mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο Λούκυ Λουκ δεν μπορεί να περιμένει, είπε ο Μπόμπολας για να σπάσει η απεργία στα ΜΜΕ

Κι όμως δεν είναι πλάκα. Αυτό ήταν το επιχείρημα της πλευράς Μπόμπολα στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την απεργία στα ΜΜΕ.
Δεν μπορεί, είπε η πλευρά του εκδότη, να μην κυκλοφορήσουν τα έντυπα που φέρνουν λεφτά. Και ποια είναι αυτά; Να, ο Λούκυ Λουκ!
Δεν ξέραμε ότι θα γίνει απεργία, ήταν το νούμερο δυο επιχείρημα. Σοβαρά; Τότε γιατί κυκλοφόρησε η Ημερησία του Σαββάτου την Πέμπτη; Γιατί όχι μόνο γνώριζαν αλλά ήταν βέβαιοι πως θα σπάσει η απεργία την Παρασκευή για τα κυριακάτικα. 

Και η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για το ποιοί είναι αυτοί που θέλουν  να κηρύξουν παράνομη την απεργία στα ΜΜΕ

 ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ- ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, αφού με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον αγώνα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στον Τύπο για την υπεράσπιση της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, τελικά προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ζητώντας να βγουν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί ομόφωνα και να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές και η κράτησή τους!
Τα αφεντικά της ενημέρωσης είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν καταπατήσει κάθε νομιμότητα, επιβάλλοντας αντεργατικά μέτρα στις επιχειρήσεις τους.
Είναι οι ίδιοι που λυμαίνονται χωρίς άδεια τις δημόσιες συχνότητες, αλλά και παρεμποδίζουν με διάφορους τρόπους την εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ, υπονομεύοντας τον αγώνα των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Τώρα ετοιμάζονται να συνθλίψουν τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και ονειρεύονται να συμμετάσχουν στο πλιάτσικο που στήνεται εις βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σε αυτή τους την αδηφάγα επέλαση δεν διστάζουν να έρθουν σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς οργανώσεις και τους εκδότες, διευθυντές και δημοσιογράφους έγκυρων εφημερίδων όλου του κόσμου, που καταδικάζουν την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης και καλούν σε αγώνα για να μείνει ανοικτή και δημόσια η ΕΡΤ.
Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται σθεναρά την ελεύθερη ενημέρωση που πλήττεται βάναυσα με το αιφνίδιο και αντιδημοκρατικό λουκέτο στην ΕΡΤ.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στα ΜΜΕ έχουν δώσει σοβαρούς αγώνες για το δικαίωμα στην απεργία και δεν θα το εκχωρήσουν στα ιδιοτελή συμφέροντα των εργοδοτών.
Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα ΜΜΕ να υπερασπίζονται με κάθε πρόσφορο τρόπο την ενημέρωση.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών, απειλεί με κυρώσεις τα Ρ/Τ Μέσα που αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ζητώντας τη διακοπή της αναμετάδοσης. Σε mail, που στάλθηκε εξ ονόματος του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι, «τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».
Είναι θλιβερή και προκαλεί οργή όλη η πρακτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και η χρησιμοποίηση των λογής "κατασταλτικών μηχανισμών" προκειμένου να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ, φτάνοντας μέχρι και να απειλεί με κυρώσεις ραδιοτηλεοπτικά μέσα που, προς τιμήν τους, επιχειρούν το αυτονόητο: την ενημέρωση της κοινής γνώμης στηρίζοντας και προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και αλλού.
Μεγαλύτερη θλίψη, όμως, προκαλεί η στάση του Προέδρου ΕΣΡ που, αντί να παρέμβει για την διασφάλιση της λειτουργίας της ΕΡΤ και τη δημοκρατική και ισότιμη πληροφόρηση όπως από το νόμο οφείλει να πράττει, παρεμβαίνει και χρησιμοποιείται για την επιβολή της φίμωσης της ενημέρωσης!

            Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: