mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ψάχνουν συντάκτες για "εθνική- στρατιωτική" σελίδα που πληρώνονται ανά κλικ...

<<Ακολουθεί η προσπάθεια δημιουργίας «ενός Πανίσχυρου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης: To EKEO σας καλεί να γίνετε συντάκτες και αναλυτές του ΕΚΕΟ (με έμμισθη σχέση μέσω χορηγών) ώστε να γίνει το ΕΚΕΟ ο κυριότερος χώρος ενημέρωσης σε θέματα Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Εθνικής και Δημόσιας Ασφάλειας. Το ΕΚΕΟ ζητά δημοσιογράφους, αμυντικούς αναλυτές και ερευνητές... Δεν χρειαζόμαστε πολλούς, μια χούφτα άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη»>> 


<<«Κάθε Ερευνητής-Αναλυτής μας θα συνοδεύει τα άρθρα του με την αναγνώριση του χορηγού του (banner) κερδίζοντας έτσι ένα σημαντικό εισόδημα. Το EKEO θα στέλνει τόσο στον αρθρογράφο-αναλυτή-ερευνητή μας όσο και στον χορηγό του επίσημη ανάλυση της Google Analytics που θα πιστοποιεί τον αριθμό των ατόμων που διάβασαν κάθε ανάρτηση (ανάλυση, άρθρο κλπ) έτσι ώστε να γνωρίζει ο χορηγός την απήχηση της χορηγίας του. Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι να υπάρχει μεγάλος αριθμός αναγνωστών των αναρτήσεων των συνεργατών μας...>>


Λιόλιος – ΕΚΕΟ: όταν η «Ασφάλεια-Άμυνα» γίνεται επιχείρηση με την σφραγίδα των εργασιακών σχέσεων ζούγκλας, διεκδικώντας ευρώ και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης


Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Η οικοδόμηση μιας ολοένα μεγαλύτερης ζώνης μαύρης εργασίας και στο χώρο των δημοσιογράφων είναι γεγονός. Ο πάλε ποτέ χώρος που προκαλούσε το ενδιαφέρον της νεολαίας με την ψευδαίσθηση της λαμπρής και αναγνωρίσιμης καριέρας αποτελεί πλέον ένα κάτεργο πνευματικής εργασίας. Τόσο η περίπτωση των χιλιάδων απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, όσο και οι βαθιές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε σειρά έντυπα και μέσα –με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τον ΣΚΑΙ-ΜΕGA-ANTENNA, τις εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ, συνολικά το χώρο του ραδιοφώνου κλπ- αποδεικνύουν ότι η εργασιακή κόλαση είναι εδώ και μάλιστα βρίσκεται δίπλα στους χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους, που έχουν αναλάβει ρόλο προπαγάνδισης της κυρίαρχης πολιτικής και συχνά τους βλέπουμε ως ιδιοκτήτες μέσων ή νέων συγκροτημάτων.

Ίσως το πιο άγριο εργασιακό τοπίο το συναντά κανείς στο ίντερνετ, όπου δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα ή ακόμη περισσότερο δεν αναγνωρίζεται ούτε καν η ιδιότητα σου. Μάλιστα, εκεί θα συναντήσουμε εκατοντάδες φοιτητές ή νέους επαγγελματίες που βιώνουν καταστάσεις γαλέρας και δημοσιογραφικής Μανωλάδας. Ότι είναι Έλληνες τους απαλλάσσει από τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι της Χρυσής Αυγής, η οποία στρέφεται ενάντια σε αυτούς που βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα με τον πιο ακραίο τρόπο και υπερασπίζει τα συμφέροντα αυτών που τον δημιουργούν και γεύονται τα κέρδη.

Υπάρχουν όμως άλλοι ακραίων αντιλήψεων, όπως ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων-υπερασπιστής των ακροδεξιών Ευέλπιδων Φαραντάτων που μετέτρεψαν την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών-, υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με το κόμμα του Παπαθεμελή, ο οποίος επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί συγκαλυμμένα επιχειρηματικά στο χώρο της «άμυνας-ασφάλειας». Η πρώτη απόπειρα του διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, Δρ. Θ.Λιόλιου (αν.καθηγητή πυρηνικής φυσικής και στρατιωτικών εφαρμογών της Σχολής Ευελπίδων) ήταν με την αυτοαποκαλούμενη Ελληνική Πολιτοφυλακή, που απέτυχε μετά τις διευρυμένες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Ακολουθεί η προσπάθεια δημιουργίας «ενός Πανίσχυρου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης: To EKEO σας καλεί να γίνετε συντάκτες και αναλυτές του ΕΚΕΟ (με έμμισθη σχέση μέσω χορηγών) ώστε να γίνει το ΕΚΕΟ ο κυριότερος χώρος ενημέρωσης σε θέματα Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, Εθνικής και Δημόσιας Ασφάλειας. Το ΕΚΕΟ ζητά δημοσιογράφους, αμυντικούς αναλυτές και ερευνητές, για πιθανή έμμισθη απασχόληση (ηλεκτρονική δημοσιογραφία). Όπως λένε χαρακτηριστικά «σας δίνουμε το δικό σας Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που ελπίζουμε να σας δώσει έμμισθη εργασία και δύναμη στο χώρο. Δεν χρειαζόμαστε πολλούς, μια χούφτα άνθρωποι μπορούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη».

Όμως αυτοί οι εργαζόμενοι, που ελπίζει ο Λιόλιος να τους έχει έμμισθα, σίγουρα έχουν ανάγκες, θέλουν να φάνε, να ζήσουν, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Επίσης, ο Λιόλιος, εμμέσως ξεκαθαρίζει ότι μέχρι να βρεθούν χορηγοί για να τους πληρώνουν, οι δημοσιογράφοι θα εργάζονται δωρεάν στην επιχείρηση του, συγγνώμη στο επιστημονικό ερευνητικό κέντρο. Το οποίο δε θα επιβαρύνεται με κανένα έξοδο (π.χ. Η/Υ, εγκαταστάσεις κλπ), αφού «η εργασία σας ως Δημοσιογράφοι και Αναλυτές μπορεί να γίνει από το σπίτι σας στο δικό σας χώρο»!

Οι αναρτήσεις αυτές θα γίνονται επώνυμα από τους συνεργάτες μας οι οποίοι έτσι θα αποκτήσουν φήμη και εμπειρία στο χώρο αυτό (και εισόδημα). Πως θα γίνετε συνεργάτης τουEKEO:

- Πρέπει να είστε πολύ έμπειρος σε θέματα διαδικτύου και να είστε πρόθυμος να ασχοληθείτε λίγες ώρες με τη μηχανή WordPress που χρησιμοποιεί το EKEO. Θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα σας και θα σας επιμορφώσουμε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα μέσω διαδικτύου.

- Πρέπει να γνωρίζετε ικανοποιητικά Αγγλικά ώστε να διαβάζετε ξένες αναλύσεις και να τις μεταφέρετε στο EKEO. Ιδιαίτερα για την Αγγλική ιστοσελίδα πρέπει τα Αγγλικά σας να είναι άριστα.

-Πρέπει να έχετε υπομονή και να αντιληφθείτε ότι κάθε μεγάλος δημοσιογράφος στα ΜΜΕ έχει τους δικούς του χορηγούς που μεταφέρει από κανάλι σε κανάλι διότι τον/την εμπιστεύονται. Δεν προκύπτουν οι χορηγοί από τη μία μέρα στην άλλη αλλά πρέπει να αποδείξετε ότι σας διαβάζουν και αυτό θα γίνει μόνο με την αδιάσειστη απόδειξη του Google Analytics.

Πως θα χρηματοδοτηθείτε:

Βασικό κριτήριο για την καταβολή ή όχι αμοιβής και του ύψους αυτής, η παραγωγικότητα του συγγραφέα και η αναγνωσιμότητα των κειμένων του. Φέρνεις αναγνώστες-βρίσκει ο Λιόλιος χορηγούς-πληρώνεσαι. Αλλιώς δρόμο… Η επιτυχία ή αποτυχία του μέσου γίνεται μια πολύ προσωπική υπόθεση, όπου η απόδοση σου εκτιμάται κάθε στιγμή και ανάλογα την υπεραξία που παράγεις σε ατομικό επίπεδο λαμβάνεις ένα τμήμα ή όχι.

Με αυτό τον τρόπο ο Λιόλιος προσφέρει το πέρασμα από τη μανιφακτούρα των ερασιτεχνικών μπλογκ, στη βιομηχανία που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει το ΕΚΕΟ, αφού τους ζητά να κλείσουν τα προσωπικά τους μπλογκ-σάιτ και να μπουν κάτω από τις φτερούγες του, κουβαλώντας φυσικά το αναγνωστικό κοινό τους και κατά συνάπεια τις διαφημίσεις τους, καθώς ο καθένας κάτι ψιλά έχει αρπάξει από τη διαφημιστική πίτα. Και ανάλογα αμείβεσαι!

Θυμάται κανείς πως λέγεται αυτό στην νεοελληνική γλώσσα;

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του ΕΚΕΟ: «Η Διοίκηση του EKEO δεν έλαβε ποτέ μισθό από κανένα φορέα για το διοικητικό της έργο της EKEO αλλά τα στελέχη του EKEO (ερευνητές, αναλυτές, κλπ) μπορούν να αμοίβονται από διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα. Έτσι, τoίδιο το ΕΚΕΟ θα επιδιώξει να βρει χορηγούς και δωρητές προκειμένου να υποστηρίξει τα άρθρα και τις αναλύσεις των συνεργατών μας. Αν φυσικά είναι αξιόλογες και έχουν αναγνώστες»!

Μάλιστα, ο κάθε ερευνητής θα κάνει εμμέσως πλην σαφώς διαφήμιση στον χορηγό και στο ΕΚΕΟ που τους φιλοξενεί. Γράφουν χαρακτηριστικά: «Κάθε Ερευνητής-Αναλυτής μας θα συνοδεύει τα άρθρα του με την αναγνώριση του χορηγού του (banner) κερδίζοντας έτσι ένα σημαντικό εισόδημα. Το EKEO θα στέλνει τόσο στον αρθρογράφο-αναλυτή-ερευνητή μας όσο και στον χορηγό του επίσημη ανάλυση της Google Analytics που θα πιστοποιεί τον αριθμό των ατόμων που διάβασαν κάθε ανάρτηση (ανάλυση, άρθρο κλπ) έτσι ώστε να γνωρίζει ο χορηγός την απήχηση της χορηγίας του. Βασική προϋπόθεση όλων αυτών είναι να υπάρχει μεγάλος αριθμός αναγνωστών των αναρτήσεων των συνεργατών μας και φυσικά αυτό σημαίνει σοβαρότητα και αξιόλογη εργασία στο χώρο της ενημέρωσης. Τα ίδια ισχύουν και για την Αγγλική ιστοσελίδα του EKEO που είναι υπό διαμόρφωση».

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ; Ο ΧΟΡΗΓΟΣ. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ!


Πέρα όμως από την παρουσίαση του εργασιακού κάτεργου που προβάλλει ως εργασιακή διέξοδο το ΕΚΕΟ, υπάρχει ένα ερώτημα που ο Λιόλιος δε θέτει καν: ποιος θα καθορίζει το περιεχόμενο, τους στόχους και τους προσανατολισμούς αυτού του Πανίσχυρου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης που θα μπορεί διαμορφώσει την κοινή γνώμη;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θεωρείται δεδομένη: το ΕΚΕΟ, δηλαδή ο Λιόλιος και οι χορηγοί!

Μια βόλτα στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι οι Χορηγοί-Διαφημιζόμενοι αντίστοιχων μέσων είναι:

Πολεμικές Βιομηχανίες, Ιδιωτικοί Στρατοί και Ιδιωτικές SECURITY.

Αυτοί πληρώνουν. Αυτοί Ελέγχουν. Αυτοί Καθορίζουν τα άρθρα και την πολιτική του μέσου. Αυτοί χειραγωγούν και κατευθύνουν την κοινή γνώμη! (χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιλιταριστικού μέσου, άτυπου γραφείου τύπου της Ναζιστικής Χρυσής Αυγής)

Στον Καπιταλισμό ζούμε δόκτωρ Λιόλιο. Το ξέρετε καλύτερα από εμάς, όπως αποκαλύπτουν οι στοχεύσεις σας. Δούλους ψάχνεται για να στήσετε ένα τέτοιου είδους μαγαζί. Τα παρόμοια με αυτό απαιτούν αγορές όπλων-συγκεκριμένων όπλων, προβάλλουν την εγκληματικότητα και την «εξ ανατολών επιθετικότητα» για να καλλιεργήσουν κλίμα εθνικών κινδύνων, απαιτούν περισσότερη ασφάλεια-και προβάλλοντας τα κενά του κρατικού μηχανισμού αντιπροτείνουν την οπλοκατοχή-οπλοχρησία και τις εταιρείες SECURITY. Επενδύοντας όλος αυτός ο αντιδραστικός συνασπισμός συμφερόντων στα κέρδη που μπορεί να αποφέρει ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και η πολεμοκαπηλεία. Βαθαίνοντας ταυτόχρονα τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την αντιδραστική στροφή της κοινωνίας και τον εκφασισμό της.

Σας υποσχόμαστε ότι θα συμβάλουμε στην αποτυχία όλων αυτών των προσπαθειών.

Γιατί ο εργαζόμενος λαός μας έχει ανάγκη την ειρήνη και την ευημερία, έχει να νοιαστεί για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του, αναγνωρίζει άλλους εχθρούς από αυτούς που εσείς προβάλλεται και τμήμα του είσαστε.

Και αυτοί οι εχθροί βρίσκονται στο Μαξίμου και στην Ιπποκράτους, στη Μεσογείων όλοι μαζί ΕΛ.ΑΣ-Χρυσή Αυγή-MEGA-Yπουργείο Ανάπτυξης-ΕΥΠ, στις τράπεζες και στα ναυτιλιακά γραφεία.

Εκεί είναι η Εγκληματικότητα κατά του κόσμου της εργασίας, εκεί είναι η Διαφθορά και η Διαπλοκή, εκεί είναι η χειραγώγηση και η καταστολή, εκεί είναι η εκμετάλλευση και η καταπίεση για όλους εμάς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: