mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οι αντοχές των δημοσιογράφων στο "Ριζοσπάστη" έχουν εξαντληθεί

Μπορεί, πράγματι το ΚΚΕ να έχει δίκιο πως ο "Ριζοσπάστης" ως όργανο της Κ.Ε του κόμματος δεν είναι μια επιχείρηση όπως όλες οι άλλες. Να το δεχθούμε, γιατί έτσι είναι.
Όπως όμως έτσι είναι πως απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους τους οποίους ενημέρωσε πως θα γίνει εκτεταμμένο πρόγραμμα απολύσεων.
Οκ, συμβαίνουν και σε άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις αυτά.
Ποια όμως είναι η απάντηση ότι τους έχει 6 ολόκληρους μήνες απλήρωτους; Οι ςεργαζόμενοι με επιστολή τους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητάνε την παρέμβαση του σωματείου τους μετά την άρνηση της διεύθυνσης της εφημερίδας να ενημερώσει για τα σχέδια της.


Όπως γράφει η "Συσπείρωση" "Κατατέθηκε στην ΕΣΗΕΑ αίτημα στήριξης από τους εργαζόμενους στο Ριζοσπάστη, των οποίων “οι αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί” -όπως γράφουν- απέναντι στις απολύσεις και στις καθυστερούμενες αμοιβές.
Δημοσιεύουμε το αίτημα προς το σωματείο (11/2/2013), καθώς και δύο συνημμένα, που συνίστανται σε επιστολή 14 δημοσιογράφων προς τη διεύθυνση της εφημερίδα (4/2/2013) και αίτημα 16 εργαζομένων στον “Ρ” προς τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ, Χ.Μανταλόβα, (14/1/2013), για τη διοργάνωση συνέλευσης για να συζητηθεί η κατάσταση στην εφημερίδα.


1) Επιστολή δημοσιογράφων του “Ριζοσπάστη” προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, 11/2/2013

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει στο «Ριζοσπάστη» πρόγραμμα μαζικών απολύσεων άγνωστης διάρκειας. Ήδη έχουν απολυθεί 9 εργαζόμενοι, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι θα απολυθούν ακόμα.

Την ίδια ώρα στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας η διεύθυνση της εφημερίδας έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει, δηλαδή πόσοι και μέχρι πότε θα απολυθούν, πόσοι και με ποιο εργασιακό καθεστώς θα συνεχίσουν να εργάζονται. Ταυτόχρονα έχει διαφωνήσει με την πρόταση για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Είναι ολοφάνερο ότι οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των δεδουλευμένων καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: