mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μικρότερος ΔΟΛ, συρρίκνωση ΕΡΤ**

** clip off media news

 Παγωμάρα στη Μιχαλακοπούλου. Η ενημέρωση πως η μισθοδοσία θα καθυστερήσει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω ρευστότητας, πάγωσε τα χαμόγελα. Πριν από όλους ενημερώθηκαν οι φίλοι συνδικαλιστές του συγκροτήματος. Για παν ενδεχόμενο, φανταζόμαστε, μιας και έρχονται εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Πιο επίσημα πάντως δεν θα μπορούσε να τους το πει ο διευθυντής. Δεν υπάρχουν λεφτά. Τώρα όλοι αναμένουν τις αποφάσεις για το ποιο ακριβώς σενάριο θα σκάσει. Της εθελούσιας; Των λουκέτων;
 Εναν νέο, «ελαφρύτερο» ΔΟΛ, με χαμηλότερα έσοδα, προβλέπει στην έκθεσή της η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ. Η έκθεση κατατέθηκε στο ΔΣ του ΔΟΛ στο πλαίσιο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης αγοράς μετοχών της εταιρείας για εξαγορά του 7,3% αντί 3,4 εκατ. ευρώ. Ο Οργανισμός, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα έχει κύκλο εργασιών μόλις 75,9 εκατ. το 2017 αλλά υψηλή λειτουργική κερδοφορία, ύψους 14,1 εκατ. ευρώ.
Αν έχει μια σημασία πάντως ο ΔΟΛ δεν έδωσε καθόλου στοιχεία στη Eurobank για την χρηματοοικονομική της έκθεση για τις εταιρείες Μέλλον group, Εκδοτική Βορείου  Ελλάδος, Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Τηλεοπτικές επιχειρήσεις ΑΒΕΕ και Eurostar. Για τις άλλες προβλέπεται ανάκαμψη μετά το 2017.
 Μαύρα μαντάτα και από την Κηφισιά. Πριν γίνει γνωστή η έλευση Νίκου Χαυζηνικολάου από Σεπτέμβριο, κυκλοφρόσησαν τα σενάρια των μειώσεων.  Στο Star μετά την εθελούσια έξοδο, λέγεται πως ετοιμάζεται γενναίο «κούρεμα» των αμοιβών. Όπως μαθεύτηκε θα προταθεί σε εργαζόμενους χρόνων που λαμβάνουν τη σύμβαση τους δυο επιλογές. Ή απόλυση με προειδοποίηση για τον Οκτώβριο ή υπογραφή νέας ατομικής σύμβασης με μείωση 35%-40%.
Η επιχείρηση συρρίκνωσης του ΡΙΚ στην Κύπρο είναι ήδη γνωστή. Το ενδιαφέρον είναι πως σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι του «Σίγμα» μετά από αθέτηση της συμφωνίας για μειώσεις μισθών. Ενώ συμφωνήθηκε με το υπουργείο Εργασίας κλιμακωτές μειώσεις μισθών από 3% ως και 28%, η διεύθυνση προχωρά σε 24 απολύσεις και μείωση μισθών κατά 25%.
Ένας παλιός γνώριμος της ελληνικής τηλεόρασης θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα. Στην Κύπρο, όχι εδώ. Ο Γιώργος Χουλιάρας όπως μαθαίνουμε, προορίζεται από υψηλούς κύκλους, για τη θέση συμβούλου στο κρατικό ΡΙΚ. Ο δημοσιογράφος, πρώην Εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, είναι διευθυντής στο  Mega Κύπρου. Το οποίο δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από τη μεγάλονησο. Οπότε ο διευθυντής αναζητά την επόμενη θέση. Χωρίς όμως τις ευθύνες για την τυχόν συρρίκνωση του κρατικού δικτύου.
Χωρίς περικοπές σε μισθούς και παροχές εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2013 από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Τα μέλη του, με εξαίρεση τη λευκή ψήφο του Γ.Γ., απέρριψαν τις σκέψεις για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τις παροχές προς τους ασφαλισμένους, ενώ ξεκινά επαναδιαπραγμάτευση με όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Καθόλου καλά δεν πηγαίνουν οι υπόγειες διαβουλεύσεις για την καθιέρωση «κοινού νομίσματος» για τη διαφήμιση στο Internet. Εκεί που οι εκδότες της ΕΝΕΔ αποδέχθηκαν το αίτημα των Ψηφιακών Μέσων να συμμετέχουν στο σύστημα πιστοποίησης των μετρήσεων αναγνωσιμότητας, ανακοινώθηκε η σύσταση νέας εταιρείας για την πιστοποίηση των μετρήσεων!
Σε δραματική συρρίκνωση οδηγεί η κυβέρνηση την ΕΡΤ, προκειμένου να συμπληρώσει τον αριθμό των 4.000 εργαζομένων του Δημοσίου που θα απολυθούν ώς το τέλος του 2013, σύμφωνα με τη δέσμευσή της στην τρόικα. Η ΕΡΤ θεωρείται "εύκολος στόχος", καθώς δεν απαιτεί χρονοβόρες "διαδικασίες" όπως οι φορείς που υπάγονται στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ δεν δημιουργούνται "εμπλοκές" με την ιδιοκτησία, καθώς ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο, το οποίο διατηρεί μία μετοχή που ανήκει στο υπ. Οικονομικών. Στόχος βεβαίως δεν είναι κανενός είδους "νοικοκύρεμα", αλλά η αποπομπή 1.000 - 2.000 υπαλλήλων (από σύνολο 3.000) μέσα στους επόμενους μήνες.
Το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης θα συζητηθεί στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του. Υποστήριξε πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ: «Πρέπει να αναβαθμιστεί η δημόσια τηλεόραση, αλλά αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η επίλυση των προβλημάτων». Ποια είναι τα «προβλήματα» άραγε; Μήπως το προσωπικό;
 Την ερχόμενη Τρίτη, 4 Ιουνίου, ώρα 11.00, στο Κάραβελ, πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να εγκρίνουν τον απολογισμό, τον προϋπολογισμό, εξουσιοδοτήσεις κ.λπ. Η Γ.Σ. θα αποφασίσει επίσης για την ημερομηνία των εκλογών της ΕΣΗΕΑ, με προτεινόμενες τις 18 και 19 Ιουνίου. Στάση εργασίας 11.00- 16.00.
 Ασφυκτικό πλαίσιο για την ψηφιοποίηση 156 σημείων εκπομπής, 6+6 μήνες, θέτει η ΕΕΤΤ στη δημόσια διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το κόστος για τους ιδιώτες επενδυτές (π.χ. Digea) φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ. Η πρόταση της ΕΕΤΤ δεν ορίζει χρονική διάρκεια εκμίσθωσης, ενώ το τίμημα ενοικίασης του φάσματος για τους παρόχους δικτύου (ΕΡΤ, Digea ή άλλον) θα προσδιοριστεί μετά τη δημόσια διαβούλευση, που λήγει στις 19 Ιουνίου.
Διαχειριστικός έλεγχος στον ΕΔΟΕΑΠ από το υπ. Οικονομικών Στο υγειονομικό και επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ, πραγματοποιεί διαχειριστικό έλεγχο το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή, μετά την περυσινή έρευνα και παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα. Ο έλεγχος πραγματοποιείται μόλις 15 μέρες πριν από τη γενική συνέλευση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ, στις 13 Μαρτίου, στο Κάραβελ. Ο έλεγχος θα κρατήσει 20 ημέρες και το πόρισμα θα σταλεί στον εισαγγελέα και στον έλεγχο ταμείων ΔΕΚΟ-ΝΠΙΔ.
Στο μισό η "κάλυψη του πλάνου" απολύσεων στον Ριζοσπάστη. 20 συνολικά οι απολύσεις στον "Ριζοσπάστη", με τις τρεις της περασμένης Πέμπτης. Μένουν άλλες τόσες έως ότου "καλυφθεί το πλάνο" και μείνουν οι μισοί από τους 83 που εργάζονταν στην εφημερίδα του ΚΚΕ πριν τα Χριστούγεννα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στην Τυποεκδοτική και στο portal του 902 γίνονται προσλήψεις νέων κάτω των 25 ετών με μισθό 400 ευρώ.
Τη στρατηγική του ΑΝΤΕΝΝΑ στη ΝΑ Ευρώπη ανέλυσε την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Θοδωρής Κυριακού, ως προσκεκλημένος σε συνέδριο στο Μαυροβούνιο, ενώ ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η επένδυση στη συγκεκριμένη αγορά σε τηλεοπτικές παραγωγές που θα απευθύνονται σε ολόκληρη την περιοχή και θα διανέμονται και στις περισσότερες γύρω χώρες.
 Με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, ανοίγει στις 3 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ «Η είδηση υπό διωγμό». Τα περιστατικά βίας και καταστολής εναντίον των φωτορεπόρτερ το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι όπως ο Μανώλης Κυπραίος, ο Μάριος Λώλος, η Τατιάνα Μπόλαρη και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο φωτορεπόρτερ του Associated Press Γιακουμίδης, χτυπήθηκαν ή συνελήφθησαν επειδή έκαναν τη δουλειά τους. Οι ένοχοι δεν βρίσκονται ποτέ, αντιθέτως οι φωτορεπόρτερ άκουσαν πως η φωτογραφική μηχανή είναι «όπλο»!
 Προς κατάργηση βαίνει το καθεστώς υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο, παρά τις προσπάθειες της ΕΣΗΕΑ και την αρωγή βουλευτών της κυβέρνησης. Ήδη, έχουν αρχίσει και εμφανίζονται εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες δημοσίευσης ισολογισμών στο Διαδίκτυο.
 Κρίση, ξε-κρίση ορισμένες θέσεις έχουν πάντα κάτι να προσφέρουν. Νέα πρόσληψη στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ διαβάσαμε στη Διαύγεια. Όπως επίσης πως ο Β. Αντώναρος πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε θέση συμβούλου επικοινωνίας στην Ευρωπαική τράπεζα για την Ελλάδα και τη Κύπρο...
Στον «Αθήνα 9,84» αποκτά τη δική του εκπομπή ο Κώστας Γιαννακίδης. Μια είδηση που χαροποίησε τους φίλους τους καλού ραδιοφώνου. Στο σταθμό του δήμου Αθηναίων πάντως αναμένονται οι επόμενες επτά απολύσεις συμβασιούχων. Και έπεται η εφαρμογή του νέου κανονισμού εργασίας.
Η καταδίκη του πρώην δημάρχου Πλωμαρίου Λέσβου σε 4 μήνες φυλάκιση επειδή έβαλε αναμεταδότες στην περιοχή για να έχουν τηλεόραση οι κάτοικοι της πόλης του, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το τηλεοπτικό μπάχαλο που επικρατεί στην Ελλάδα. Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης καταδικάστηκε μετά από αναφορά της ΕΕΤΤ ότι τοποθέτησε επτά αναμεταδότες για να φθάνει το σήμα των επτά ιδιωτικών καναλιών στο νησί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: