mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Ήμασταν και θα είμαστε παρόντες στους αγώνες!

H σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι ακόμη πιο συστημική σε σχέση με εκείνη του απερχόμενου. Αυτό, ασφαλώς, είναι ανησυχητικό, ειδικά καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο μεγάλων πολιτικών αναμετρήσεων που αφορούν άμεσα τον χώρο των ΜΜΕ, με επίκεντρο φυσικά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης και της ΕΕ να βάλουν λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. 
Όμως, ας μην εφησυχάζουν τα διάφορα “κέντρα”. Η πλειοψηφία των μισθωτών, των μπλοκάκηδων, των ανέργων, των ανασφάλιστων και των εργαζόμενων στα λεγόμενα “νέα μέσα” δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Η ανασυγκρότηση του κινήματος στο χώρο των ΜΜΕ και η δημιουργία ενός συνδικάτου για όλους τους εργαζομένους στα Μέσα καθίσταται, πλέον, υπόθεση ζωτικής σημασίας.
Σε αυτές τις εκλογές, είναι γεγονός ότι ήταν λιγότεροι (250 έναντι 294 το 2011) οι συνάδελφοι οι οποίοι  εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στην Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, με συνέπεια να χαθεί η έδρα που κατείχε στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Αναμφίβολα, δεν πρόκειται για καλό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο μιας συνολικής συντηρητικής μετατόπισης στο εκλογικό σώμα
Ωστόσο, η Πρωτοβουλία θα τηρήσει τη δέσμευση που έχει αναλάβει από την ίδρυσή της: ανεξαρτήτως της συμμετοχής της στα θεσμικά όργανα, θα είναι διαρκώς παρούσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνονται στον κλάδο και την κοινωνία, ασκώντας δριμεία κριτική όπου απαιτείται, αλλά και καταθέτοντας  τις προτάσεις της. Με στόχο την αντιμετώπιση του τσουνάμι το οποίο έχουν εξαπολύσει οι εκδότες-καναλάρχες, η κυβέρνηση και η τρόικα και, τελικά, την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όλων όσοι την υπηρετούν.


20 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό

ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: