mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Δούρειος Ίππος η "μεταβατική" ΕΡΤ, διαλύει το δημόσιο σήμα της ΕΡΤ, λύνει τα χέρια του Σαμαρά

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΕΝΟΨΕΙ...

Από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
**Προσυπογράφουμε...


Βρισκόμαστε στο τέταρτο 24ωρο ενός μεγάλου αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που είναι σε πλήρη εξέλιξη μετά την πραξικοπηματική και «ετσιθελική» απόφαση-διαταγή της κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κεδίκογλου ανακοίνωσε σε ένα απόγευμα ότι 2.656 εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, συμπληρώνοντας τον μακρύ κατάλογο των απολυμένων στον κλάδο των ΜΜΕ, του 1,3 εκατομμυρίου των ανέργων του μνημονίου, το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου: εργαζόμενοι στη βιομηχανία των ΜΜΕ, σωματεία από εκατοντάδες κλάδους, συνελεύσεις γειτονιάς, αλληλέγγυοι πολίτες δίνουν δυναμικό παρών πρωί-βράδυ διαμορφώνοντας ένα σκηνικό διεκδίκησης, πίεσης και αντίστασης που είχαμε αρκετό καιρό να δούμε στη μνημονιακή Ελλάδα...
Όλη αυτή η αγωνιστική κινητοποίηση, σε συνδυασμό και με τη διεθνή κατακραυγή, έχει ήδη προβληματίσει την ηγεσία της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να πάρει μεγάλες διαστάσεις που θα είναι δύσκολο, ή θα επιφέρει δυσανάλογο κόστος, να ελεγχθούν και να μετριαστούν. Ήδη αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται ο δούρειος ίππος μιας «απεργοσπαστικής ΕΡΤ». 
Μιλάμε για ένα μεταβατικό σχήμα που είναι στα σκαριά, σύμφωνα με το οποίο θα πεταχτεί το «τυράκι» των δίμηνων συμβάσεων σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ (και όχι μόνο), με την υπόσχεση της εξασφάλισης μιας θέσης στη σχεδιαζόμενη ΝΕΡΙΤ. Ένα εγχείρημα που θα υπάγεται απευθείας στο Υπ. Οικονομικών.



Με αυτό τον τρόπο, αφενός θα δοθεί μια πρώτη διέξοδος στην πολιτική κρίση που ήδη υφίσταται, και αφετέρου θα εκτονωθεί σχεδόν εν τη γενέσει της η γενικευμένη αντίδραση που έχει ξεσπάσει με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τα κόλπα των κυβερνητικών είναι γνωστά κάθε φορά που ξεκινά μια δυναμική εργατική αντίσταση με εμφανείς τάσεις εξάπλωσης και με τον κίνδυνο (γι’ αυτούς) να ξεφύγει από τον έλεγχο των εργοδοτικών σωματείων και των κομμάτων που επιδιώκουν να εισπράξουν (προ)εκλογικά οφέλη και συνωστίζονται μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα των απεργών για ένα καλύτερο πλάνο με τα ξεφτισμένα κομματικά σημαιάκια τους.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους που ενδέχεται να γίνουν αποδέκτες μιας τέτοιας «πρότασης» να την πετάξουν στα μούτρα αυτών που θα τους την μεταφέρουν. Οποιαδήποτε άλλη απάντηση πέρα από την άρνηση θα σημαίνει προδοσία σε μια κρίσιμη στιγμή για τον αγώνα όχι μόνο των ίδιων των απολυμένων της ΕΡΤ, αλλά ενός ολόκληρου κινήματος το οποίο, με επίκεντρο την Αγ. Παρασκευή, επιδιώκει να προβάλει στο σύνολό τους τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης που, εδώ και τρία χρόνια, μακελεύεται όσο ποτέ.

ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: