mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος ο ψηφιακός συντονισμός Digea-ΕΡΤ

(αναδημοσίευση από digitaltv-nfo)

Αιφνιδιαστική ανατροπή στην ψηφιακή μετάβαση από την πλευρά της αρμόδιας γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της στήλης, οι πάροχοι δικτύου ΕΡΤ και Digea ενημερώθηκαν αρμοδίως πως μπορούν να συνεχίσουν με τα δικά τους μέσα και από όποιο σημείο εκπομπής των 23 που ορίζει η ΚΥΑ του 2008, το επόμενο βήμα του switch off!
Η προτροπή αυτή έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στους παρόχους
 που βρίσκονταν σε αναμονή ειδοποίησης για τη συνεδρίαση του κοινού συντονιστικού οργάνου για την ψηφιακή μετάβαση με θέμα συζήτησης βέβαια το επόμενο switch off μετά το Χορτιάτη. Είναι γνωστό ότι η διαδικασία είχε παγώσει, όπως επίσης υπάρχουν πληροφορίες για το “σχέδιο Πάρνηθας”. Να γίνει δηλαδή ως τον Ιούνιο switch off στην Πάρνηθα, γεγονός που όπως γνωρίζουμε προκάλεσε ήδη πολλά ερωτηματικά για την κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Οι πάροχοι δικτύου έχουν ζητήσει επίσης γραπτώς τις συχνότητες που επιθυμούν να λάβουν, σύμφωνα όμως με το νέο χάρτη ψηφιακή συχνοτήτων.

Το έντονο παρασκήνιο και όλο το ρεπορτάζ για το θέμα θα το διαβάσετε στο νέο τεύχος του περιοδικού Digital TV info τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: