορές τους.

Οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται με δισεκατομμύρια, ενώ ο κόσμος της εργασίας καταδικάζεται στον σύγχρονο Μεσαίωνα και την «ανθρωποφαγία».

Η κοινωνία διψά για αντικειμενική ενημέρωση, ενώ το σύστημα επιχειρεί να τη λοβοτομήσει, να λιώσει στην Πυρά της προπαγάνδας του κάθε φωνή αντίστασης, όπως αποδεικνύουν και τα όσα γίνονται στην ΕΡΤ.

Εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα θα συνεχίσουν να μας πετσοκόβουν εάν δεν τους σταματήσουμε, δυναμικά και αποφασιστικά. Εμείς και όχι κάποιοι «άλλοι».

Η ΕΣΗΕΑ κινδυνεύει με «ξαφνικό θάνατο» εάν δεν γίνουν άμεσα μέλη της και δεν την πάρουν στα χέρια τους οι χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι. Εάν δεν φτιάξουμε τώρα Συνδικάτο ΜΜΕ, χωρίς golden boys, διευθυντικά στελέχη και εργολάβους.

Το υποταγμένο συνδικαλιστικό κατεστημένο σπέρνει επικίνδυνες αυταπάτες, είναι ακίνδυνο για τα κέντρα εξουσίας ή, ακόμη χειρότερα, συνεργάζεται μαζί τους.

Η θέση μας βρίσκεται δίπλα στα κοινωνικά στρώματα που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, επιμένουν στην ανυπακοή και την ανταρσία, δεν μασάνε στους εκβιασμούς και τις απειλές, αναζητούν το ανατρεπτικό «παραμύθι» της εποχής μας.

Οι αγώνες μας πρέπει να αποκτήσουν στόχο, να είναι μαζικοί και διαρκείας, να αμφισβητήσουν τις δομές των ΜΜΕ και της ίδιας της οικονομίας, τα φετίχ του κέρδους, τη «νομοτέλεια» της ΕΕ και του ευρώ.

Είμαστε οι πολλοί και αυτοί οι λίγοι!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: