mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

failure story Σαμαρά σε όλο τον κόσμο

Στα όσα (παρακάτω) γράφει το "Ποντίκι"-media, να προσθέσουμε πως υπάρχουν πληροφορίες πως η EBU αναλαμβάνει να βγάλει το σήμα ΕΡΤ δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα. Η διοίκηση της ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα. Το λουκέτο σε ένα δημόσιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης σόκαρε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα δυτικά ΜΜΕ σκέφονται πως αύριο ίσως θα είναι η δική τους σειρά....Το μαύρο πρωτοσέλιδο της Liberation είναι ενδεικτικό το πως κατανόησαν το λουκέτο στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ως πραξικόπημα.


<<Κόβοντας πραξικοπηματικά το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα, άρα και σε όλο τον κόσμο η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά κατάφερε το ακατόρθωτο. Σε όλο τον κόσμο παίζει πλέον το μήνυμα από το πρόγραμμα της κατειλημμένης με δημοσιογράφους ΕΡΤ προκαλώντας σεισμό αντιδράσεων.  
Τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα μίλησαν για πρωτοφανή ενέργεια, στην Ιταλία αναγγέλθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Αυστραλία ξεσηκώθηκε  η Ομογένεια για το μαύρο στην ERT World, το Al Jazeera, το Euronews, και δεκάδες ακόμη τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο εξέφρασαν «έκπληξη», «δυσαρέσκεια», «διαμαρτυρίες». 
Το αισχρό, προπαγανδιστικό non paper του Μάξιμου που διανεμήθηκε σε βουλευτές και ΜΜΕ δεν κατάφερε να βγει στη δημοσιότητα. 
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας δημοσιογράφων Τζον Μπουλμέλα καταδικάζοντας το λουκέτο της ΕΡΤ κάλεσε σε ξεσηκωμό όλους τους δημοσιογράφους του κόσμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιογράφων κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνισμό και απαράδεκτη ενέργεια.
 Κόλαφος για τον Α. Σαμαρά ήταν και η αντίδραση της ένωσης ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ε.Ε. Η EBU κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση, αφήνοντας αιχμές για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και κατάργηση των ελευθεριών του Τύπου ως πυλώνας της δημοκρατίας στην Ευρώπη.



1 σχόλιο:

Kimkar είπε...

Aυτά γράφετε και στο υπόγειο της Συγγρού ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ...