mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πήραν θέση για τις απειλές εναντίον του Unfollow

ΕΣΗΕΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήραν θέση για τις απειλές εναντίον της ζωής δημοσιογράφου στο Unfollow. Οι λαλίστατοι θεσμικοί παράγοντες του νόμου και τάξης;
Θυμίζουμε ότι πριν δυο μέρες το περιοδικό κατήγγειλε τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής του δημοσιογράφου, από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 14 για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.

ΕΣΗΕΑ: Πληθαίνουν επικίνδυνα οι πιέσεις 
και οι απειλές στους δημοσιογράφους, κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.
"Αυτή τη φορά εναντίον του συναδέλφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό «UNFOLLOW» έρευνα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με αποτέλεσμα να δεχθεί σοβαρές απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του.  Το Δ.Σ. δηλώνει προς όσους πιστεύουν ότι με ψευτοπαλικαρισμούς θα εμποδίσουν την κριτική και την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος ας είναι βέβαιοι ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως διακηρύσσει, για μια ακόμη φορά, την πίστη του στην ελευθεροτυπία, την ελεύθερη έκφραση και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών ως ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας. Καλεί, τους αρμόδιους φορείς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Η Πολιτεία οφείλει αμέσως να κινηθεί δραστικά και να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας τους, πριν είναι αργά.

ΣΥΡΙΖΑ: Η απειλή στο Unfollow, απειλή εναντίον όλων όσοι προσπαθούν να αντισταθούν

«Είναι φανερό ότι η αδέσμευτη δημοσιογραφία του περιοδικού UNFOLLOW δημιουργεί προβλήματα στο γνωστό, αμαρτωλό τρίγωνο. Κυρίως σήμερα, όπου, δυστυχώς, η δημοσιογραφία που παραπληροφορεί, αποκρύπτει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και προπαγανδίζει νυχθημερόν το μονόδρομο» του μνημονίου τείνει να γίνει καθεστώς.
Η μαφιόζικου τύπου απειλή εναντίον του συγκεκριμένου περιοδικού στρέφεται όχι μόνο εναντίον των συντακτών του, αλλά και εναντίον όλων όσοι προσπαθούν να αντισταθούν στη διαπλοκή, τη διαφθορά και τον υποβιβασμό της ενημέρωσης στο επίπεδο της χυδαίας προπαγάνδας. Στα καταγγελλόμενα από το περιοδικό είναι απαραίτητο να επιληφθεί άμεσα η δικαιοσύνη και να πάρει θέση η πολιτεία».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κοινωνία και οι αγώνες της να γίνουν ασπίδα αλληλεγγύης

"Φυσικά, κανείς από την τρικομματική απολυταρχία δεν καταδίκασε τη «βία από όπου και αν προέρχεται», αφενός γιατί ήταν απασχολημένοι με τα βασανιστήρια σε βάρος 20χρονων κρατούμενων, αφετέρου γιατί προφανώς, όταν η βία (έργω και λόγω) προέρχεται από τους εργοδότες, είναι για την κυβέρνηση και αυτή νόμιμη και αποδεκτή.
Δεν προκαλούν έκπληξη όσα καταγγέλλει το περιοδικό και το μέγεθος και το ύφος των απειλών που εκτόξευσε εναντίον του δημοσιογράφου ο καλών" τονίζει και προσθέτει "Του απείλησε τη ζωή του και τη ζωή των οικείων του, με τον ίδιο τσαμπουκά που ο Μάνεσης σε συνεργασία με την κυβέρνηση έβαλαν τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, το ίδιο ύφος που ο Βρούτσης και οι συν αυτώ σχεδίασαν τις «καταστροφές» στο γραφείο του μετά από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, την ίδια θρασυδειλία με την οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σπεύδουν να καταδικάσουν τη "βία από όπου και αν προέρχεται" και να σιωπούν όταν η βία προέρχεται από την ίδια την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της. Ψέματα, διαπόμπευση, διαρκής βία, καταστολή και τρομοκράτηση χρησιμοποιούνται για επιβληθεί η καταστροφική τους πολιτική.

Η αλήθεια, το δίκιο και ο αγώνας γι’ αυτά, είναι που δεν ανέχονται κυβέρνηση και κεφάλαιο. Από αυτά στο τέλος όμως, θα νικηθούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε κι απο το κκε να πάρει θέση,όπως θέση να πάρει και για τους βασανισμούς.Αν και νομίζω ότι έχει σπουδαιότερα πράγματα να κάνει όπως οι απολύσεις στο ριζοσπάστη.