mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

2.900 απολύσεις ΕΡΤ στην Εφημερίδα της κυβέρνησης με υπογραφή Κεδίκογλου-Στουρνάρα


<<Οι συμβάσεις εργασίας του απασχολούμενου με  οποιονδήποτε τρόπο προσωπικού, όπως το τακτικό και  έκτακτο προσωπικό ή άλλο προσωπικό καθώς και κάθε  είδους συμβάσεις έργου ή εργασίας με εξωτερικούς ή  άλλους συνεργάτες προγράμματος της ΕΡΤ− Α.Ε, και 
των θυγατρικών εταιρειών της λύονται από τη δημοσίευση της παρούσας. Για τις περιπτώσεις τις οποίες  αφορά, η παρούσα απόφαση συνιστά και καταγγελία 
της ατομικής συμβάσεως εργασίας>>.

Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση λουκέτου της ΕΡΤ. Ειδικότερα:
--Καταργείται η ΕΡΤ ΑΕ, επίσης και οι θυγατρικές εταιρείες που έχουν συσταθεί από την ΕΡΤ.
--Η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, η κυκλοφορία εκδόσεων, η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα διακόπτονται μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος της 11ης Ιούνη και μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα.
--Το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και αξιώσεων μεταβιβάζονται αυτοδικαίως στο δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών.
--Οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργείς μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, στην οποία και θα μεταφερθούν.
--Οι συμβάσεις εργασίας του απασχολούμενου προσωπικού, οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίαςλύονται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης!
--Ο εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ήδη απολυμένοι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούνται τη νόμιμη αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: